ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ 2-0

Πήρε αυτό που ήθελε με Καρλίτος και Εμμανουηλίδη!

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε νικηφόρα, επικρατώντας 2-0 της ΑΕΛ για τη 16η αγωνιστική της Super League στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Καρλίτος και Εμμανουηλίδης τα γκολ του τριφυλλιού που κόντρα στις δυσκολίες και τις απουσίες, έφτασε στο σημαντικό τρίποντο.

Πήρε αυτό που ήθελε με Καρλίτος και Εμμανουηλίδη!

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε νικηφόρα, επικρατώντας 2-0 της ΑΕΛ για τη 16η αγωνιστική της Super League στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Καρλίτος και Εμμανουηλίδης τα γκολ του τριφυλλιού που κόντρα στις δυσκολίες και τις απουσίες, έφτασε στο σημαντικό τρίποντο.

Το ματς

Με 4-2-3-1 και χωρίς οκτώ ποδοσφαιριστής ο Λάζλο Μπόλονι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με πολλές αλλαγές και βασικό για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα τον νεαρό Ανδρέα Αθανασακόπουλο.

Οι «πράσινοι» μετά από τη σέντρα της αναμέτρησης, προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την θεσσαλική ομάδα, με τον Ιωαννίδη να επιχειρεί την ατομική προσπάθεια και τον Καρλίτος να σουτάρει δυνατά αλλά άστοχα, με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Μπάγιτς πριν τη συμπλήρωση 25 δευτερολέπτων.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.235 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το «τριφύλλι» ήταν αρκετά δραστήριο στα πρώτα λεπτά του αγώνα, δεν άφηνε στη φιλοξενούμενη Λάρισα τις πρωτοβουλίες των κινήσεων και με τον Καρλίτος είχε ακόμα μια καλή στιγμή στο 6′ για να πάρει το προβάδισμα, αλλά και πάλι ο Ισπανός έστειλε τη μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Πριν τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, ο Παναθηναϊκός με τον νεαρό Ιωαννίδη απείλησε για τρίτη φορά τα καρέ των φιλοξενούμενων, ωστόσο και πάλι ο Μπάγιτς ήταν σε ετοιμότητα για την ομάδα του, η οποία συνέχισε να διατηρεί παθητικό ρόλο στο ματς. Ντουρμισάϊ και Πινακά συνδυάστηκαν άψογα για την πρώτη τελική της Λάρισα στο 15ο λεπτό, με τον Διούδη να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Αϊτόρ για το «τριφύλλι» κατέγραψε την πρώτη τελική του στο ματς, ωστόσο παρά την ατομική του ενέργεια, η μπάλα κατέληξε στον Μπάγιτς.

Ο Παναθηναϊκός με υπομονή και επιμονή έψαχνε το γκολ και στο 21ο λεπτό, οι «πράσινοι» είχαν ακόμα μια τελική προσπάθεια μετά από σέντρα του Μολό και κεφαλιά του Αϊτόρ, η οποία ωστόσο δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.

Στο 25′ η Λάρισα παραλίγο να παραβιάσει την εστία του Διούδη, καθώς μετά από φάση διαρκείας και σε προσπάθεια του Πούγγουρα να διώξει τη μπάλα, παραλίγο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, με τη φάση όμως να είναι ως μη γενόμενη καθώς υπήρχε παίκτης της Λάρισα που επηρέαζε τη φάση και ήταν εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ.

Ο Μπόλονι είχε παράπονα από τους παίκτες του για το λάθος που έγινε στη φάση που θα στοίχιζε στην ομάδα του και έδινε συνεχώς οδηγίες αρκετά εκνευρισμένος. Στο 30′ ο Παναθηναϊκός είχε την καλύτερη στιγμή του για να πάρει το προβάδισμα, όταν ο Ιωαννίδης μετά από ατομική ενέργεια δεν πλάσαρε εύστοχα από ιδιαίτερη πλεονεκτική θέση.

Η Λάρισα δύο λεπτά αργότερα, είχε με τη σειρά της τη δική της καλή στιγμή για να απειλήσει την εστία του Διούδη, με τον Κολομπίνο μετά από ατομική ενέργεια να σουτάρει καλά, αλλά άστοχα για λίγα εκατοστά.

