ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φάκελος Μακέντα: Οχι πάλι στο “ράβε – ξήλωνε”

Στον Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί «θέμα Μακέντα». Υπάρχει, όμως, λογική σε αυτή τη σκέψη; Η απάντηση στο panathinaikos24.gr.

Φάκελος Μακέντα: Οχι πάλι στο

Στον Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί «θέμα Μακέντα». Υπάρχει, όμως, λογική σε αυτή τη σκέψη; Η απάντηση στο panathinaikos24.gr.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού εξετάζουν πολύ σοβαρά να… χωρίσουν οι δρόμοι τους με τον Φεντερίκο Μακέντα και ο Ιταλός να πουληθεί τον Ιανουάριο. Μόλις λίγους μήνες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή (μέχρι το 2023), έπειτα από απόφαση της ιδιοκτησίας, ο Ιταλός επιθετικός φαίνεται να μπαίνει στο κάδρο των αποχωρήσεων, όπως συμβαίνει με τον Αγιούμπ.

Κι αν για τον τελευταίο μια τέτοια απόφαση έχει λογική, αφού μιλάμε για μηδαμινή προσφορά, για τον Κίκο, το πράγμα είναι παράλογο και αντιποδοσφαιρικό… Κανείς δε λέει ότι ο Μακέντα είναι ο καλύτερος φορ του… κόσμου ή ότι δεν έχει αδυναμίες. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι πλησιάζει το επίπεδο του Μπεργκ ή του Σισέ. Όμως, το ποδόσφαιρο δε λειτουργεί έτσι. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να εξετάσει πολύ σοβαρά τις επιλογές του και τον σχεδιασμό του. Με το να πάει ξανά σε μια λογική «ράβε ξήλωνε», αντί να βγει ενισχυμένος, θα πετύχει ξανά το αντίθετο αποτέλεσμα. Έχει καλύτερο επιθετικό από τον Μακέντα η ομάδα; Διαθέτει άλλον φορ με τέτοιου τύπου χαρακτηριστικά; Υπάρχει άλλος φορ στο ρόστερ με τρέξιμο (έτρεξε τα περισσότερα χιλιόμετρα στην Τούμπα), «σπάσιμο» μπάλας, συμμετοχή στην ανάπτυξη και ένα καλό (όχι σούπερ) στατιστικό στα γκολ; Η απάντηση είναι προφανής.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 21.933 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Καρλίτος διαθέτει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά, ενώ δυστυχώς για τον ίδιο και για την ομάδα, είναι πίσω σε θέμα φυσικής κατάστασης. Ο Ιωαννίδης δεν είναι ακόμα ο επιθετικός που μπορείς να βασιστείς πάνω του όταν είσαι ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Εμμανουηλίδης και φορ δεν είναι και ευκαιρίες δεν παίρνει. Πως, λοιπόν, οι πράσινοι θέλουν να προχωρήσουν στην απόφαση πώλησης του βασικού τους επιθετικού Γενάρη μήνα, όταν πριν από λίγο διάστημα επένδυσαν πάνω του και τον ανανέωσαν; Με ποιο σκεπτικό και με ποια φιλοσοφία;

Όλα θεωρητικά και υποθετικά είναι στο ποδόσφαιρο, όταν μιλάμε για σχεδιασμό. Κανείς δεν ξέρει πως μια απόφαση μπορεί να βγιε σε ένα κλαμπ. Ωστόσο, στην περίπτωση Μακέντα, ενός ικανού φορ με επιρροή στα αποδυτήρια, λόγω προσωπικότητας, το (θεωρητικά) σωστό είναι να πορευτείς μαζί του και να ενισχύσεις την επιθετική γραμμή με παίκτες ισάξιους και καλύτερους με βάση τα χαρακτηριστικά τα οποία θες. Τα υπόλοιπα θα φανούν στην πορεία…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.