ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ BLOG

«Έμαθε» να κερδίζει!

Ακόμη και «μισός» ο Παναθηναϊκός έχει βρει τον τρόπο να μαζεύει τα τρίποντα. Γράφει ο Νικόλας Βασιλαράς.

«Έμαθε» να κερδίζει!

Όποιος περίμενε κάτι παραπάνω ΣΕ ΑΥΤΟ το ματς με τη Λάρισα είναι υπερβολικός στα όρια του… ψεύτη. Παίζοντας χωρίς τη μισή του ομάδα ο Παναθηναϊκός δίχως παίκτες όπως ο Βιγιαφάνες, ο Κουρμπέλης, ο Μαουρίσιο, ο Μακέντα, αλλά και οι Σάντσες, Ζαγαρίτης και Σαβιέρ η ανηφόρα ήταν μεγάλη και κάθε σκέψη για καλή μπάλα είχε πάει περίπατο πριν τη μπάλα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και το καλό για το τριφύλλι είναι πως εσχάτως και εν μέσω προβλημάτων έχει «μάθει» να κερδίζει. Να παίζει για τη νίκη, ξερά, κυνικά. Χρειάζεται κι αυτό κάποιες φορές.

Τσούκου – τσούκου λοιπόν στα επτά τελευταία τους παιχνίδια οι πράσινοι έχουν πέντε νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα. Σκεφτείτε τι ζούσαμε και τι βλέπαμε μέχρι πρότινος μπας και γίνει αντιληπτό τι έχει καταφέρει ο Μπόλονι σε σχέση με το χάος που παρέλαβε. Ακόμη είναι νωρίς να μιλάμε για «Ευρώπες», ίσως μετά το ματς με τον Αρη την άλλη Κυριακή έχουμε καλύτερη εικόνα.

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 4.209 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το γκολ του Καρλίτος στο 35’ έφτασε και περίσσευε για να αγγίξει το τριφύλλι το τρίποντο και εκείνο του Εμμανουηλίδη (που συγκλόνισε μετά τη λήξη) σφράγισε τη νίκη. Ο «Ματζέστικ» είναι φορ περιοχής και θέλει την μπάλα στο… πιάτο για να «γράψει». Αμα παίζεις με γιόμες τον «καις». Απλά τα πράγματα γιατί θα τον βγάλουμε άχρηστο (κι αυτόν) σε λιγάκι.

Η αλήθεια πάντως είναι πως ο Παναθηναϊκός κινδύνεψε στην επανάληψη. Η Λάρισα ανέβηκε, οι πράσινοι έχασαν το κέντρο, σε κάποιες φάσεις και τη συγκέντρωσή τους και δεν ήθελε πολύ να γίνει το κακό. Χρειάστηκαν οι αλλαγές του Μπόλονι για να γυρίσει ξανά η εικόνα του ματς και να λάβει τέλος η σεμνή τελετή.

Καθοριστική ήταν η παρουσία του Μπουζούκη, ο οποίος μετά από πολύ καιρό θύμισε τον «Γιαννάκη» που μας παρουσιάστηκε την πρώτη σεζόν του Δώνη. Ευχάριστη έκπληξη και η παρουσία του Καμπετσή στο διάστημα που αγωνίστηκε και σωστή η νοοτροπία του στη φάση του γκολ του Εμμανουηλίδη, εκεί όπου δεν εκβίασε να το τελειώσει και είδε τον συμπαίκτη του.

Ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να βγει σχεδόν «άβρεχτος» σε ένα πολύ δύσκολο γι’ αυτόν διάστημα με ένα κάρο απουσίες. Από εδώ και στο εξής είναι βέβαιο ότι η ομάδα θα βελτιώνεται και σε ότι αφορά την εικόνα της, πέραν του αποτελέσματος. Διότι έχει δίκιο ο Μπόλονι όταν λέει πως είναι μικρή η βελτίωση, από την άλλη όμως με τόσες απουσίες δεν μπορεί να γίνει κι αλλιώς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.