ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

«Καθάρισε» την ΑΕΚ με Νέντοβιτς, Παπαγιάννη και Μήτογλου!

Ο Παναθηναϊκός σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι μέχρι το τέλος επικράτησε επί της ΑΕΚ με 80-75. Πρωταγωνιστές για το τριφύλλι οι Παπαγιάννης (18 Π., 13 ριμ.) , Νέντοβιτς (19 π.) και Μήτογλου (17 π.).

«Καθάρισε» την ΑΕΚ με Νέντοβιτς, Παπαγιάννη και Μήτογλου!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της ΑΕΚ με σε ένα ματς που ήταν πραγματικό ντέρμπι. Οι πράσινοι είχαν ως πρωταγωνιστές τους Παπαγιάννη (double  – double), Νέντοβιτς και Μήτογλου.

Το τριφύλλι μετά από δύο συνεχόμενες ήττες σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα πήρε τη νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και πηγαίνει με την καλύτερη ψυχολογία στη διαβολοβδομάδα.

Το ματς

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 43.695 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με καλό ρυθμό στο ματς. Ο Παπαγιάννης ανανέωνε επιθέσεις, ο Νέντοβιτς βρήκε ρυθμό και οι πράσινοι» πήραν διαφορά (13-6, 4′). Ο Κιθ Λάνγκφορντ βρήκε ρυθμό και μείωσε στη συνέχεια (13-11, 4′). Η ΑΕΚ προσπάθησε να πλησιάσει στο σκορ, αλλά ο Παπαγιάννης κράτησε το πράσινο προβάδισμα (19-16, 7′). Οι πρωταθλητές Ελλάδας συνέχισαν να κάνουν… θραύση στον τομέα των ριμπάουντ και ανανέωναν επιθέσεις, με τους Μήτογλου, Παπαγιάννη να δίνουν λύσεις για το 24-18 του πρώτου δεκαλέπτου.

Με διαφορετικό ρυθμό άρχισε το δεύτερο δεκάλεπτο της ΑΕΚ. Η Ένωση έβγαλε ενέργεια στην άμυνα και βρήκε λύσεις από Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τρέξει επί μέρους 8-0 για το πρώτο προβάδισμά της στο ντέρμπι (24-26, 12′). Η ΑΕΚ διατήρησε την επιθετική της άμυνα και με τους Μόουζςς, Λοτζέσκι να φωνάζουν παρών έχτισε μια μικρή διαφορά (26-31, 14′). Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την πίεση στην άμυνά του και με τους Κασελάκη, Νέντοβιτς ανέτρεψε την κατάσταση (37-34, 17′). Οι παίκτες του Χαραλαμπίδη επέκτειναν το επί μέρους σκορ στο 10-0, ανεβάζοντας τη διαφορά (41-34, 18′). Ο Χρυσικόπουλος μείωσε με τρίποντο, αλλά ο Σαντ Ρος έγραψε τον επίλογο του πρώτου μέρους για το 43-37 των «πράσινων».

Η ΑΕΚ προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά με τους Λοτζέσκι και Ματσιούλις, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε βρει ρυθμό και διατήρησε τον έλεγχο χάρη σε Νέντοβιτς και Σαντ Ρος (52-45, 22′). Τα τρίποντα έδωσαν λύσεις στην ΑΕΚ. Ματσιούλις και Γκίκας ανέλαβαν δράση και η Ένωση πλησίασε σε απόσταση… βολής (54-53, 25′). Η ΑΕΚ κατάφερε να προσπεράσει στο σκορ, με τον Μορέιρα να δίνει λύση (57-58, 26′). Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε όμως και με τους Σαντ Ρος και Κασελάκη ανέκτησε τον έλεγχο (65-62, 39′). Ο Παπαγιάννης κάρφωσε στο τέλος της περιόδου για το +5 της ομάδας του (67-62).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς ήταν πραγματικό θρίλερ, με τους πράσινους όμως να το καθαρίζουν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...