Ο Όντεντ Κάτας στις δηλώσεις του ενόψει του αγώνα με την Φενέρμπαχτσε τόνισε πως είναι τιμή για εκείνον το να είναι προπονητής του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ισραηλινός τεχνικός:

Για την πορεία του Παναθηναϊκού: «Πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο. Θα την ήταν αντιεπαγγελματικό για μένα να σας πω αυτή τη στιγμή τι πρέπει να κάνω. Θέλω να αισθανθώ την ομάδα, χρειάζομαι λίγο χρόνο. Θα πάρει λίγο χρόνο οι παίκτες να καταλάβουν την φιλοσοφία μου και εγώ να προσαρμοστώ. Αν σε δύο εβδομάδες, έναν μήνα δούμε ότι κάποιες αλλαγές θα βοηθήσουν την ομάδα, τότε θα τις κάνουμε».

Για το παιχνίδι με την Φενέρ: «Δεν μπορείτε να περιμένετε πολλά αύριο. Δεν είχαμε χρόνο γι’ αυτό. Έχω έναν εξαιρετικό βοηθό και περιμένω να βοηθήσει αύριο. Δεν θα δείτε έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό. Είναι πρόκληση τώρα να παίξουμε απέναντι στην Φενέρμπαχτσε, γιατί είναι σε καλή φόρμα στα τελευταία παιχνίδια».

Για τη συνεργασία με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τον Φραγκίσκο Αλβέρτη και τον Γιώργο Καλαϊτζή: «Είναι σπουδαίο. Είναι πολύ καλοί φίλοι μου, είναι θρύλοι του συλλόγου και της EuroLeague. Είναι τρομερό να ανταλλάσσω απόψεις μαζί τους. Ο Φραγκίσκος και ο Γιώργος, η σχέση που έχουμε δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια είναι βασική αιτία του ενθουσιασμού που έχω, για τον ερχομό μου στην Ελλάδα. Είμαι σίγουρος ότι η σχέση μας, θα με βοηθήσει. Με βοήθησε κιόλας για να πάρω αυτή την απόφαση. Πιστεύω ότι η προοπτική να κοουτσάρω τον Παναθηναϊκό, είναι από μόνη της πολύ μεγάλη. Είναι κάτι σπουδαίο. Οι σχέσεις που έχω με τους ανθρώπους της ομάδας είναι κάτι έξτρα. Δεδομένα όμως, με βοηθούν πολύ, είναι κάτι υπέροχο από μόνο του».

Για το αν αισθάνεται ότι έχει αφήσει κάτι στη μέση από την εποχή που αγωνιζόταν στο τριφύλλι: «Δεν νιώθω έτσι ακριβώς. Στον Παναθηναϊκό τελείωσα την καριέρα μου, δυστυχώς δεν κατάφερα να παίξω όσο ήθελα εδώ. Στο τέλος της ημέρας είναι πολύ ωραίο να βρίσκομαι εδώ, ανάμεσα σε φίλους και ανθρώπους που αγαπώ, αλλά πάνω απ’ όλα είναι η δουλειά που πρέπει να κάνουμε. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Η ζωή του προπονητή δεν είναι ποτέ εύκολη. Είναι μια δουλειά με μεγάλες απαιτήσεις, ειδικά κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες».

Για την φιλοσοφία του: «Δεν μπορώ να διαλέξω μόνο ένα στοιχείο. Θέλω να λειτουργούν οι παίκτες σε κάποια όρια, αλλά έχοντας παράλληλα την ελευθερία κινήσεων και αποφάσεων. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω μόνο ένα κομμάτι. Θα το συζητήσουμε αυτό στο μέλλον».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS