ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Βοτανικός: Στα 158 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός – Μέχρι και 89 εκατ. το γήπεδο ποδοσφαίρου

Μέχρι 89 εκατ. ευρώ μπορεί να κοστίσει το ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός της Διπλής Ανάπλασης αγγίζει τα 158 εκατ. ευρώ.

Βοτανικός: Στα 158 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός - Μέχρι και 89 εκατ. το γήπεδο ποδοσφαίρου

Μέχρι 89 εκατ. ευρώ μπορεί να κοστίσει το ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός της Διπλής Ανάπλασης αγγίζει τα 158 εκατ. ευρώ.

Στο μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί  περιλαμβάνεται  και ο ενδεικτικός προϋπολογισμός των έργων στις δύο περιοχές, σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας και Βοτανικό.

Όπως προκύπτει, ο προϋπολογισμός όλης της Διπλής Ανάπλασης φτάνει στα 158,5 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται τα πάντα. Οι μελέτες, οι άδειες εγκαταστάσεων/κατεδαφίσεων, αμοιβές μηχανικών, αλλά και οι προβλέψεις για έκτακτα/απρόβλεπτα έξοδα που αγγίζουν το 5 ή 10% ανά έργο.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 30.077 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε ό,τι αφορά την αρχική πρόβλεψη για το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο  τουλάχιστον 34.000 θέσεων  (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι παραπάνω), φτάνει μαζί με τον ΦΠΑ (24%) και τις αμοιβές των μηχανικών στα 88,9 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι τόσο το νούμερο για το κόστος κατασκευής, όσο και της χωρητικότητας του γηπέδου, είναι ενδεικτικά.

Το κόστος για τις υποδομές στη Λ.Αλεξάνδρας πλησιάζει τα 4,4 εκατ. ευρώ, ενώ στον Βοτανικό φτάνει τα 43,6 εκατ. ευρώ. Το κόστος για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη ξεπερνάει τα 13 εκατ. ευρώ, του Δήμου Αθηναίων στα 6,5 εκατ. ευρώ και το ποδοσφαιρικό γήπεδο κοντά στα 89. εκατ. ευρώ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.