ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ BLOG

Καλή χρονιά, υγεία, πνευματική ισορροπία και να επιστρέψουμε στα κανονικά, στα Παναθηναϊκά…

Ο Διονύσης Δεσύλλας εύχεται για το νέο έτος και την επόμενη δεκαετία, στην οποία πρέπει να επανέλθει η περίφημη κανονικότητα σε κάθε επίπεδο.

Καλή χρονιά, υγεία, πνευματική ισορροπία και να επιστρέψουμε στα κανονικά, στα Παναθηναϊκά...

Ο Διονύσης Δεσύλλας εύχεται για το νέο έτος και την επόμενη δεκαετία, στην οποία πρέπει να επανέλθει η περίφημη κανονικότητα σε κάθε επίπεδο.

*Καλή χρονιά σε όλες και όλους. Να έχουμε υγεία πάνω απ’ όλα, να ξεπεράσουμε αυτά τα δεινά τα οποία μας βρήκαν το 2020 και πολύ σύντομα να μην υπάρχουμε απλώς, αλλά να συνεχίσουμε να ζούμε. Να θυμηθούμε πως ήμασταν στην καθημερινότητά μας, να βγούμε ξανά έξω, να αγκαλιαστούμε, να γελάσουμε, να δούμε με θετική ενέργεια και με χαμόγελο το νέο έτος και την καινούρια δεκαετία, αλλά και να δούμε με διαφορετικό μάτι κάποια πράγματα. Αυτός ο καταραμένος ιός θα φύγει, θα εξαφανιστεί. Μόλις συμβεί αυτό, καλό θα είναι ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου μας, της κοινωνίας μας, να αναθεωρήσει σε πολλά και να αντιληφθεί ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες του ανθρώπου και ποιοι είναι οι αγώνες που πρέπει να δίνονται καθημερινά. Τα όσα συνέβησαν με το σύστημα υγείας στην Ελλάδα το τελευταίο έτος είναι ένα απλό παράδειγμα που καταδεικνύει γιατί οφείλουμε πάντα να διεκδικούμε. Όχι για το κέρδος, αλλά για τη ζωή τη δική μας και του συνανθρώπου μας…

*Η χρονιά που έφυγε μαζί με τη δεκαετία, ήταν μια συνέχεια των όσων παλαβών έχουν συμβεί στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα απείχε ξανά από τις διεκδικήσεις τίτλων, το “ράβε – ξήλωνε” συνεχίστηκε, κάποιοι ήρθαν, άλλοι έφυγαν και η ζωή στον… πράσινο πλανήτη συνεχίστηκε. Το διάστημα 2010-2020 ήταν μακράν το χειρότερο στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς για όλα όσα συνέβησαν αυτά τα 10 χρόνια.

*Ένα κλαμπ που προερχόταν από νταμπλ, από δυο καλές ευρωπαϊκές πορείες σε Τσάμπιονς Λιγκ (πρόκριση από τη φάση των ομίλων με νίκες επί της Ιντερ, της Βέρντερ και της Ανόρθωσης) και Europa (πρόκριση επί της Ρόμα με δυο νίκες!), έχοντας συσπείρωση με πάνω από 30.000 διαρκείας, κατάφερε να τα διαλύσει όλα. Η πολυμετοχικότητα (μεγάλη ευκαιρία για τον Σύλλογο να απογειωθεί, αλλά…) τελείωσε λόγω ενός παράλογου εμφυλίου με θλιβερές προεκτάσεις, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης που ήταν μέχρι τότε ο μεγαλομέτοχος, αποχώρησε έπειτα από ένα μικρό διάστημα- αφού πρώτα είχε επιστρέψει στα της διοίκησης- αφήνοντας την ομάδα δίχως χρηματοδότηση, με τις υποχρεώσεις να τρέχουν και με έναν Δημήτρη Γόντικα να τρέχει και να μη φτάνει.

*Ενας… Τσάκας αλώνιζε και  πηγαινοερχόταν σε ΟΑΚΑ, γραφεία της ΠΑΕ, ξενοδοχεία της Αθήνας, με Άραβες και άλλα τέτοια τραγελαφικά, η ομάδα ήταν έτοιμη να “σκάσει”, ο Γιάννης Αλαφούζος εμφανίστηκε παίρνοντας το πλειοψηφικό πακέτο. Τα πρώτα χρόνια της οικονομικής εξυγίανσης λειτούργησαν, με χαμηλό μπάτζετ και ανταγωνιστική ομάδα η οποία κατέκτησε το Κύπελλο το 2014 (θυμηθείτε τους ποδοσφαιριστές εκείνης της σεζόν και συγκρίνετε…), αλλά τα συνεχόμενα διαφορετικά πλάνα, οδήγησαν, δυστυχώς, σε μια ακόμη πιο δύσκολη κατάσταση, για να οδηγηθούμε σε νέα παύση χρηματοδότησης (από το πουθενά και δίχως κανείς να καταλάβει τι ακριβώς συνέβη!) το 2017, σε απαγορεύσεις μεταγραφών, σε αποκλεισμό από την Ευρώπη και στη διάλυση της ομάδας, προκειμένου να μπει μια γραμμή και το τριφύλλι να συνεχίσει από μηδενική βάση για να δει τη συνέχεια διαφορετικά…

*Κι όλα αυτά, σε μια εποχή, κατά την οποία, ο κόσμος της ομάδας από τα 30.000 διαρκείας και τη μαζική παρουσία κάθε Κυριακή στο ΟΑΚΑ (για πλάκα είχε το γήπεδο 35 με 40.000 σε παιχνίδι… ρουτίνας), απογοητεύτηκε, άδειασε μέσα του και προχώρησε σε αποχή με αποτέλεσμα να βλέπουμε ντέρμπι Παναθηναϊκος – Ολυμπιακός με 12.000 στο Στάδιο. Θέλετε κι άλλα; Αρκετά είναι τα παραπάνω…

*Ολα αυτά, μαζί με πολλά άλλα, έγιναν μέσα σε 10 χρόνια. 10 χρόνια Παναθηναϊκής παρακμής- με ελάχιστα καλά διαστήματα-, με τους διοικούντες να μην μπορούν να… γυρίσουν την κατάσταση. Τα περίφημα πέτρινα χρόνια που αφορούσαν για μια δεκαετία τον Ολυμπιακό, τώρα τα ζει το τριφύλλι. Με τη διαφορά ότι οι εποχές είναι αλλιώτικες. Άλλη η κατάσταση στα τέλη του ΄80 μέχρι τα μέσα του ’90 και άλλη τώρα. Το βέβαιο είναι ότι το κουμπί πρέπει να γυρίσει σύντομα και το νέο έτος μαζί με την καινούρια δεκαετία να βρουν ένα διαφορετικό Παναθηναϊκό.

*Με φόντο το γηπεδικό (μακάρι να πάνε όλα καλά και, επιτέλους, αυτό το σημαντικό ζήτημα να λυθεί και φυσικά να είναι προς το συμφέρον του Συλλόγου), ο Παναθηναϊκός πρέπει να επιστρέψει στα κανονικά του. Για να συμβεί, όμως, αυτό, θα πρέπει να γίνουν τελείως διαφορετικές κινήσεις απ’ αυτές των τελευταίων ετών, αλλιώς να υπάρξει αλλαγή κατάστασης σε διοικητικό επίπεδο και όχι μόνο. Αυτό το κλαμπ δεν μπορεί να συνεχίζει να… περπατάει στον δρόμο της μετριότητας και της παρακμής. Είναι πολλά τα χρόνια που ζει ο Παναθηναϊκός αυτήν τη μίζερη κατάσταση. Ολα πρέπει να αλλάξουν προς το καλύτερο πολύ σύντομα. Η ομάδα πρέπει να ξανακοιτάξει προς τα επάνω, να φτιάξει το γήπεδό της, να αρχίσει να διεκδικεί ξανά, να ξαναπαίξει στην Ευρώπη, να κερδίσει και πάλι τον πολύ κόσμο της. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να επιστρέψει στα κανονικά του τη νέα χρονιά και πολύ περισσότερο τη νέα δεκαετία. Αυτή θα πρέπει να είναι η υποχρέωση όλων όσων εμπλέκονται στο κλαμπ και ο πρωταρχικός στόχος, η καθημερινή τους πίεση. Αν δεν το καταφέρουν, θα πρέπει να κοιτάξουν την επόμενη μέρα…

Ευτυχισμένο το 2021. Υγεία πάνω απ’ όλα και πνευματική ισορροπία…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE