ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ BLOG

Η διαφαινόμενη επιστροφή στη Λεωφόρο και οι ανακρίβειες για Βοτανικό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το "Απόστολος Νικολαϊδης", αλλά και τα όσα μυθικά ακούστηκαν- για μια ακόμη φορά - για τη διπλή ανάπλαση στο δημοτικό συμβούλιο.

Η διαφαινόμενη επιστροφή στη Λεωφόρο και οι ανακρίβειες για Βοτανικό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το “Απόστολος Νικολαϊδης”, αλλά και τα όσα μυθικά ακούστηκαν- για μια ακόμη φορά – για τη διπλή ανάπλαση στο δημοτικό συμβούλιο.

*Ολα δείχνουν, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ότι η επιστροφή στη Λεωφόρο είναι και το πιθανότερο σενάριο. Μετά το νικηφόρο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, η επιθυμία του Λάζλο Μπόλονι να διεξάγονται τα παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν στο “Απόστολος Νικολαϊδης”, φαίνεται ότι θα γίνει και πράξη. Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δώσει την εντολή, οι συνεργάτες του προχωρούν τις διαδικασίες και οι πράσινοι προσπαθούν να διορθώσουν την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, η οποία δεν είναι και η καλύτερη.

*Αν το τριφύλλι καταφέρει να φτιάξει το χορτάρι, ιδιαίτερα στον χώρο προς το σκέπαστρο της μιας εξέδρας (προς την πλευρά της Τσόχα), τότε η επιστροφή θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Η αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης θα διεξαχθεί εκεί και αν όλα πάνε καλά, τότε το τριφύλλι θα αγωνίζεται από εδώ και στο εξής στο “Απόστολος Νικολαϊδης”, από το οποίο είχε φύγει πριν από δυο χρόνια, μετά τις κόντρες ΠΑΕ – Ερασιτέχνη ή αν θέλετε να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο, ανάμεσα σε Αλαφούζο και Γιαννακόπουλο.

*Συμφωνούμε όλοι ότι η Λεωφόρος είναι το σπίτι του Παναθηναϊκού. Είναι το πιο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ελλάδας και αναμφίβολα είναι προτιμότερο για το τριφύλλι να αγωνίζεται εκεί απ’ ότι το αχανές και “κρύο” Ολυμπιακό Στάδιο. Συνεπώς, η διαφαινόμενη επιστροφή στο “Απόστολος Νικολαϊδης” είναι ένα καλό νέο, αλλά δεν αρκεί από μόνο του για να διορθωθούν όλα τα κακώς κείμενα και να υπάρξει συνέχεια στην άνοδο και τη βελτίωση της ομάδας. Το γήπεδο βοηθάει, αλλά δεν παίζει μπάλα. Γι αυτό και η καλή δουλειά θα πρέπει να μη σταματήσει, όπως και ο ορθός σχεδιασμός ενόψει Ιανουαρίου για την ποιοτική ενίσχυση της ομάδας.

*Συμφωνούμε όλοι, επίσης, ότι εν έτει 2020, η Λεωφόρος μπορεί να είναι μια προσωρινή λύση μέχρι το νέο, σύγχρονο γήπεδο στον Βοτανικό. Για 3 χρόνια δηλαδή. Δε θα είναι άσχημο για τον Σύλλογο να παίξει στο γήπεδό του και να το… αποχαιρετήσει με δόξα και τιμή, προτού μετακομίσει σε ένα καινούριο γήπεδο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, όπως αρμόζει σε ένα Σύλλογο σαν τον Παναθηναϊκό. Θα είναι και το πιο ωραίο. Να δώσει τα τελευταία παιχνίδια (αν πάνε όλα καλά) η ομάδα στο ιστορικό της γήπεδο και να πει το “αντίο” όταν έρθει εκείνη η ώρα. Οπως έχουν κάνει τόσα και τόσα σπουδαία ευρωπαϊκά κλαμπ.