Η επιμονή του Γιοάν Μολό να βγει μπροστά ήταν αυτή που έκαναν τους «πράσινους» να χαμογελάσουν και να πάρουν το προβάδισμα στο 37′, καθώς μετά από σέντρα του Γάλλου εξτρέμ και παρέμβαση του πολύ δραστήριου Ιωαννίδη, η μπάλα κατέληξε στον αμαρκάριστο Καρλίτος, με τον Ισπανό σέντερ φορ να σκοράρει σε ανυπεράσπιστα δίχτυα για το προβάδισμα του «τριφυλλιού», καθώς ο Μπάγιτς ήταν εκτός θέσης.

Η ανάπαυλα του ημιχρόνου, βρήκε τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 1-0 με τον Καρλίτος να βρίσκει δίχτυα μετά από αρκετό καιρό και παράλληλα, να πετυχαίνει το τέταρτο δικό του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα της Super League.

Στις αρχές του β’ ημιχρόνου, η Λάρισα ήταν αυτή που είχε την πρώτη της καλή στιγμή μετά από φάση διαρκείας (47′), χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί μεγάλος κίνδυνος για την εστία του Διούδη. Στο 57′ λεπτό, η Λάρισα φλέρταρε με την ισοφάριση, όμως ο Κολομπίνο ολομόναχος δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά στην εστία του Διούδη, μετά από σέντρα του Νικολιά.

Η αναμέτρηση στο β’ μέρος από την ευκαιρία της Λάρισας δεν είχε ρυθμό, με τη Λάρισα να έχει ανέβει μέτρα και κυρίως από τα άκρα και με σέντρες προσπαθούσε να απειλήσει τους «πράσινους». Μια τέτοια καλή στιγμή υπήρξε στο 67′ με τον Ντουρμισάϊ να σουτάρει και να απομακρύνει η «πράσινη» άμυνα από ιδιαίτερα καλή θέση.

Οι παίκτες του Μπόλονι, άρχισαν να δείχνουν σημάδια κόπωσης, προσπαθούσαν να ελέγξουν τη μπάλα και πολλές φορές με ανορθόδοξο τρόπο θέλησαν να αλλάξουν το ρυθμό του αγώνα. Στο τελευταίο σκέλος της αναμέτρησης, η φιλοξενούμενη Λάρισα συνέχισε να ψάχνει την ευκαιρία της για να βρει χώρο για «δράση», με τον Μπόλονι από την πλευρά του Παναθηναϊκού, να είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος με όσα έβλεπε από τις προσπάθειες των παικτών του.

Το χλιαρό σουτ του Κολομπίνο στο 77′ κατέληξε στην αγκαλιά του Διούδη, με τους «πράσινους» να παραμένουν χωρίς τελική προσπάθεια. Στο 84′ ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε κάνει το 2-0 και να «κλειδώσει» τη νίκη, αλλά ο Καμπετσής με το κεφάλι αστόχησε από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση, μετά από σέντρα του Χατζηγιοβάνη.

Η προσωπική ενέργεια του Καμπετσή και το σουτ του Μπουζούκη στο 86′ δεν κατέληξε σε γκολ για το «τριφύλλι» το οποίο δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα μετά την είσοδο του νεαρού φορ. Με τα λεπτά προς το φινάλε να κυλούν και τον Παναθηναϊκό πλέον να πρέπει να κάνει διαχείριση του ματς και του σκορ.

Ο Διούδης ήταν και πάλι σε ετοιμότητα στο 90ο λεπτό, αποσοβώντας το σουτ-κεραυνό που δοκίμασε ο Κολομπίνο, με τις ελπίδες των φιλοξενούμενων για θετικό αποτέλεσμα να εξανεμίζονται. Αυτό που έψαχνε η Λάρισα το βρήκε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός με τον Καμπετσή να πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον Εμμανουηλίδη, με τον νεαρό εξτρέμ να πλασάρει για το 2-0 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός (Μπόλονι): Διούδης, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Μολό, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος (86′ Σερπέζης), Αθανασακόπουλος (60′ Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ (79′ Μπουζούκης), Ιωαννίδης (86′ Εμμανουηλίδης), Καρλίτος (79′ Καμπετσής).

Λάρισα (Τάτσης): Μπάγιτς, Μιχαήλ, Φιλίπ, Σπαρβ, Μιλοσάβλιεβιτς (60 Τρούγιτς), Ντουρμισάι (85′ Νούνιτς), Τσόσιτς, Ζίζιτς (60′ Μπέρτος), Πινακάς, Κολομπίνο, Νικολιάς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.