ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ BLOG

Το έχασε από την… σέντρα!

Το πάλεψε στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός αλλά ήταν αδύνατον να αντιμετωπίσει τις ξαφνικές και μαζεμένες απουσίες. Γράφει ο Νικόλας Βασιλαράς.

Το έχασε από την… σέντρα!

Καλώς ή κακώς (φυσικά ισχύει το δεύτερο) ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ποτέ το φαβορί στο συγκεκριμένο ματς της Τούμπας. Αν πόνταρε σε κάτι ήταν στο καλό φεγγάρι που διανύει η ομάδα, τη συνοχή και τη χημεία που έχει βρει. Από τη στιγμή που το τελευταίο πήγε περίπατο και μάλιστα με τόσο ξαφνικό και άγαρμπο τρόπο η αποστολή έγινε ακόμη πιο δύσκολη.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια των πολλών λύσεων και οι απουσίες των δύο αρχηγών στοίχισαν και με το παραπάνω. Ειδικότερα το σοκ με τον Διούδη πέντε λεπτά πριν τη σέντρα. Είναι αλλιώς να προετοιμάζεσαι όλη την εβδομάδα να παίξεις δίχως τον βασικό γκολκίπερ και διαφορετικό να σου σκάει στο παραένα.

Ο Μπόλονι αναγκάστηκε να ανακατέψει την τράπουλα και η αλήθεια είναι πως δεν δικαιώθηκε. Όχι τόσο για το αρχικό στήσιμο που έγινε εξ ανάγκης αλλά για τη διαχείριση στη διάρκεια του παιχνιδιού. Αναγκάστηκε να «χαλάσει» το δίδυμο Σένκεφελντ – Βέλεθ και να βάλει τον δεύτερο στα χαφ, διότι ο Αλεξανδρόπουλος ήταν επιβαρυμένος και επίφοβος να βγάλει τραυματισμό. Δεν του βγήκε αυτό διότι ο Πούγγουρας δεν έχει συνέλθει μετά το πρόβλημα του και ουδεμία σχέση έχει με την περσινή του παρουσία.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.624 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εκτός λογικής και ο πάγκος που έφαγε ο Ζαγαρίτης, ασχέτως αν πήγε καλά ο Χουάνκαρ. Αν μάλιστα αυτό έγινε για να πάρει μήνυμα ο μικρός που δεν υπογράφει είναι για γέλια και για κλάματα.

Δεν του βγήκαν και οι αλλαγές του κόουτς. Όταν χάνεις δεν βγαίνει ούτε ο Μακέντα ούτε ο Βιγιαφάνες, ειδικότερα αν είναι να μπει ο εξερχόμενος από τη ναφθαλίνη Ιωαννίδης. Το τι πρέπει και τι δεν πρέπει βέβαια το αποφασίζει ο προπονητής και όχι οι παίκτες, Υπό αυτή την έννοια ήταν τραγική αντίδραση του Βίγια. Κι γίνεται ακόμη τραγικότερη αν σκεφτούμε ότι το έχουν κάνει κι άλλοι στο παρελθόν. «Υποτίθεται» ότι αυτό λύθηκε μετά το Καραϊσκάκη. Τι όχι; Πρέπει να λυθεί ΧΘΕΣ αυτό το πράγμα και να μπουν ΚΑΝΟΝΕΣ. Ή μήπως ξεχνάμε τι έγινε μια βδομάδα πριν με την εκτέλεση του πέναλτι στη Λεωφόρο;

Ακόμη και έτσι πάντως ο Παναθηναϊκός το πάλεψε το ματς. Εβγαλε αντίδραση και θα μπορούσε να φύγει έστω με την ισοπαλία. Η ευκαιρία στο φινάλε απλά δεν χάνεται. Απλά δεν έπρεπε να πάει να το τελειώσει με το αριστερό και από πλάγια ο Χατζηγιοβάννης. Την δίνεις τη μπάλα στον Εμανουηλίδη και μπαίνει μαζί της στα δίχτυα. Απλά τα πράγματα, αλλά συνήθως το απλό είναι και δύσκολο.

Δυο λόγια και για τη διαιτησία. Εννοείται πως έχουμε δει και χειρότερα, έχουμε όμως κάμποσες απορίες. Αφού ήταν τόσο καθαρό όπως μας λένε το γκολ του ΠΑΟΚ γιατί δεν μας το έδειξαν για να μας φύγει και η περιέργεια. Υποπτη και η στάση του διαιτητή στο σπρώξιμο του Αϊτόρ. Ακόμη και να μην είναι πέναλτι, πως πας έτσι πάνω από τον παίκτη; Σου φάνηκε δηλαδή για θέατρο; Όχι βέβαια. Απλά ήταν ένα μήνυμα ότι δεν θα πάρεις ούτε τα σπόρια. Ως συνήθως…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.