*Τα όσα ακούγονται ή λέγονται περί μπλοκαρίσματος της διπλής ανάπλασης σε ενδεχόμενη επιστροφή στη Λεωφόρο από από κάποιους, οι οποίοι, μάλιστα, κουνάνε το δάχτυλο συνεχώς με απίστευτο θράσος και κάνουν μαθήματα δημοσιογραφίας και… ηθικής,  σαν τιμητές των πάντων, είναι στην καλύτερη περίπτωση ανακρίβειες. Στη χειρότερη, ψέματα. Δηλαδή, σύμφωνα με αυτά, η ΠΑΕ θα επιστρέψει στο “Απόστολος Νικολαϊδης” για να μην προχωρήσει ο Βοτανικός; Για να μπλοκάρει τι; Ένα έργο που έχει υπογράψει και θέλει ο Σύλλογος;  Μια συμφωνία που επιθυμούν να γίνει πράξη, τόσο ο Ερασιτέχνης, όσο και το ποδοσφαιρικό τμήμα; Πως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο και με ποια λογική;

*Και κάτι τελευταίο… Κατανοητές οι πολιτικές κόντρες και οι θέσεις της κάθε παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο. Οπως, επίσης, και η αντιπολίτευση. Ολα αυτά είναι μέσα στο “παιχνίδι” της πολιτικής σύγκρουσης και της ατζέντας της κάθε παράταξης. Το να ακούγονται, όμως, ανακρίβειες για τη διπλή ανάπλαση σε ένα δημοτικό συμβούλιο είναι το λιγότερο απαράδεκτο. Ειπώθηκαν πολλά χθες, αλλά αρκετά απ’ αυτά ήταν αναληθή. Όπως τα περί “τζάμπα”, τη στιγμή που το γήπεδο θα ανήκει στον Δήμο και ο Παναθηναϊκός θα πληρώνει κάθε χρόνο για τη χρήση του, δίνοντας μάλιστα τα δικαιώματα (ίδια) που είχε στη Λεωφόρο.  Ακούστηκαν, επίσης, ατάκες του τύπου “φτιάχνετε και γήπεδο σε μια ΠΑΕ μπλα, μπλα, μπλα”, τη στιγμή που η παραχώρηση θα γίνει στον Α.Ο και που θα υπάρξει αμοιβαίο όφελος,  με βάση τα συμφωνηθέντα, τις εμπορικές χρήσεις και τα υπόλοιπα που θα ξεκαθαρίσουν- σε επίπεδο ποσών- στις διμερείς συμφωνίες. Αυτά δεν ακούστηκαν ποτέ στο συμβούλιο, ούτε από τις παρατάξεις, ούτε από τον δήμαρχο Αθηναίων κατά τη δευτερολογία του.

Δεν είπε, φυσικά, κανείς ότι ο Παναθηναϊκός είναι ριγμένος. Κάθε άλλο.  Είναι πολύ σημαντικά αυτά που παίρνει ο Σύλλογος, δίνοντας τη Λεωφόρο και πληρώνοντας τα δικαιώματα, αλλά και τις εμπορικές χρήσεις.  Η διπλή ανάπλαση ξεμπλοκάρει διότι βρίσκεται, επιτέλους, ο τρόπος χρηματοδότησης. Για ένα γήπεδο το οποίο θα χρησιμοποιεί για 99 χρόνια ο Παναθηναϊκός και θα πληρώνει κάθε χρόνο στον ιδιοκτήτη, που βρήκε τα χρήματα, ένα ποσό.  Αυτή είναι η κατάσταση. Καλό θα είναι όλες οι παρατάξεις και τα μέλη της, να γνωρίζουν ακριβώς για τι μιλούν στο συμβούλιο και ανεξάρτητα από την άποψη του καθενός, να μην ακούγονται ανακρίβειες. Αν δε γνωρίζουν το θέμα, ας το μελετήσουν…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