Χρόνια πολλά στους πάντες και ας ευχηθούμε να ‘χουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια καλή χρονιά. Το να «φύγει και να μην ξανάρθει» δεν είναι απλά κλισέ αλλά η πραγματικότητα σε ΟΛΑ τα επίπεδα.

Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε, δεν είναι απλά ένα κακό όνειρο, ένας εφιάλτης, είναι μαρτύριο κανονικό. Και ανθρώπινα μα και Παναθηναϊκά. Σε ότι έχει να κάνει δε με την αγαπημένη μας ομάδα δεν είναι απλό μαρτύριο αλλά σαν αυτό της σταγόνας.

Ζητείται ελπίδα λοιπόν. Πάνε ένα κάρο χρόνια που λέμε τα ίδια, αλλά κανείς δεν μας λυπάται. Στο ίδιο έργο θεατές, με επαναλαμβανόμενα λάθη σε ένα κατήφορο δίχως φρένα. Πάει μια δεκαετία από τότε που είδαμε ΚΑΝΟΝΙΚΟ Παναθηναϊκό.

Το χειρότερο δεν είναι ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια στην «πείνα», αλλά ότι δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ που να σου δείχνει ότι σύντομα αυτό θα αλλάξει. Μέχρι και το θέμα του γηπέδου βλέπεται ότι ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ προχωράει, τουλάχιστον με τον τρόπο που θέλουμε. Διότι το γήπεδο το φτιάχνεις για να αλλάξεις επίπεδο, όχι για να μείνεις «αιχμάλωτος».

Αυτή τη στιγμή αν ρωτήσεις δέκα Παναθηναϊκούς τι θέλουν για την Πανάθα οι… έντεκα θα σου πουν αλλαγή ιδιοκτησίας. Δεν υπάρχουν άλλες αντοχές, δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη, δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες θα δεις μια άσπρη μέρα. Είναι πολλά τα χρόνια που έχουν περάσει, είναι δεκάδες τα εκατομμύρια που έχουν ξοδευτεί, μα και απίστευτα τα αυτογκόλ που έχουν μπει.

Το χειρότερο είναι ότι από το «θέλω» μέχρι το «μπορώ» η απόσταση είναι τεράστια. Μακάρι να εμφανιζόταν ο τρελός εκείνος που θα έδινε ξανά ελπίδα και όραμα. Τα «δεν πουλάει ο Αλαφούζος» θα τα άκουγε βερεσέ και θα τον πέρναγε από πάνω. Για να μην τρελαθούμε κιόλας, είναι δυνατόν να εμφανιστεί ΣΟΒΑΡΟΣ επενδυτής, με συγκεκριμένο πλάνο και να του πει η νυν ιδιοκτησία μα και μου; Πλάκα κάνουμε τώρα;

Πάμε και λίγο στην επικαιρότητα. Οι μέρες που διανύουμε είναι χαλάρωσης και γεμίσματος μπαταριών όμως στο ποδοσφαιρικό τμήμα στην καλύτερη το παράκαναν. Μόνο σοβαρή λειτουργία δεν δείχνουν οι… σχολικές διακοπές. Αφήστε δε που δεν συνάδουν με το χάλι που βλέπουμε μέσα στο γήπεδο και στη βαθμολογία. Προφανώς δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι με το ξεκίνημα του μήνα ο Παναθηναϊκός παίζει το τελευταίο του χαρτί για να αποφύγει τον ολικό εξευτελισμό. Να μπει δυνατά μπας και προλάβει το τρένο της Ευρώπης. Την ώρα που οι ανταγωνιστές σου ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, εσύ κάνεις διακοπές. Τι να πει κανείς, σε καλό να μας βγει…

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS