ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Να δει το Κύπελλο σαν… πρωτάθλημα

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τη συγκυρία του Κυπέλλου που είναι ευνοϊκή, για τον Λαμκέλ Ζε, αλλά και για τη συμπεριφορά που επιδεικνύει ο Λάζλο Μπόλονι.

Να δει το Κύπελλο σαν... πρωτάθλημα

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τη συγκυρία του Κυπέλλου που είναι ευνοϊκή, για τον Λαμκέλ Ζε, αλλά και για τη συμπεριφορά που επιδεικνύει ο Λάζλο Μπόλονι.

Τα έφερε έτσι η κληρωτίδα και οι συνθήκες που ο Παναθηναϊκός χωρίς να κάνει… τίποτα βρέθηκε στους οχτώ του Κυπέλλου Ελλάδος. Μην είστε και τόσο βέβαιοι ότι θα τα κατάφερνε διαφορετικά. Δεν έχει φτάσει ψηλά στον θεσμό τα τελευταία χρόνια, ακόμα και όταν το Κύπελλο αποτελούσε το… αποκούμπι του.

Οι ομάδες της Superleague 2 δεν μπήκαν στην κληρωτίδα, παρά μόνο οι 14 της μεγάλης κατηγορίας και απ’ αυτές δύο προκρίθηκαν έπειτα από κλήρωση απευθείας στους “8”. Ο Παναθηναϊκός και η Λαμία. Δύο ομάδες με… προϊστορία στο Κύπελλο, μια προϊστορία πονεμένη για τον Παναθηναϊκό.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως οι πράσινοι έχουν τέσσερα ματς μπροστά τους για να φτάσουν στον τελικό. Δύο στα προημιτελικά και δύο στα ημιτελικά, αν βρεθούν σε αυτά. Και αν κρίνουμε από τη σοβαρότητα και την εικόνα που έβγαλαν στα ντέρμπι, τότε γιατί να το θεωρήσουμε απίθανο; Άλλωστε δεν έχει μείνει και κάτι άλλο.

Μέσω του Κυπέλλου έχουμε ξανά πει πως μια ομάδα μπορεί να δώσει μια διαφορετική γεύση σε μια σεζόν που δεν πάει καλά. Κακά τα ψέματα: ο φετινός Παναθηναϊκός πολύ δύσκολα πια θα μπορέσει να διεκδικήσει θέση στην πρώτη τετράδα, άρα και επιστροφή στην Ευρώπη. Ο μόνος δρόμος για εκεί; Το Κύπελλο Ελλάδας. Μονάχα έτσι θα μπορέσει να… τρυπώσει ανάμεσα στους τέσσερις που κερδίζουν ένα εισιτήριο.

Αφού δεν παίζει, μάλιστα, τώρα που φαίνεται να περνάει μια δύσκολη περίοδο με τον κορωνοϊό, τους τραυματισμούς, τις απουσίες και την κακή φόρμα, μπορεί να προετοιμαστεί για τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Να συγκεντρωθεί σε αυτά και να τα δει σαν τελικούς.

Δεν είναι σε θέση ούτε να σνομπάρει τη διοργάνωση, ούτε να μην της δώσει την αξία που της πρέπει. Αν, μάλιστα, προκύψει και κάποια έκπληξη με τους υπόλοιπους μεγάλους, θα αυξήσει και τις πιθανότητές του για μια καλή κλήρωση στα προημιτελικά.

Κατά τ’ άλλα, το θέμα του Λαμκέλ Ζε έχει πάρει πλέον τέτοια τροπή που ο παίκτης έχει… καεί στα μάτια του κόσμου πριν καν έρθει (αν έρθει). Το να φέρει ο Παναθηναϊκός έναν παίκτη για 4-5 μήνες και να περιμένουμε όχι πότε θα ντριπλάρει ή θα σκοράρει, αλλά πότε θα κάνει τρέλες εκτός γηπέδου, δεν θα βοηθήσει κανέναν.

Ας περιμένουμε την κατάληξη της υπόθεσης και εδώ θα είμαστε για να το σχολιάσουμε εκ νέου το συγκεκριμένο θέμα. Τούτη την ώρα οι πράσινοι έχουν να λύσουν σημαντικότερα ζητήματα. Και ένα απ’ αυτό είναι ο ίδιος ο προπονητής να βρει την ηρεμία και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να τη μεταφέρει και εντός αποδυτηρίων. Ο Μπόλονι μοιάζει να βρίσκεται σε σύγχυση. Και φαίνεται αυτό και από τις επιλογές του και από τη συμπεριφορά του και τις δηλώσεις του.

Ο Ρουμάνος θα χάσει γρήγορα την εμπιστοσύνη που του έχει δείξει η διοίκηση αν συνεχίσει έτσι. Μέσα σε λίγες μέρες κατηγόρησε δημοσίως τους παίκτες του, τη Λίγκα και τους δημοσιογράφους. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Ίσως να θεωρεί πως είναι ανώτερος απ’ όλους τους υπόλοιπους στη χώρα μας, λόγω της πορείας του στο ποδόσφαιρο. Όμως αυτό στο τέλος του δρόμου μόνο σε καλό δεν θα του βγει.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.