ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Συγκλονίζει η Μπεκατώρου: «Ένιωθα ντροπιασμένη – Γι’ αυτό αποφάσισα να μιλήσω τώρα!» (vid)

Η Σοφία Μπεκατώρου σε μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής.

Συγκλονίζει η Μπεκατώρου: «Ένιωθα ντροπιασμένη - Γι' αυτό αποφάσισα να μιλήσω τώρα!» (vid)

Η Σοφία Μπεκατώρου σε μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εκπομπή του MEGA με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

«Είχαμε πόλεμο από την ομοσπονδία, μας είχαν εκφοβίσει. Μου είχαν επιτεθεί, μου έλεγαν ότι είμαι ένα τίποτα και δεν θα φέρω καμία διάκριση. Ένας εκ των παραγόντων ήταν πιο φιλικός και σε αυτόν είχαμε στρέψει όλες μας τις ελπίδες. Μέχρι τότε νομίζαμε πως ήταν με το μέρος μας. Δεν ήταν κακοπροαίρετος. Ήταν πιο φιλικός και μίλαγε για εμάς με τον πρόεδρο.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 65.180 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όταν ήταν σε εκείνη την αποστολή μαζί μας ήμασταν πιο ανακουφισμένοι με την Αιμιλία Τσουλφά. Ήμουν η πιο μικρή της ομάδας. Την τελευταία μέρα γιορτάσαμε όλοι μαζί και επιστρέψαμε κατά δυο. Εγώ ήμουν με τον συγκεκριμένο παράγοντα. Γύρισε με φίλησε και πάγωσα. Απομακρύνθηκα από κοντά του., Αλλάξαμε πεζοδρόμιο και πήγαμε προς το ξενοδοχείο. Στο ασανσέρ μου είπε να πάω στο δωμάτιο του και του είπα καληνύχτα. Μου λέει έλα δυο λεπτά τώρα φοβάσαι; Του είπα δεν φοβάμαι και πήγα.

Όταν μπήκα μέσα απλά μιλούσαμε για τους αγώνες και ερχόταν να με πλησιάζει περισσότερο. Απομακρυνόμουν. Άρχισε να με ακουμπάει να με ρίχνει στο κρεβάτι και προσπάθησα να του δείξει πως δεν υπάρχει επιθυμία και συναίνεση. Προσπαθούσε να με βγάλει τρελή. Σηκώθηκα να φύγω και μου λέει που πας τώρα.

Όταν κάποια στιγμή ήταν πάνω μου, του λέω δεν καταλαβαίνεις ότι δεν θέλω. Προσπάθησα να αντιδράσω και ήθελα να τον σπάσω στο ξύλο, αλλά ήταν μεγάλο κεφάλι στην Ομοσπονδία. Όταν τελείωσε, συνειδητοποίησα πως με είχε βιάσει. Και τελικά είχα γίνει θύμα. Έφυγα γρήγορα και ανέβηκα στο δωμάτιο μου. Ένιωθα ντροπιασμένη και πολύ θυμωμένη με τον εαυτό μου. Ο σύντροφος μου τότε ήθελε να πάει να τσακωθεί. Δεν τον άφησα επειδή ήταν και αυτός αθλητής. Ένιωθα εγκλωβισμένη.

Ο παράγοντας αποφάσισε κάποια στιγμή να επικοινωνήσει μαζί μου έπειτα από δυο εβδομάδες, αλλά δεν ήθελα να τον συναντήσω. Τελικά συναντηθήκαμε σε δημόσιο χώρο, στην παραλιακή, και μόλις μπήκα στο αυτοκίνητο του είπα πως μπόρεσες να το κάνει αυτό. Ο γιος του ήταν ένα χρόνο μικρότερος μου.

