ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BASKET LEAGUE

Έκανε τo 5/5 με τρομερό Μπέντιλ

Ο Παναθηναϊκός έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Μπέντιλ - Νέντοβιτς και Παπαπέτρου επικράτησε του Περιστερίου με 76-57 και έκανε το 5/5 στην Basket league.

Έκανε τo 5/5 με τρομερό Μπέντιλ

Ο Παναθηναϊκός έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Μπέντιλ – Νέντοβιτς και Παπαπέτρου επικράτησε του Περιστερίου με 76-57 και έκανε το 5/5 στην Basket league.

To ματς

Όπως φάνηκε στο ξεκίνημα του αγώνα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είχαν επηρεαστεί και μάλιστα παραπάνω από την προηγούμενη αναμέτρηση με την Ζάλγκιρις και την εντός έδρας ήττα. Οι «πράσινοι» έδειξαν αρκετά «μουδιασμένοι» και έμοιαζαν εγκλωβισμένοι στην άμυνα «ζώνης» του καλά… διαβασμένου Αργύρη Πεδουλάκη. Άλλωστε ο τεχνικός του Περιστερίου έχει φάει ψωμί και αλάτι στο ΟΑΚΑ και γνωρίζει πολύ καλά τους «πράσινους». Και από το πρώτο δεκάλεπτο προσπάθησε να παρουσιάσει ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο στο παρκέ.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.755 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το χαμηλό 13-14 υπέρ του Περιστερίου στην πρώτη περίοδο μαρτυράει του λόγου το αληθές, με τους παίκτες του Γιώργου Βόβορα να ήταν πολύ άστοχοι με 1/8 τρίποντα (!) αφού δεν… έπαιρναν πόντους από τα σουτ που τους έδιναν οι φιλοξενούμενοι. Όμως από τη στιγμή που άρχισαν να μπαίνουν τα σουτ, να δυναμώνει η άμυνα και ταυτόχρονα να γυρίζει καλύτερα η μπάλα στην «πράσινη επίθεση το «ρευστό» 25-23 έγινε 34-23 χάρη σ’ ένα σερί 9-0 των γηπεδούχων.

Αυτό ήταν και το καλύτερο διάστημα των παικτών του Παναθηναϊκού, με τον Μπεν Μπέντιλ (7π., 1/2δίπ., 1/1τρ., 2/2β.) να δίνει λύσεις, τον Κασελάκη να βοηθάει εξίσου και στις δύο πλευρές του παρκέ και το Μητογλου να είναι ιδιαίτερα θετικός (7π., 2/2δίπ., 1/1τρ.) στο διάστημα που αγωνίστηκε στο πρώτο μισό του ματς. Παρά το γεγονός ότι το «τριφύλλι» βρέθηκε στο +11, το Περιστέρι κατάφερε να επιστρέψει στο ματς και να μειώσει κατά το ήμισυ την διαφορά με τη λήξη του ημιχρόνου (36-31), με τον Πεδουλάκη παίρνει πράγματα και από τους 11 από τους 12 παίκτες που χρησιμοποίησε (σ.σ. μόνο ο Αθηναίου δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο).

Το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να κρατάει ένα σημαντικό προβάδισμα (44-37 στο 24′), αλλά το Περιστέρι παρέμενε ανταγωνιστικό και δεν άφηνε την διαφορά να ξεφύγει. Τα λάθη και η αστοχία των ομάδων κρατούσαν το σκορ αρκετά χαμηλά (48-41 στο 28′) και η τρίτη περίοδος έκλεισε με το “τριφύλλι’ 56-42 μετά από buzzer beater τρίποντο του Φόστερ.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο του ματς οι πράσινοι μπήκαν με στόχο να “καθαρίσουν” την υπόθεση νίκη και παρά τα καλάθια του Γκρεί διατήρησαν ένα σημαντικό διψήφιο προβάδισμα με 61-47 (στο 34′). 3‘ λεπτά πριν το τέλος ο Παπαπέτρου με 4 σερί πόντους ανέβασε την διαφορά στο +19 (67-50) και κάπου εκεί όλα τελείωσαν για το Περιστέρι με τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει μία ακόμα νίκη στο φινάλε με 76-57.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.