ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός – Ρεάλ: Πήγε για τη μεγάλη ανατροπή, αλλά του τη στέρησαν!

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από το -14 στο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης, το παιχνίδι πήγε στις δυο παρατάσεις, αλλά η έλλειψη συγκέντρωσης, ο Αμπάλντε και κάποιες... απίθανες διαιτητικές αποφάσεις, έφεραν τη νίκη με 97-93 στους φιλοξενούμενους. Σφαγιαστική η διαιτησία στην τελευταία παράταση!

Παναθηναϊκός - Ρεάλ: Πήγε για τη μεγάλη ανατροπή, αλλά του τη στέρησαν!

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από το -14 στο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης, το παιχνίδι πήγε στις δυο παρατάσεις, αλλά η έλλειψη συγκέντρωσης και κάποιες… απίθανες διαιτητικές αποφάσεις, έφεραν τη νίκη με 97-93 στους φιλοξενούμενους.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε δυο πρόσωπα. Ένα εξαιρετικό στην άμυνα, αλλά και ένα χλωμό στην επίθεση. Οι πράσινοι ήταν πάρα πολύ καλοί στο δικό του μισό παρκέ, κρατώντας χαμηλά τη Ρεάλ Μαδρίτης, με πολύ καλές αμυντικές επιδόσεις και διάθεση στα ριμπάουντ. Αντιθέτως, δεν ήταν το ίδιο καλή εικόνα στην επίθεση και είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό έξω από τα 6,75 ήταν μόλις 1/11, δηλαδή 9,1%.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 15.244 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παπαγιάννης και Μπέντιλ ξεχώρισαν στο πρώτο ημίχρονο για το τριφύλλι, ενώ ο Βόβορας περίμενε πολλά περισσότερα από Νέντοβιτς και Παπαπέτρου. Το σκορ του ημιχρόνου ήταν 29-33.

Στην τρίτη περίοδο, η κατάσταση ήταν διαφορετική. Η άμυνα δεν ήταν τόσο καλή, με αποτέλεσμα η Ρεάλ να πάρει… μπρος και να ξεφύγει. Μάλιστα, η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη όταν δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της περιόδου, ο Μακ τραυματίστηκε και αποχώρησε. Με καλάθι του Μπέντιλ ο Παναθηναϊκός κατέβασε κάπως τη διαφορά και το δεκάλεπτο τελείωσε με σκορ 48-56.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν και το καθοριστικό. Το τριφύλλι έπρεπε να τα παίξει όλα για όλα για να φτάσει στην ανατροπή, απέναντι στην πιο πιο ποιοτική Ρεάλ. Οι πράσινοι έπαιξαν τρομερή άμυνα, ο Νέντοβιτς πήρε μπρος, βάζοντας στο 4ο δεκάλεπτο 13 πόντους και ο Παναθηναϊκός επέστρεψε. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους, όταν ήταν μπροστά με 68-66, αλλά έχασαν δυο επιθέσεις. Η Ρεάλ ισοφάρισε 68-68 με τον Ντεκ και στην τελευταία επίθεση η μπάλα έμεινε στα χέρια του Νέντοβιτς, όταν ο Τέιλορ τον έπαιξε… αμφιλεγόμενη άμυνα (ίσως να έγινε φάουλ) με αποτέλεσμα ο αγώνας να πάει στην παράταση.

Εκεί, το ματς… έσπασε καρδιές. Ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με 5 πόντους, η Ρεάλ αντέδρασε, στο φινάλε ο Μποχωρίδης έβαλε δυο βολές, λίγο αργότερα πήρε επιθετικό φάουλ από τον Γιουλ και το ματς με 79-79 πήγε ξανά σε παράταση.

Εκεί συνέβησαν… περίεργα πράγματα! Οι διαιτητές είδαν αόρατο επιθετικό φάουλ στον Νέντοβιτς, έδωσαν φάουλ – μαϊμού στον Μποχωρίδη και αργότερα δεν είδαν καθαρό φάουλ σε σπρώξιμο στον Μπέντιλ! Αποτέλεσμα, όλου αυτού ήταν η Ρεάλ να φύγει με 91-85, 1.10 πριν από το φινάλε. Ο Παναθηναϊκός δεν παράτησε το παιχνίδι και μείωσε σε 90-93, στα 11 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, χάρη σε κάρφωμα του Παπαγιάννη.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.