ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ BLOG

Είναι πια μια καλή ομάδα

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τον Παναθηναϊκό που πέτυχε τρίτη σερί νίκη, για τις αλλαγές από τις 13 Σεπτεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου και για μια ομάδα που πλέον γίνεται καλή.

Είναι πια μια καλή ομάδα

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τον Παναθηναϊκό που πέτυχε τρίτη σερί νίκη, για τις αλλαγές από τις 13 Σεπτεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου και για μια ομάδα που πλέον γίνεται καλή.

Ο Μαυρομμάτης αριστερό μπακ, οι Σερπέζης, Κουρμπέλης, Αγιούμπ τριάδα στη μεσαία γραμμή, ο Σαβιέρ δεξί εξτρέμ, ο Καρλίτος αριστερό εξτρέμ. Θα μπορούσαν αυτοί να βρίσκονται χθες σε διάταξη 4-3-3 στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου. Ήταν, όλοι τους, σε διάταξη 4-3-3 στην Τρίπολη, στις 13 Σεπτεμβρίου, την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Με τον Παναθηναϊκό να φεύγει ηττημένος. Κι εμάς να αναρωτιόμαστε τι δούλευε όλο το καλοκαίρι ο Πογιάτος και παρουσίασε ο Παναθηναϊκός αυτό το αγωνιστικό χάλι.

Χθες, τρεις μήνες μετά, στη Λεωφόρο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ο σχηματισμός ήταν ο ίδιος. Αλλά ο Ζαγαρίτης, που είναι… κανονικό αριστερό μπακ και τότε είδε το ματς από τον πάγκο, ήταν στο γήπεδο αντί του Μαυρομμάτη. Ο Μαουρίσιο αντί του Αγιούμπ. Ο Αλεξανδρόπουλος αντί του Σερπέζη. Ο Χατζηγιοβάνης αντί του Σαβιέρ και ο Βιγιαφάνιες αντί του Καρλίτος. Όταν βάζεις τα κομμάτια του παζλ στη σωστή θέση, το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Ο Λάζλο Μπόλονι κάνει τα… απλά. Βλέπει πως το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του δεν είναι για… πέταμα. Έχει καταλήξει σε έναν συγκεκριμένο κορμό. Ψάχτηκε να βρει ένα σχήμα που θα ταιριάζει στην ομάδα του. Αντιλήφθηκε πως το Μακέντα – Καρλίτος δεν λειτουργεί και δεν δίστασε να αφήσει έξω τον ακριβοπληρωμένο Ισπανό. Όπως δεν διστάζει να κάνει πράξη το “οι προπονήσεις είναι ο καθρέφτης”.

Από τη στιγμή που παιδιά όπως ο Αλεξανδρόπουλος δείχνουν στις προπονήσεις ότι μπορούν, δεν υπάρχει λόγος να παίζει ο – κάθε – Αγιούμπ. Ο Παναθηναϊκός έμαθε πια να κερδίζει. Κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη. Είτε όταν ο αντίπαλος παίζει μαζική άμυνα (Παναιτωλικός), είτε σε ντέρμπι που βρίσκει ανοιχτούς χώρους (ΑΕΚ), είτε απέναντι σε ομάδες που έρχονται στην έδρα του και τον κοιτάζουν στα μάτια (ΠΑΣ Γιάννινα). Εξίσου σημαντικό; Στις τρεις τελευταίες νίκες έχει δεχτεί ένα γκολ με πέναλτι στις καθυστερήσεις (Παναιτωλικός) κι ένα γκολ από την ΑΕΚ στο φινάλε επίσης, έπειτα από μπόλικη πίεση. Δείχνει συνοχή σε κάθε γραμμή. Και αυτή η εικόνα ξεκίνησε από το Καραϊσκάκη, παρά την – άδικη βάσει εικόνας – ήττα. Οι πράσινοι έχουν πια στο γήπεδο προσωπικότητες που μπορούν να βγουν μπροστά και να κυριαρχήσουν στο γήπεδο. Με κορωνίδα τον σπουδαίο Μαουρίσιο, που παρά την κούραση και τα συνεχόμενα παιχνίδια δείχνει τη μεγάλη του κλάση και την ηγετική του φυσιογνωμία.

Ο Βιγιαφάνιες έχει μπει με τα… χίλια δείχνοντας τεράστια όρεξη για ποδόσφαιρο και για να ξεχωρίσει. Για όσους δε θυμούνται, ο Αργεντινός έκανε τα πάντα για να επιστρέψει. Τώρα βλέπουμε πόσο πολύ το ήθελε. Ο Μακέντα δείχνει πιο απελευθερωμένος και πιο άνετος στο παιχνίδι του χωρίς την παρουσία του Καρλίτος δίπλα του, ο Ζαγαρίτης είναι ο πιο φορμαρισμένος μπακ σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, ο Σένκεφελντ επέστρεψε στα υψηλά στάνταρ του. Προσωπικά θα προτιμούσα πλάι στον Ολλανδό τον Πούγγουρα. Δένουν καλύτερα απ’ ότι με τον Βέλεθ, που έχει την… γκέλα. Ο Παναθηναϊκός πάει στην Τούμπα για να κλείσει τον πρώτο γύρο με ένα καλό αγωνιστικό μομέντουμ και έχοντας επιστρέψει σε μια μάχη που πριν από λίγο καιρό έμοιαζε χαμένη. Σε αυτή της διεκδίκησης ευρωπαϊκής εξόδου. Έχει γίνει όχι απλά μια… κανονική ομάδα, αλλά μια καλή ομάδα. Και όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται ολοένα και καλύτερη.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.