ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους – Όλα τα μέτρα

Σαρωτικοί οι έλεγχοι στους δρόμους σε όλη τη χώρα. Τουλάχιστον 6.000 αστυνομικοί στην Αττική. Ποιες οι εξαιρέσεις για τις μετακινήσεις εκτός νομού.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους – Όλα τα μέτρα

Διαφορετική είναι η φετινή παραμονή Πρωτοχρονιάς, καθώς όπως και τα Χριστούγεννα είναι σε ισχύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του κορονοϊού.

Επί ποδός βρίσκονται χιλιάδες αστυνομικοί και οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι σαρωτικοί στους δρόμους, ειδικά μετά τις 10 μ.μ. οπότε και ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας έως τις 5 π.μ.. Παράλληλα θα υπάρχουν και στα διόδια εντατικοί έλεγχοι.

Το σύνθημα που δόθηκε σε κυβερνητική σύσκεψη ήταν: “οι αστυνομικοί θα κάνουν αλλαγή του χρόνου στους δρόμους”. Οι έλεγχοι πάντως είχαν αρχίσει νωρίτερα κάτι το οποίο φαίνεται και στις φωτογραφίες του newsit.gr.

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 10.870 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων.

6.000 αστυνομικοί στην Αττική 4.000 στην υπόλοιπη Ελλάδα Οι αστυνομικές «Ενέδρες» θα είναι ισχυρότερες μετά τις 05:00 δηλαδή θα αυξηθούν τα πρόστιμα μετά το… Blackjack ανεξάρτητα αν είχαν ρέντα στο παιχνίδι

Τα αστυνομικά «Aντίμετρα» έχουν στηθεί κυρίως στη διαφυγή από κορονοπάρτι.

Δεν ισχύει ο κωδικός 6 για… πρωινό ρεβεγιόν. Όσοι εντοπιστούν τις πρωινές ώρες με λαμέ ρούχα, παγέτες και γόβες, δύσκολα θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν την μετακίνησή τους.

Καθολικοί έλεγχοι στις βεβαιώσεις εργασίας όσων ελέγχονται

Αύριο είναι κλειστά τα καταστήματα-δημόσιες υπηρεσίες και πολλές επιχειρήσεις, οπότε λίγοι θα είναι αυτοί που μπορούν να έχουν πειστικά δικαιολογητικά μετακίνησης.

Η μοναδική αιτιολόγηση μετακίνησης είναι η εργασία, γιατρός, νοσοκομείο, φαρμακείο, βόλτα κατοικίδιου

Αναλυτικά τα μέτρα

Τα μέτρα που θα ισχύσουν σήμερα και αύριο, μεταξύ άλλων, είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00, μετακινήσεις με SMS στο 13033 με τον κωδικό 6, και σύσταση για έως 9 άτομα από δύο οικογένειες στο εορταστικό τραπέζι. Ειδικότερα, για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς θα ισχύουν αυστηροί περιορισμοί όπως και τα Χριστούγεννα ώστε να μην υπάρξει συγχρωτισμός στα σπίτια. Στα αυτοκίνητα επιτρέπεται να επιβαίνουν ταυτόχρονα έως δύο άτομα. Εξαιρούνται τα ανήλικα τέκνα οικογένειας ή εάν μεταφέρεται κάποιο τρίτο άτομο που χρήζει ανάγκης. Να σημειωθεί ότι ειδικά για Παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς- επιτρέπεται να συνεπιβαίνουν περισσότερα άτομα, όλα μέλη της ίδιας οικογένειας.

Οι πιστοί που θα θελήσουν να βρεθούν στις εκκλησίες θα πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες, δηλαδή κάτω μέγιστο αριθμό 25 ατόμων για τους ιερούς ναούς και 50 για τους μητροπολιτικούς ναούς.

Ποιες οι εξαιρέσεις για τις μετακινήσεις εκτός νομού Οι μετακινήσεις εκτός νόμου απαγορεύονται υπάρχουν ωστόσο και κάποιες εξαιρέσεις. Αυτές είναι οι εξής:

Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία – Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη (επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας)

Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας -Με επίδειξη στο αστυνομικό όργανο της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης

Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού) -Πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη

Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους -Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς

Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας (με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1)

Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές (με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής, για την επιστροφή σε αυτή).

Πηγή: newsit

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.