ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΦΗ 2-0

Τρένο ο Παναθηναϊκός, μαγεία από Αλεξανδρόπουλο!

Την τέταρτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΟΦΗ με 2-0 και συνεχίζει να βρίσκεται στο κυνήγι της Ευρώπης. Τα τέρματα των Σένκεφελντ (32') και Καμπετσή (87') ήταν αυτά που έκριναν και το αποτέλεσμα. Πέμπτο σερί ματς που δεν δέχονται γκολ οι «πράσινοι».

Τρένο ο Παναθηναϊκός, μαγεία από Αλεξανδρόπουλο!

Την τέταρτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΟΦΗ με 2-0 και συνεχίζει να βρίσκεται στο κυνήγι της Ευρώπης. Τα τέρματα των Σένκεφελντ (32′) και Καμπετσή (87′) ήταν αυτά που έκριναν και το αποτέλεσμα. Πέμπτο σερί ματς που δεν δέχονται γκολ οι «πράσινοι».

Μεγάλη εμφάνιση για τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, που έκανε καταπληκτική ενέργεια στο δεύτερο τέρμα που σημείωσε ο Παναθηναϊκός.

Το ματς

Με 4-3-3 και συνταγή «Κλ. Βικελίδης» ο Μπόλονι επέλεξε να παρατάξει τον Παναθηναϊκό στην αναμέτρηση κόντρα στον ΟΦΗ.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 71.282 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι «πράσινοι» από τη σέντρα της αναμέτρησης θέλησαν να αιφνιδιάσουν τους χωρίς αποτέλεσμα, με τη μπάλα να κινείται μεταξύ μεσαίας γραμμής και άμυνας του ΟΦΗ, με το 0-0 να παραμένει με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου.

Το «τριφύλλι» δημιούργησε την πρώτη υποψία ευκαιρίας στο 11ο λεπτό, όταν μετά από ατομική ενέργεια του Χουάνκαρ, η μπάλα παρέμεινε «ζεστή» μέσα στην περιοχή με την άμυνα του ΟΦΗ να μην απομακρύνει και τους «πράσινους» να μην σουτάρουν εύστοχα προς την εστία του Βάτερμαν.

Στο 17ο λεπτό, μετά από φάση διαρκείας μπροστά από τα καρέ των φιλοξενούμενων, η μπάλα έφτασε στον Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος χωρίς να κάνει κοντρόλ, σούταρε με το αριστερό με τη μπάλα να φεύγει λίγα μέτρα πάνω από τα δοκάρια του Βάτερμαν.

Με τη συμπλήρωση του 20ου λεπτού, ο Καμπετσής έφυγε στην αντεπίθεση, έσπασε τη μπάλα δεξιά στον Εμμαουνηλίδη, όμως ο νεαρός εξτρέμ αν και από πλεονεκτική θέση σούταρε άστοχα προς την εστία, χάνοντας έτσι μια ακόμα μεγάλη στιγμή για την ομάδα του.

Έπρεπε να περάσουν δέκα ολόκληρα λεπτά για φτάσει ο Παναθηναϊκό στα καρέ του ΟΦΗ και να απειλήσει με αξιώσεις, αλλά ο Καμπετσής από καλή θέση δεν σούταρε εύστοχα. Το γκολ που έψαχνε ο Παναθηναϊκός, το βρήκε δύο λεπτά (32′) αργότερα από έναν αμυντικό. Ο Μπάρτ Σένκεφελντ επωφελήθηκε και μετά τη σέντρα του Εμμανουηλίδη, βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι αφύλακτος και με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα (34′), ο ΟΦΗ σκόραρε με τον Σαρδινέρο, αλλά το γκολ δεν μέτρησε μετά από υπόδειξη του VAR, με το προβάδισμα να παραμένει υπέρ του «τριφυλλιού».

Στο 39ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός έφυγε στην αντεπίθεση με τον Καμπετσής, ο οποίος πάσαρε έγκαιρα στον Εμμανουηλίδη, αλλά και πάλι ο νεαρός εξτρέμ δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την προσπάθεια, καθώς ο Βάτερμαν βγήκε από την εστία και έδιωξε τη μπάλα, φάση με την οποία ο Παναθηναϊκός στάθηκε άτυχος για το 2-0. Στο 42′ ο ΟