ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παπαγιάννης: «Ούτε στιγμή δεν σκέφτηκα να φύγω»

Ο Γιώργος Παπαγιάννης σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να φύγει από το πράσινο στρατόπεδο.

Παπαγιάννης: «Ούτε στιγμή δεν σκέφτηκα να φύγω»

Αναλυτικά όσα είπε ο Παπαγιάννης στην κάμερα του Open:

Υπάρχει ρεαλιστικός στόχος την φετινή σεζόν για την ομάδα στην Euroleague, με δεδομένο ότι οι συνθήκες είναι πολύ περίεργες;

“Είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλήσουμε για στόχους, αλλά σίγουρα ένας βασικός στόχος είναι το να μπούμε στα playoffs. Είναι ρεαλιστικός στόχος και μακάρι να τον πετύχουμε. Όλες οι ομάδες είναι πάρα πολύ καλές, από την πρώτη έως την τελευταία. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει σε κάποιον αγώνα, οπότε δεν μπορώ να πω ότι έχω ξεχωρίσει κάποια αυτή την στιγμή γιατί είναι πάρα πολύ νωρίς. Υπάρχει και το θέμα του κορονοϊού. Δηλαδή μπορεί μια ομάδα να παίξει αντίπαλη με κάποια άλλη, χωρίς κάποιους βασικούς παίκτες της”.

Για το αν σκέφτηκε ποτέ να αποχωρήσει από την ομάδα:

“Όχι, δεν υπήρχε ποτέ αυτή η σκέψη. Ήμουν εδώ έτσι κι αλλιώς, τον κόουτς τον ξέρω πάρα πολλά χρόνια, με ξέρει από μικρό παιδί, από 13 χρονών στο Περιστέρι. Οπότε ξέρω τι ζητάει από τους παίκτες του. Να είναι σκληροί στο γήπεδο, πάνω απ’ όλα. Στην προπόνηση, που όλα ξεκινάνε από εκεί. Είναι πάρα πολλά χρόνια στην ομάδα, έχει περάσει ως βοηθός με πάρα πολλούς προπονητές στον Παναθηναϊκό και σίγουρα αυτό που ζητάει πάντα από τους παίκτες είναι να δίνουν το 100% του εαυτού τους στην προπόνηση και μετά στον αγώνα”.

Φέτος φαίνεται από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις ότι έχεις βρει τον εαυτό σου. Τι είναι αυτό που σ’ έχει κάνει να κάνεις το “restart”;

“Έκανα πολλές αλλαγές από την καραντίνα και μετά. Σίγουρα μ’ έχει βοηθήσει πάρα πολύ το σώμα μου. Είμαι τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην ομάδα, ξέρω ακριβώς πως να λειτουργήσω στο παρκέ, σύμφωνα με τις οδηγίες του προπονητή μου και μπορούμε να πούμε ότι νιώθω πιο άνετα την φετινή χρονιά.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.143 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Είχα μιλήσει με τον κόουτς από το καλοκαίρι για το ότι έπρεπε να δώσω έμφαση στην άμυνα, όπως και συνεχίζω να κάνω. Σίγουρα η άμυνα παίζει έναν τεράστιο ρόλο αυτές τις μέρες στο μπάσκετ, που συνέχεια οι ψηλοί πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω στην άμυνα, και στο pick ‘n roll όσο πιο γρήγορα μπορούν να κάνουν ένα καλό σκριν και να κόψουν στην ρακέτα σίγουρα είναι ένα μεγάλο αβαντάζ”.

Για το αν υπάρχει πίεση όταν φοράς την φανέλα του Παναθηναϊκού:

“Σίγουρα υπάρχει πίεση. Βασικά δεν μπορούμε να το πούμε πίεση, μπορούμε να το πούμε στρες. Όταν φοράς την φανέλα του Παναθηναϊκού πάντα υπάρχει αυτό το στρες, γιατί κουβαλάς πίσω τον κόπο σου και τον κόσμο σου, ο οποίος είναι ένα τεράστιο στήριγμα για την ομάδα. Δυστυχώς φέτος δεν μπορούμε να τον έχουμε μαζί μας, αλλά μέσα από την ενέργεια που βγάζουμε στις προπονήσεις και μέσα στο παρκέ θέλουμε να τους βγάζουμε “ασπροπρόσωπους”.

Είναι στο μυαλό σου μια πιθανή επιστροφή στο NBA;

“Σίγουρα υπάρχει πιθανότητα επιστροφής. Η θητεία μου ήταν καλή, αλλά δεν θέλω να μιλήσω άλλο για το παρελθόν. Σίγουρα ο κόουτς Πιτίνο ήταν ένας από τους προπονητές που έχουν επιρροή πάνω μου, αλλά υπάρχουν κι άλλοι. Όλοι οι προπονητές με τους οποίους έχω συνεργαστεί, μου ‘χουν δώσει ο καθένας από κάτι δικό του”.

Πως είναι να παίζεις χωρίς τον Νικ Καλάθη; Έχει καλυφθεί το κενό του στην ομάδα;

“Μπορούμε να πούμε ότι ήμασταν “καλομαθημένοι” από τον Νικ. Σίγουρα οι ψηλοί ήμασταν όλοι “καλομαθημένοι” γιατί έβγαζε πάρα πολλές ασίστ, ειδικά στα alley-oop. Σίγουρα τώρα με την έλευση του Σέλβιν στην ομάδα μπορούμε να πούμε ότι έχει ανταποκριθεί στο θέμα της πάσας 100%”.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.