Του είπα: “Φαντάζεσαι να το είχαν κάνει στο παιδί σου;” Ήταν σαν πατέρας μου. Δεν ήταν συζήτηση προσπαθούσε να με ηρεμήσει και του είπα πως δεν θέλω να με ξανά ενοχλήσει ποτέ. Τον απείλησα πως αν με ξανά πλησιάσει θα τον καταγγείλω. Η στάση μου άλλαξε και η ζωή μου για πάντα. Τη στιγμή του βιασμού στην Ισπανία έχασα ότι εκτίμηση είχα για τον εαυτό. Δεν τον κατήγγειλα αμέσως και μετά ένιωθα εγκλωβισμένη ή θα έπρεπε να χάσω το όνειρο μου. Ένιωθα μεγάλο βάρος της ευθύνης και δεν ήθελα να καταστρέψω το όνειρο το δικό μου και της Αιμιλίας.

Η συμπεριφορά μου ήταν επιθετική και αλλοπρόσαλλή και έπρεπε να προσέξω τον εαυτό μου. Όταν άρχισε να αλλάζει η συμπεριφορά μου προς τον παράγοντα, αντιδρούσε αρνητικά απέναντι μου και με απαξίωνε. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας δεν είχαμε βοήθεια, αλλά πόλεμο. Πολλοί με είχαν προειδοποιήσει πως μπορεί να με σαμποτάρουν. Υπήρχαν στημένοι αγώνες, είχα ενημερώσει την ΕΟΕ, αλλά ποτέ δεν δικαιώθηκα. Ξαφνικά εξαφανιζόντουσαν επιτροπές και έγγραφα.

Όλοι οι άνθρωποι γύρω από την Ομοσπονδία είναι μια κλίκα. Δεν ήθελα να έρχομαι σε επαφή μαζί τους. Τότε, δεν ήμουν παντρεμένη. Όταν το μοιράστηκα μαζί του, του προκάλεσε μια δυσφορία. Δεν υπήρχε μάρτυρας. Μου έλεγε πως θα το αποδείξεις και αν δεν υπάρχει μάρτυρας μπορεί να του κάνω καταγγελία και συκοφαντική δυσφήμιση. Ήμουν εγκλωβισμένη και ένιωθα αγανάκτηση και πάλι έπρεπε να το θάψω.

Στα χρόνια που πέρασαν το εμπιστεύτηκα σε φίλους, συναθλητές και στον ψυχολόγο μου. Έκανα απόπειρες να το πω, αλλά λόγω αθλητισμού σκεφτόμουν το ίδιο. Είχαν δεχθεί κακοποίηση σεξουαλική, λεκτική. Μια κατάχρηση εξουσίας. Τα κατέθεσα και πλέον ήμουν ήσυχη και ελπίζω να πάρουν όλα τα δρόμο τους. Θα εξυγιάνει τον αθλητισμό και την ιστιοπλοΐα. Μετά την καταγγελία πέρασε λίγος καιρός και μου λέει ένας γονιός: “Ξέρεις τον τάδε”; Ήταν ο βιαστής μου και μου λέει “ξέρεις αυτόν που την πέφτει σε 15χρονα;” Ηθικά αυτός ο άνθρωπος κυκλοφορούσε ελεύθερος χωρίς συνέπεια.

Με ένα σχόλιο στο ίντερνετ είδε η Εβίτα από το Marie Claire και με πήρε τηλέφωνο για συνέντευξη. Της εξήγησα πως λόγω των εκλογών στην ομοσπονδία θα το συνδυάσουν, αλλά ήμουν πλέον έτοιμη να μιλήσω. Δεν μπλέκουμε το φλερτ με τον βιασμό.

Το είπα τώρα γιατί τώρα μπορώ να το διαχειριστώ και να αντιμετωπίσω τα παιδιά μου. Να σηκωθώ το πρωί και να πω να με έχουν βιάσει, αλλά να βοηθήσω κάποιον άλλον να το αποφύγει.

Θέλω να βοηθήσω να μπει ένα όριο και να είναι ξεκάθαρο και για τους άντρες και τις γυναίκες. Και εγώ γυναίκα είμαι, είχα σχέσεις.

Άλλο είναι ο έρωτας, άλλο να μη θέλεις κάτι και να στο επιβάλλει. Κι όχι μόνο να στο επιβάλλει, αλλά να καταχράζεται την εξουσία». 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...