ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ BLOG

Η λάμψη του Ιωαννίδη και η σιγουριά του Εμμανουηλίδη απέναντι στην εστία

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Φώτη Ιωαννίδη που σε κάθε παιχνίδι δείχνει και καλύτερος και το απίστευτο προσόν του Εμμανουηλίδη απέναντι στην εστία.

Η λάμψη του Ιωαννίδη και η σιγουριά του Εμμανουηλίδη απέναντι στην εστία

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Φώτη Ιωαννίδη που σε κάθε παιχνίδι δείχνει και καλύτερος και το απίστευτο προσόν του Εμμανουηλίδη απέναντι στην εστία.

Ο Φώτης Ιωαννίδης και ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης είναι δύο παίκτες μικροί σε ηλικία, κάνουν παρέα, αλλά από αυτό, που βλέπουμε και οι δύο μπορούν να πάνε ψηλά αρκεί να προσέξουν και να προσεχτούν.

Και οι δύο ήταν πρωταγωνιστές της νίκης του Παναθηναϊκού με την ΑΕΛ με 2-0. Ο Ιωαννίδης, που αρχίζει από αριστερά, αλλά συγκλίνει προς την περιοχή στην φάση του γκολ του Καρλίτος, δίνει αρχικά την πάσα στον Μολό, που κάνει την σέντρα και στη συνέχεια βάζει το πόδι του τόσο όσο, ώστε να μπερδέψει την άμυνα της ΑΕΛ και η μπάλα να φθάσει στρωμένη στον Καρλίτος, που την έσπρωξε στα δίχτυα. Πιο πριν στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα ο Ιωαννίδης έκανε μία υπέροχη ατομική ενέργεια από αριστερά και έστρωσε την μπάλα στον Αϊτόρ, που δεν κατάφερε να σκοράρει και σε όλο το ματς ήταν απόλυτα πειθαρχημένος τακτικά και βοήθησε πολύ, όταν η ομάδα αμυνόταν.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.247 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυτός ο Ιωαννίδης, που βλέπουμε μπορεί να εξελιχθεί, αρκεί να δουλέψει ο ίδιος και να τον προσέξει και ο Παναθηναϊκός. Είναι ταυρί σε σωματοδομή, έχει πολύ καλή τεχνική και είναι και γρήγορος για το ύψος του. Φαίνεται να καθιερώνεται στην ενδεκάδα και τα καλά του στοιχεία τα δείχνει στις προπονήσεις καιρό τώρα, από την αρχή της σεζόν, αλλά άργησε να πάρει την ευκαιρία του, που την έχει πιάσει από τα μαλλιά.

Θα τον χάσει τον Εμμανουηλίδη

Ο Εμμανουηλίδης είναι ένα παιδί, που έχει ένα μεγάλο προσόν. Βλέπει την αντίπαλη εστία πιο μεγάλη από ότι είναι και όταν βρίσκεται απέναντι μιάμισι στις δύο φορές θα σκοράρει. Αυτό έγινε και χθες. Πήρε την κεφαλιά, έδωσε την μπάλα στον Καμπετσή και ετοιμαζόταν να την ξαναπάρει. Όταν του την έδωσε ο Καμπετσής την μπάλα ο Εμμανουηλίδης σκόραρε με τέτοια σιγουριά, που μου έμοιασε σαν να λέει από μέσα του στον αντίπαλο γκολκίπερ «Δεν σε βλέπω θα στο βάλω στην αριστερή σου γωνία» . Και το έβαλε και σφράγισε τη νίκη, που από τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν εύθραυστη, όταν η ομάδα πιεζόταν από την Λάρισα.

Αυτό είναι μεγάλο προσόν, για οποιονδήποτε επιθετικό παίκτη. Να έχει το γκολ και ο Εμμανουηλίδης το έχει. Και επειδή αυτό το έχει θα έπρεπε στον Παναθηναϊκό να του είχαν δώσει περισσότερες ευκαιρίες.  Και επειδή δεν τις έχει πάρει σε αντίθεση με αυτά, που του έχουν πει δεν νομίζω, ότι υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει κάτι και να μείνει στην ομάδα και μετά τον Γενάρη.

Μπορεί τυπικά η θέση του να είναι εξτρέμ, αλλά εγώ νομίζω, ότι επειδή το μεγάλο του προσόν είναι το γκολ και η ταχύτητα η θέση του είναι κοντά στον φορ, η πίσω από τον φορ και εκεί πιστεύω, ότι θα κάνει καριέρα . Και ειδικά σε μία ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός, που δεν έχει το εύκολο γκολ θα έπρεπε ο Εμμανουηλίδης να έχει περισσότερες συμμετοχές, έστω και σαν αλλαγή. Σε αρκετά ματς, που ο Παναθηναϊκός δεν είχε το γκολ θα είχε δώσει την λύση και θα είχε πάρει νίκες.

Και η κλασική ατάκα, που λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις, για τα νέα παιδιά είναι «να βάλει το κεφάλι κάτω να δουλέψει και να μην καβαλήσει καλάμι». Ο Εμμανουηλίδης έχει βάλει το κεφάλι κάτω και δουλεύει. Αν ρίξει κανείς μία ματιά στο σώμα του πως ήταν το 2018 και πως είναι σήμερα θα καταλάβει, ότι έχει δουλέψει πολύ και έχει βελτιωθεί σημαντικά. Εχει πάρει όγκο και αυτό τον έχει βοηθήσει στις επαφές με τους αντιπάλους, αφού δεν τζαρτζάρεται εύκολα. Ο ίδιος θέλει να παίζει, δεν αντέχει στον πάγκο και αυτό είναι φανερό, αλλά έχει και τρομερή προσωπικότητα και αυτοπεποίθηση. Δεν το βρίσκεις συχνά σε παιδιά της ηλικίας του. Και πιστεύω, ότι η ομάδα, που θα τον εμπιστευτεί και θα του δώσει 20-25 παιχνίδια τον χρόνο θα πάρει 13-15 γκολ από τον Εμμανουηλίδη και αυτό για να το βρεις το πληρώνεις ακριβά και δεν το πουλάς λίγο….

*Σημαντική η χθεσινή νίκη, που ήρθε με κακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε χωρίς να χάσει βαθμούς τις απώλειες επτά βασικών του παικτών, που δεν έπαιζαν με τους Μαουρίσιο, Κουρμπέλη, Βιγιαφάνιες να είναι όλο το κέντρο… Το μηδέν στην άμυνα είναι σημαντικό, αλλά και η Λάρισα, όπως και ο Αστέρας και ο Απόλλωνας φάσεις έκαναν. Αρα θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος στα επόμενα ματς ο αντίπαλος να μην παίρνει ευκαιρίες, διότι κάποια στιγμή θα έρθει το γκολ και θα χαθούν βαθμοί. Και ο Παναθηναϊκός για να αλλάξει την φετινή πορεία πρέπει να κάνει σερί νικών . Όπως και να έχει οι 5 στις 7 νίκες που έχει κάνει ο Μπόλονι στα τελευταία παιχνίδια δείχνει, ότι μάζεψε μία ομάδα, που ήταν… παιδική χαρά.

*Ο Μολό ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω στην θέση του δεξιού μπακ και ο Μπόλονι θέλει την παραμονή του. Το θέμα είναι αν από τον Μολό μπορείς να περιμένεις να έχει διάρκεια, η να παραμένει επαγγελματίας, όταν δεν παίζει, κάτι που ενάμισι χρόνο στον Παναθηναϊκό δεν το είχε δείξει, αλλά με τον Μπόλονι το δείχνει.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.