ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Βόμβα: Το Πάσχα κορυφώνεται η πανδημία!

Είδηση που αλλάζει τα δεδομένα.

Βόμβα: Το Πάσχα κορυφώνεται η πανδημία!

Οι φόβοι για μεγαλύτερη από την αναμενόμενη διασπορά τις γιορτές είναι διάχυτοι και τα μαθηματικά μοντέλα επιστημόνων δείχνουν ότι η μάχη με τον κορονοϊό δεν θα τελειώσει εύκολα.

Για την αύξηση των κρουσμάτων που αναμένεται το επόμενο διάστημα και το lockdown που βιώνουμε μίλησε στο Nerwsbomb.gr, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Είμαστε σε επίπεδα Οκτωβρίου» «Είμαστε σε μια αρχή κλιμάκωσης η οποία φαίνεται ήδη στα πρώτα αποτελέσματα ακόμα και με τον χαμηλό αριθμό τεστ. Η μείωση της περιστολής κατά 20% και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μετασχηματίζεται σε τάση αύξησης των κρουσμάτων. Ευτυχώς, ελήφθη η απόφαση για το lockdown που είναι σε ισχύ. Όμως με το άνοιγμα των σχολείων και της αγοράς – με κάποιο τρόπο- προφανώς θα υπάρξει συνέχιση της αύξησης, η οποία μπορεί να μας οδηγήσει να φτάσουμε στο τέλος Ιανουαρίου εκεί που βρισκόμασταν στο τέλος Οκτωβρίου και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Αυτή την στιγμή το ιικό φορτίο που καταγράφεται στα λύματα είναι η εικόνα που είχαμε στις 24 Οκτωβρίου», ανέφερε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ.

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 11.537 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι: «Θα αρχίσουμε να νιώθουμε την πίεση και κάποια στιγμή από τα μέσα του Φεβρουαρίου και μετά, θα έχουμε όντως πίεση στο σύστημα Υγείας, κάτι που κανείς δεν θέλει. Ευελπιστώ ότι δεν θα φτάσουμε εκεί, γιατί θα πάρουμε άλλα μέτρα ενδιάμεσα».

Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν Ένα από τα μέτρα που ο καθηγητής πρότεινε είναι η αύξηση της τηλεργασίας αλλά και ο έλεγχος ό,τι αυτό εφαρμόζεται στην πράξη. Ακόμα, ο ίδιος ανέφερε ότι το click away μπορεί να εφαρμοστεί, γιατί αν και αυξάνει την διασπορά ωστόσο όχι σημαντικά.

Όσον αφορά στον εορτασμό του Πάσχα και αν αυτός γίνει χωρίς αυστηρούς περιορισμούς, o κ. Σαρηγιάννης τόνισε στο Newsbomb.gr ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τι θα κάνουμε τώρα και τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι αν δεν ληφθούν μέτρα την περίοδο εκείνη στην Ελλάδα θα βιώσουμε την κορύφωση της πανδημίας.

Άνοιγμα σχολείων Αναφορικά με τα σχολεία τόνισε ότι διαφωνεί με το άνοιγμά τους στις 11 του μήνα και προτείνει ότι θα πρέπει να γίνει περίπου στις 25 Ιανουαρίου, ώστε να ανακοπεί η αυξητική τάση του ιικού φορτίου που καταγράφεται τώρα.

Πότε θα ανοίξει η εστίαση Τέλος, σε σχέση με το άνοιγμα της εστίασης ανέφερε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει πριν το τέλος Φεβρουαρίου και όταν τελικά ανοίξει θα πρέπει να γίνει με αυστηρούς κανόνες. Ο ίδιος εκτίμησε ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα τον Ιούνιο όμως και εκεί θα πρέπει να προσέξουμε πως θα διαχειριστούμε τον τουρισμό.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.