ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Πέθανε ο σχεδιαστής και μόδιστρος Πιερ Καρντέν

Απεβίωσε σε ηλικία 98 ετών ο Πιέρ Καρντέν. O σπουδαίος Γάλλος σχεδιαστής πέθανε σε νοσοκομείο του Παρισιού, όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του και η Γαλλική Ακαδημία Καλών Τεχνών.

Πέθανε ο σχεδιαστής και μόδιστρος Πιερ Καρντέν

Απεβίωσε σε ηλικία 98 ετών ο Πιέρ Καρντέν. O σπουδαίος Γάλλος σχεδιαστής πέθανε σε νοσοκομείο του Παρισιού, όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του και η Γαλλική Ακαδημία Καλών Τεχνών.

Ήταν ένας από τους σπουδαιότερους σχεδιαστές του περασμένου αιώνα, καθώς έφερε ένα ανατρεπτικό ρεύμα στη μόδα τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, με ένα φουτουριστικό για την εποχή στιλ.

Γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου του 1922 στο Τρεβίζο της Ιταλίας. Οι γονείς του ήταν πλούσιοι γαιοκτήμονες, αλλά για να γλιτώσουν από την επέλαση του ναζισμού έφυγαν από την Ιταλία και μετακόμισαν στη Γαλλία το 1924. Όνειρο του πατέρα του ήταν ο Πιέρ να γίνει γίνει αρχιτέκτονας, αλλά εκείνος από παιδί ήθελε να σχεδιάζει ρούχα.

Απλώς… τεράστιο: Αυτό είναι το μεγαλύτερο πιτόγυρο στην Ελλάδα! (Pics)
Απλώς… τεράστιο: Αυτό είναι το μεγαλύτερο πιτόγυρο στην Ελλάδα! (Pics) 4.567 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε ηλικία μόλις 14 ετών, ο Πιέρ Καρντέν εγκατέλειψε το σπίτι του και εγκαταστάθηκε στο σπίτι ενός ράφτη στο Βισί, όπου άρχισε να ράβει κοστούμια για γυναίκες. Έγινε διάσημος για το στυλ avant-garde και τα σχέδιά του στο Space Age. Προτιμά γεωμετρικά σχήματα και μοτίβα, αγνοώντας συχνά τη θηλυκή μορφή. Προχώρησε σε unisex μόδες, μερικές φορές πειραματικές και όχι πάντα πρακτικές.

Ο Πιέρ Καρντέν ίδρυσε το δικό του οίκο μόδας το 1950. Μερικά χρόνια αργότερα, εμπνευσμένος από το διαστημικό ταξίδι και την εξερεύνηση, ο διάσημος σχεδιαστής επισκέφθηκε τη NASA το 1970, όπου δοκίμασε την αρχική διαστημική στολή που φορούσε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι, ο Neil Armstrong. Ο Καρντέν αγάπησε τόσο πολύ την ενδυμασία, που δημιούργησε το δικό του σχέδιο για τη NASA το 1970. Επίσης, ήταν σχεδιαστής και για τις στολές των αεροσυνοδών της Ολυμπιακής Αεροπορίας από το 1969 μέχρι το 1971

Το 1975, ο Πιέρ άνοιξε την πρώτη του μπουτίκ επίπλων στη rue du Faubourg-Saint-Honore. Τα σχέδια των επίπλων του ήταν εμπνευσμένα από τα σχέδια των ρούχων του. Το 1977 και το 1979, του απονεμήθηκε το βραβείο «Cartier Golden Thimble» για την πιο δημιουργική συλλογή της σεζόν. Από το 1991 ήταν πρέσβης καλής θελήσεως της Unesco.

Πηγή: ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...