ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Εμβόλια: Ολόκληρο το αιφνιδιαστικό σχέδιο για την παραλαβή και τη μεταφορά τους (vids)

Με ένα μεθοδικά μελετημένο σχέδιο και χρησιμοποιώντας το στοιχείο του αιφνιδιασμού έγινε η μεταφορά του πολύτιμου φορτίου των πρώτων 9.750 δόσεων του εμβολίου έναντι του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Εμβόλια: Ολόκληρο το αιφνιδιαστικό σχέδιο για την παραλαβή και τη μεταφορά τους (vids)

Με ένα μεθοδικά μελετημένο σχέδιο και χρησιμοποιώντας το στοιχείο του αιφνιδιασμού έγινε η μεταφορά του πολύτιμου φορτίου των πρώτων 9.750 δόσεων του εμβολίου έναντι του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Από διαφορετικά κυβερνητικά χείλη, ακόμη και στο ανώτερο επίπεδο, είχε ανακοινωθεί, ότι τα πρώτα εμβόλια θα φτάσουν στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, το σχέδιο που εκτελέστηκε τελικά ήταν διαφορετικό.

Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία!
Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία! 2.654 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με την είσοδο του ειδικού φορτηγού από τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα στη χώρα αξιοποιήθηκε ο αιφνιδιασμός. Η συγκεκριμένη πύλη στον Βορρά είχε προσδιοριστεί ως ένα από τα πιθανά σημεία για την διέλευση του βαν που θα μετέφερε την πρώτη παρτίδα των εμβολίων. Όμως από διαφορετικές πηγές με εμπλοκή στη διαδικασία μεταφοράς, εκπεμπόταν με επιμονή το σήμα, ότι τα πρώτα εμβόλια θα έφταναν στη χώρα μας αεροπορικώς.

Οι πληροφορίες βέβαια ήταν αντικρουόμενες καθώς από ορισμένες πηγές ενημέρωσης έδειχναν ως πιθανότερη τη μεταφορά τους με μια από τις μικτές πτήσεις που έχουν σχεδιαστεί να πραγματοποιηθούν πανευρωπαϊκά. Άλλες πάλι, και μάλιστα έως την τελευταία στιγμή, εμφάνιζαν ως δεδομένη τη μεταφορά των εμβολίων με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Φαίνεται πάντως ότι δεν αποκλείεται και παρά τις επίσημες ανακοινώσεις, και στην επόμενη φάση, αυτήν των εμβολιασμών, να υπάρξουν ανάλογες ανατροπές.

Η παρουσία πάντως του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, όχι μόνο στο σημείο αλλά και στην αυτοκινητοπομπή που συνόδευε το φορτηγό-ψυγείο με τα πρώτα εμβόλια, είναι δηλωτική του τρόπου εμπλοκής όλων των βαθμίδων της μικτής ιεραρχίας που έχει δημιουργηθεί για αυτό το γιγαντιαίο εγχείρημα.

Δηλωτικές των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας που θα εφαρμόζονται ήταν και οι εικόνες που αποδεσμεύτηκαν με τις άδειες οδικές αρτηρίες, εθνικές και περιφερειακές, από τις οποίες διήλθε το βαν με τα εμβόλια στο ταξίδι του προς την Αθήνα.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, οι πρώτες 9.750 δόσεις παραδόθηκαν στο χώρο αποθήκευσης παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους.

Την ίδια ώρα, ένα πολύ μεγάλο τμήμα του κρατικού μηχανισμού βρίσκεται επί ποδός με στόχο τη διασφάλιση της ορθής αποθήκευσης και διανομής του και τη διενέργεια των εμβολιασμών σε όλα τα σημεία της χώρας.

Εξαιρετικά υψηλό είναι το επίπεδο ασφάλειας, σε όλα τα στάδια μεταφοράς και διανομής, στα οποία αναλαμβάνουν ειδικό ρόλο στην περιφρούρηση του υπερ-πολύτιμου φορτίου, επίλεκτες μονάδες του Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας, με την συνδρομή, ελικοπτέρων και drone, για την η προώθηση του πολύτιμου φορτίου προς τον αποθηκευτικό κόμβο της Αττικής.

Κατά πληροφορίες από αυτήν τη βάση, θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα ο διαμοιρασμός των ποσοτήτων που έχουν προβλεφθεί να παραλάβουν τα νοσοκομεία αναφοράς, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στην Πάτρα και στα Ιωάννινα.

Πηγή:cnn.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.