ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EDITORIAL

Βρείτε τη λύση, βάλτε τέλος στην ένταση και μην… ξαναδιαλύσετε το ρόστερ!

Ο Λάζλο Μπόλονι έχει δώσει μια αγωνιστική ταυτότητα στον Παναθηναϊκός και πλέον καλείται να βάλει τις δικές του μεταγραφικές πινελιές μαζί με τον Πιέρ Ντρεοσί. Από την άλλη, οφείλει να βρει τη λύση για να μπει ένα τέλος στις εντάσεις, δίχως ηχηρές αποχωρήσεις σαν του Μακέντα ή ακόμη και του Βιγιαφάνιες!

Βρείτε τη λύση, βάλτε τέλος στην ένταση και μην... ξαναδιαλύσετε το ρόστερ!

Ο Λάζλο Μπόλονι έχει δώσει μια αγωνιστική ταυτότητα στον Παναθηναϊκός και πλέον καλείται να βάλει τις δικές του μεταγραφικές πινελιές μαζί με τον Πιέρ Ντρεοσί. Από την άλλη, οφείλει να βρει τη λύση για να μπει ένα τέλος στις εντάσεις, δίχως ηχηρές αποχωρήσεις σαν του Μακέντα ή ακόμη και του Βιγιαφάνιες!

Ο Λάζλο Μπόλονι ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό στις 19 Οκτωβρίου του 2020. Ο Ρουμάνος προπονητής είχε το δύσκολο έργο να μεταμορφώσει μια προβληματική ομάδα, η οποία ήταν… παιδική χαρά, με κακό ποδόσφαιρο, λανθασμένη νοοτροπία και άσχημα αποτελέσματα. Ο 67χρονος έπιασε αμέσως δουλειά και η αλήθεια είναι ότι άλλαξε προς το καλύτερο την ομάδα. Δεν την έκανε εντυπωσιακή, ούτε βλέπουμε τον Παναθηναϊκό να πετάει. Της έδωσε, όμως, μια ταυτότητα, κατέληξε σε έναν κορμό και το τριφύλλι άρχισε να… παίρνει μπρος, βάζοντας βαθμούς στο σακούλι του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το ντεμπούτο του Μπόλονι στο ματς με τον Βόλο, ο Παναθηναϊκός είχε δυο ήττες και δυο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα. Με τον Ρουμάνο, το τριφύλλι μετράει 5 νίκες, 3 ήττες (οι δυο από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ στις λεπτομέρειες) και μια ισοπαλία στο ντεμπούτο του στην αναμέτρηση με τον Βόλο.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 35.779 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αγωνιστικά, η ομάδα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παρουσίαζε το πρώτο διάστημα στο πρωτάθλημα. Έχει μια σοβαρότητα, είναι πιο σκληρή, πιο… θωρακισμένη και έχει συγκεκριμένους αγωνιστικούς προσανατολισμούς. Κοινώς, ξέρει πως να παίξει. Πλέον, κι ενώ πλησιάζουμε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει τις ανάλογες κινήσεις για να γίνει καλύτερος. Χαφ, εξτρέμ και μπακ αποτελούν τις προτεραιότητες της ομάδας, με τον Λαμκέλ Ζε να πιέζει την Αντβέρπ για να ντυθεί στα πράσινα.

Πάμε, τώρα, στο άλλο κομμάτι που απασχολεί το τελευταίο διάστημα. Το παράδοξο που συμβαίνει στην “εποχή Μπόλονι”. Ποιο είναι αυτό; Ενώ η ομάδα έχει βελτιωθεί, παρουσιάζει μια άκρως προβληματική εικόνα στα αποδυτήρια. Ο Μπόλονι έχει εντάσεις με αρκετούς ποδοσφαιριστές, αυτοί δείχνουν δημοσίως τις διαφωνίες τους, ο ίδιος στη συνέχεια τους… δίνει μέσω των δηλώσεών του και η κατάσταση μόνο καλή δεν είναι. Τα παράλογο είναι ότι αυτό συμβαίνει με παίκτες που τους εμπιστεύεται για την ενδεκάδα ο 67χρονος (Μακέντα, Βιγιαφάνιες τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα) και τους υπολογίζει! Δε μιλάμε, δηλαδή, για ποδοσφαιριστές που είναι στην… άκρη του πάγκου και βγάζουν εκνευρισμό γι αυτό. Φυσικά, οι εντάσεις και το κακό κλίμα δεν είναι κάτι που συμβαίνει την τελευταία εβδομάδα, αλλά εδώ και καιρό. Απλώς, με τις νίκες η κατάσταση κάπως ηρεμεί και όταν έρχεται ένα κακό αποτέλεσμα όλα τα προβλήματα βγαίνουν στην επιφάνεια.

Προφανώς και όλο αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ούτε η λύση είναι η αποχώρηση ποδοσφαιριστών όπως ο Μακέντα ή ο Βιγιαφάνιες! Δεν έχει την πολυτέλεια ο Παναθηναϊκός να χάσει τέτοιου τύπου ποδοσφαιριστές. Θα είναι μεγάλο λάθος και θα κοστίσει στο τριφύλλι κάτι τέτοιο. Ο Μπόλονι οφείλει να βρει τη λύση. Μαζί του και ο Ντρεοσί, αλλά και η διοίκηση. Ας καθίσουν όλοι στο τραπέζι, ας μιλήσουν και ας βρουν τη λύση… χθες. Δεν μπορεί σε μια ομάδα που μέχρι πέρυσι είχε πολύ “δυνατά” αποδυτήρια να συνεχίζεται άλλο μια τέτοια κατάσταση. Ούτε από τη μια να βλέπουμε βελτίωση στην ομάδα, αλλά ο ίδιος προπονητής που μεταμορφώνει την ομάδα, να μην εμπνέει αρκετούς ποδοσφαιριστές και να οδηγείται η ομάδα σε… ροκ καταστάσεις. Η λύση, προφανώς, δεν είναι ούτε να φύγει ο προπονητής (πρέπει να στηριχθεί), ούτε να αποχωρήσουν ποδοσφαιριστές βασικοί που έχουν μια ποιότητα. Δεν πρέπει να διαλυθεί ξανά το ρόστερ. Ας επικρατήσει, επιτέλους, σε αυτό το κλαμπ η λογική και ας λειτουργήσουν όλοι με γνώμονα το καλό του Παναθηναϊκού.

Panathinaikos24.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.