ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 100-74

Εφιαλτική βραδιά στο ντεμπούτο του Κάτας

Ήττα με κάτω τα χέρια για τον Παναθηναϊκό με 100-74 από τη Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη για την 20η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα, στο ντεμπούτο του Οντεντ Κάτας στον πράσινο πάγκο. Στο 6-13 το ρεκόρ των πράσινων.

Ήττα με κάτω τα χέρια για τον Παναθηναϊκό με 100-74 από τη Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη για την 20η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα, στο ντεμπούτο του Όντεντ Κάτας στον πράσινο πάγκο. Στο 6-13 το ρεκόρ των «πράσινων».

Πήρε χρόνο συμμετοχής ο Μάρκους Φόστερ μετά από αρκετό καιρό, ωστόσο η ομάδα χρειάζεται αλλαγές και μετά την αλλαγή του προπονητή, οι «πράσινοι» καλούνται να κάνουν νέο ξεκίνημα καθώς ακολουθούν πολλά και δυνατά τεστ. Πρώτοι σκόρερ για την ομάδα του Παναθηναϊκού οι Ουάιτ (13 π.) και Μήτογλου (12 π.). Κακή εμφάνιση από τον Νέντοβιτς που ολοκλήρωσε το ματς με 6 πόντους.

Το ματς

Στο ντεμπούτο του Όντετ Κάτας στον «πράσινο» πάγκο, ο Παναθηναϊκός έψαξε μια καλή εμφάνιση στην Τουρκία κόντρα στην Φενέρμπαχτσε. Οι «πράσινοι» από την αρχή του ματς παρουσιάστηκαν με πολλά σκαμπανεβάσματα κόντρα στο συγκρότημα του Κοκόσκοφ, με την ομάδα του «τριφυλλιού» να μην έχει διαθέσιμο τον Ιωάννη Παπαπέτρου με τον Κάτας να δοκιμάζει αρκετά κοντά σχήματα, περιορίζοντας το παιχνίδι της Φενέρ.

Από το τζάμπολ της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός έδειχνε να έχει σε καλή κατάσταση τον Σάντ Ρος, δημιουργώντας σκορ για την ομάδα του (8-7 και 13-12). Η Φενέρ έβρισκε τρόπο να παραμένει μπροστά στο σκορ με μικρές διαφορές των τεσσάρων πόντων (16-12).

Ένα μίνι ξέσπασμα των Τούρκων σε συνδυασμό με λανθασμένες «πράσινες» επιλογές, έφεραν τη γηπεδούχο ομάδα στο +11 (23-12) τρία λεπτά πριν το φινάλε του δεκαλέπτου. Με τον Κάτας να καλεί άμεσα σε τάιμ άουτ, βλέποντας τις πολλές ανορθογραφίες που έβγαζε η ομάδα του πάνω στο παρκέ και σε άμυνα και σε επίθεση.

Μάλιστα το σερί των Τούρκων ανέβηκε στο 14-0, με την άμυνα τους να «πνίγει» τις προσπάθειες των παικτών του Παναθηναϊκού και το σκορ να πηγαίνει στο +15 (27-12). Οι παίκτες του Κάτας, έκαναν πολλά λάθη και σε συνδυασμό με τη δυναμική των παικτών της Φενέρ, το σκορ ξέφευγε, με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο +19 (31-12).

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, οι «πράσινοι» έτρεξαν ένα μικρό 5-0 σερί και έδειχναν τα πρώτα σημάδια αντίδρασης μειώνοντας τη διαφορά (31-17), ωστόσο οι «πράσινοι» έκαναν πολλά και μαζεμένα λάθη (6) και δεν μπόρεσαν να ροκανίσουν και άλλο το σκορ.

Πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Ουάιτ και δύο πόντοι του Μπέντιλ, έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό μετά από αρκετά λεπτά (33-24) με το «τριφύλλι» να βγάζει αντίδραση να δείχνει σημάδια βελτίωσης, με το επιμέρους σκορ να κυμαίνεται στο 2-12 υπέρ του.

Με Νέντοβιτς, Παπαγιάννη και Μήτογλου, οι «πράσινοι» βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι, αλλά η Φενέρ έβρισκε πάντα λύσεις και διαβάζοντας τα μαρκαρίσματα, συνέχισε να βρίσκεται σταθερά μπροστά (45-32). Οι «πράσινοι» είχαν ρυθμό στην επίθεση, ωστόσο η παραφωνία που υπήρχε στην άμυνα σε συνδυασμό με τα κενά που εκμεταλλεύονταν οι παίκτες του Κοκόσκοφ, έφεραν και πάλι τη διαφορά στο +14 (48-34) με το φινάλε του ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που βρήκε πρώτος το δρόμο προς το καλάθι με τρίποντο του Μπέντιλ, όμως η Φενέρ εκμεταλλευόμενη τα τρία γρήγορα φάουλ των «πρασίνων» επανέφερε το +14 (51-38). Ο Νέντοβιτς στο ανοιχτό γήπεδο βρήκε σκορ (51-40), αλλά και πάλι η Φενέρ με βολές επανέφερε το +14 (54-40). Η Φενέρ βρήκε σκορ από την περιφέρεια και γρήγορα μετέτρεψε το +14 σε +18 (60-42), με το «τριφύλλι» να δείχνει σημάδια ανεπάρκειας, όπως στο πρώτο δεκάλεπτο.

Με Μακ και Σαντ Ρος, ο Παναθηναϊκός βρήκε σκορ, αλλά η Φενέρ είχε και πάλι τη λύση από την περιφέρεια (63-46). Η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στους +20 (68-48) για την Φενέρ με τρίποντο του Γκούντουριτς, με τον Παναθηναϊκό να οδεύει σε άλλη μια ήττα στη φετινό μαραθώνιο της διοργάνωσης. Ακόμα ένα τρίποντο από τον Γκούντουριτς έφερε το +22 (72-50) για τη Φενέρ, με την εικόνα του Παναθηναϊκού να είναι θλιβερή, ένα λεπτό πριν το φινάλε του 3ου δεκαλέπτου. Τέσσερις πόντοι από το «τριφύλλι» μείωσαν το σκορ (74-55) στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, με τη διαφορά να παραμείνει στους 20 πόντους (77-57) για την γηπεδούχο Φενέρ. Ο Κάτας έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Φόστερ και Καλαϊτζάκη, ωστόσο όλα είχαν κριθεί. Η διαφορά της Φενέρ από το «τριφύλλι» είχε παγιωθεί στους 20 (84-64), καθώς όσες φορές βρήκε σκορ ο Παναθηναϊκός, η Φενέρ επανήλθε με δικά της καλάθια (92-68).

Από ένα σουτ τριών πόντων για κάθε ομάδα, η διαφορά πήγε στους 27 (97-70), με τη Φενέρ να μην πατάει φρένο και να οδεύει ολοταχώς για τους εκατό πόντους. Το τελικό σκορ (100-74) γράφτηκε με καλάθι του Ουάιτ και δύο βολές του Μήτογλου, με τον Όντετ Κάτας να κάνει άσχημο ποδαρικό στον πάγκο του Παναθηναϊκού, σε μια ημέρα που το «τριφύλλι» δεν φάνηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης ανταγωνιστικό.

Τα δεκάλεπτα: 31-12, 48-34, 74-55, 100-74.

Exit mobile version