Μέχρι 89 εκατ. ευρώ μπορεί να κοστίσει το ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός της Διπλής Ανάπλασης αγγίζει τα 158 εκατ. ευρώ.

Στο μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί  περιλαμβάνεται  και ο ενδεικτικός προϋπολογισμός των έργων στις δύο περιοχές, σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας και Βοτανικό.

Όπως προκύπτει, ο προϋπολογισμός όλης της Διπλής Ανάπλασης φτάνει στα 158,5 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται τα πάντα. Οι μελέτες, οι άδειες εγκαταστάσεων/κατεδαφίσεων, αμοιβές μηχανικών, αλλά και οι προβλέψεις για έκτακτα/απρόβλεπτα έξοδα που αγγίζουν το 5 ή 10% ανά έργο.

Σε ό,τι αφορά την αρχική πρόβλεψη για το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο  τουλάχιστον 34.000 θέσεων  (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι παραπάνω), φτάνει μαζί με τον ΦΠΑ (24%) και τις αμοιβές των μηχανικών στα 88,9 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι τόσο το νούμερο για το κόστος κατασκευής, όσο και της χωρητικότητας του γηπέδου, είναι ενδεικτικά.

Το κόστος για τις υποδομές στη Λ.Αλεξάνδρας πλησιάζει τα 4,4 εκατ. ευρώ, ενώ στον Βοτανικό φτάνει τα 43,6 εκατ. ευρώ. Το κόστος για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη ξεπερνάει τα 13 εκατ. ευρώ, του Δήμου Αθηναίων στα 6,5 εκατ. ευρώ και το ποδοσφαιρικό γήπεδο κοντά στα 89. εκατ. ευρώ.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS