ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Νέντοβιτς: Ο υπερπαίκτης που ξαναβρήκε τον εαυτό του και το μέλλον του στον Παναθηναϊκό ( vids)

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς εξελίσσεται στον ηγέτη που έψαχνε ο Παναθηναϊκός. Ο Σέρβος υπερπαίκτης είναι ξανά εδώ και μέσω του τριφυλλιού βρίσκει τον εαυτό του. Το panathinaikos24.gr αναλύει.

Νέντοβιτς: Ο υπερπαίκτης που ξαναβρήκε τον εαυτό του και το μέλλον του στον Παναθηναϊκό ( vids)

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς εξελίσσεται στον ηγέτη που έψαχνε ο Παναθηναϊκός. Ο Σέρβος υπερπαίκτης είναι ξανά εδώ και μέσω του τριφυλλιού βρίσκει τον εαυτό του.

Οταν το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός ανακοίνωνε τη μεταγραφή του Νεμάνια Νέντοβιτς, τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Οι πιο ενθουσιώδεις πανηγύριζαν, γνωρίζοντας την ποιότητα και τα χαρίσματα του 29χρονου άσου. Οι πιο… γκρινιάρηδες ήταν αρνητικοί, έχοντας στο νου τους τα προβλήματα τραυματισμών που έχει βγάλει ο παίκτης. Προβλήματα που δεν του επέτρεψαν να κάνει το κάτι παραπάνω, παρά τη δεδομένη του ποιότητα και την ηγετική του φυσιογνωμία.

Οι Διαμαντίδης και Αλβέρτης επέμειναν σε αυτόν και τελικά οι πράσινοι απέκτησαν τον Νέντοβιτς για ένα χρόνο.

Ο Σέρβος, με το… καυτό χέρι, την εξαιρετική τεχνική και την μπασκετική του αντίληψη, ξεκίνησε στα… ρηχά, δείχνοντας ότι θέλει τον χρόνο του για να προσαρμοστεί στα νέα γι αυτόν δεδομένα και σε μια ομάδα με χαμηλό μπάτζετ, πολλά στοιχήματα και σε καινούρια κατάσταση, που δεν έχει καμία σχέση με τα περασμένα μεγαλεία.

Είχε 7 πόντους στη νικηφόρα πρεμιέρα απέναντι στη Χίμκι, ενώ με τον Ολυμπιακό έμεινε στους 9. Ο killer Νεμάνια άρχισε να ανεβάζει στροφές και να δείχνει σε όλους πόσο μπάσκετ έχει μέσα του και πόσο πολύτιμος μπορεί να αποδειχθεί για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος το καλοκαίρι πιθανότατα θα θελήσει να τον “δέσει”. 28 πόντοι κόντρα στη Φενέρ, 15 απέναντι στην Μπαρτσελόνα, 19 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, 27 με τη Ρεάλ Μαδρίτης, 39 κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Κι όλα αυτά με εξαιρετικά ποσοστά.

Ο Νέντοβιτς έχει φέτος στην Ευρωλίγκα 16,6 πόντους μ.ο, με 49,3% στα δίποντα, 39,6% στα τρίποντα, 77,4% στις βολές. Επίσης έχει 0,4 μ.ο στα ριμπάουντ, 3,4 ασίστ, 0,6 κλεψίματα και κάνει 2,8 φάουλ μ.ο ανά ματς.

Αναμφισβήτητα, ο Νέντοβιτς αναδεικνύεται στον επόμενο ηγέτη της ομάδας. Φυσικά, η σεζόν που διανύουμε είναι μεταβατική. Το καλοκαίρι θα φανούν πολλά. Αν ο Παναθηναϊκός θέλει μετά το τέλος της χρονιάς να κοιτάξει προς τα επάνω και να αλλάξει προς το καλύτερο το επίπεδό του, τότε οφείλει να κρατήσει τον Νεμάνια, να στηριχθεί πάνω του και μαζί με ένα κορμό που θα έχει δουλευτεί φέτος, να κάνει τις κατάλληλες 2-3 κινήσεις για το κάτι παραπάνω. Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.