ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Απολογισμός: Το χειρότερο ξεκίνημα με Πογιάτος, η αλλαγή με Μπόλονι και όσα έγιναν στο πρώτο μισό της σεζόν (vids)

Το Panathinaikos24.gr κάνει τον δικό του απολογισμό για την πρώτο μισό της σεζόν του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Ο Πογιάτος, ο Μπόλονι, τα γκολ, τα λάθη και όλα όσα έγιναν στο πρώτο κομμάτι της χρονιάς, μέσα από την ανάλυση της ιστοσελίδας μας.

Απολογισμός: Το χειρότερο ξεκίνημα με Πογιάτος, η αλλαγή με Μπόλονι και όσα έγιναν στο πρώτο μισό της σεζόν (vids)

Ο Παναθηναϊκός μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος βρίσκεται στην 6η θέση του πρωταθλήματος και έχει μαζέψει συνολικά 18 βαθμούς.

Η χρονιά δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για το τριφύλλι. Οι πράσινοι με τον Ντάνι Πογιάτος στον πάγκο δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε νίκη στα τρία ματς που πρόλαβε ο Ισπανός. Η ομάδα δεν είχε ούτε αρχή, ούτε μέση ούτε… τέλος, πράγμα που οδήγησε τον μεγαλομέτοχο της ομάδας να ολοκληρώσει τη συνεργασία του μαζί του.

Ο Παναθηναϊκός έχει πέντε μάχες μπροστά του για να πάρει το πιο καρυδάτο πρωτάθλημα!
Ο Παναθηναϊκός έχει πέντε μάχες μπροστά του για να πάρει το πιο καρυδάτο πρωτάθλημα! 511 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε φέτος το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας, καθώς μετά από πέντε συνολικά αγώνες δεν μετρούσε ούτε νίκη. Ο Μπόλονι ήρθε στο τριφύλλι και έκατσε για πρώτη φορά στον πάγκο την 5η αγωνιστική στην ισοπαλία κόντρα στον Βόλο. Από το ματς αυτό και μετά οι πράσινοι άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμό και μάλιστα πήραν δύο συνεχόμενες νίκες κόντρα σε Απόλλωνα και Λαμία. Ενώ όλοι πίστευαν ότι οι πράσινοι θα κάνουν το 3 στα 3, ο Ατρόμητος ήρθε και πήρε… διπλό στο ΟΑΚΑ με γκολ στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Στη συνέχεια το τριφύλλι κλήθηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου το τριφύλλι γνώρισε την ήττα με 1-0, παρότι στο δεύτερο ημίχρ0νο η ομάδα πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα.

Μετά το ματς αυτό η ομάδα άρχισε να γίνεται αποτελεσματική. Σημαντικό ρόλο σε αυτο διαδραμάτισε η είσοδος του Λούκας Βιγιαφάνιες και ο… Φεντερίκο Μακέντα που άρχισε να βρίσκει δίχτυα. Έτσι οι πράσινοι πήραν τρεις συνεχόμενες νίκες κόντρα σε Παναιτωλικό (2-1), ΑΕΚ (1-2) και ΠΑΣ Γιάννινα (2-0).

Την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΠΑΟΚ, όπου παρότι ισοφάρισε ηττήθηκε με 2-1. Με τον Μπόλονι στον πάγκο οι πράσινοι έχουν μαζέψει 17 βαθμούς, χωρίς όμως να παρουσιάσουν κάτι εντυπωσιακό στον αγωνιστικό χώρο. Φυσικά, ευθύνη γι΄ αυτό έχουν οι Πογιάτος- Ρόκα, με τις αστοχίες του καλοκαιριού αλλά και φυσικά ο Γιάννης Αλαφούζος με τις γι΄ άλλη μία φορά λανθασμένες επιλογές που έκανε.

Ο Παναθηναϊκός μετά από 13 αγώνες έχουν πετύχει 14 γκολ ενώ έχουν δεχτεί 12. Με βάση τα γκολ που έχει πετύχει το τριφύλλι βρίσκεται στην 8η θέση της σχετικής κατηγορίας της Super League ενώ με βάση τα γκολ που έχει δεχτεί είναι η τέταρτη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Παράλληλα μέτρησαν 104 τελικές προσπάθειες και κατάφεραν να βρουν δίχτυα μόλις σε 14 απο αυτές.

Αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι τα πολλά λάθη στα οποία έχει υποπέσει ο Παναθηναϊκός και τον τοποθετεί στην 3η θέση του πρωταθλήματος με 561 λάθη. Τα περισσότερα λάθη τα έχει κάνει ο Φακούντο Σάντσες, ο οποίος έχει 71 και είναι ο 4ος παίκτης στη σχετική κατηγορία στο πρωτάθλημα.

Από κει και έπειτα είναι αξιοσημείωτο ότι ο Καρλίτος έχει πραγματοποιήσει 27 τελικές και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας στη Super League. Τη στιγμή που έχει βρει στόχο μόλις στις 4 από αυτές, αλλά βέβαια είναι στην κορυφή των πράσινων σκόρερ μαζί με τον Φεντερίκο Μακέντα.

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι οι πράσινοι έχουν μόλις ένα παίκτη με παραπάνω από μία ασίστ στο πρωτάθλημα (Χατζηγιοβάνης) ενώ ο Μαουρίσιο έχει τις πιο πολλές εύστοχες πάσες (83), στατιστικό που καταδεικνύει την χρησιμότητα του στο παιχνίδι της ομάδας.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου βλέπουμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Είναι μεν εντός πλέι οφ, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα βγει σε… θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Τα προβλήματα είναι αρκετά, με τον Λάζλο Μπόλονι να καλείται να βρει λύσεις. Να βρει λύσεις έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να καταφέρει έστω να πετύχει το στόχο της Ευρώπης. Σε μια χρονιά που ξεκίνησε για άλλη μια φορά με την προσδοκία οι πράσινοι να… χτυπήσουν μια πολύ καλύτερη θέση.

Όπως και να έχει ο Μπόλονι κάπως… έσωσε το πράγμα, όμως μένει να δείξει αυτή τη βελτίωση και στη συνέχεια η ομάδα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...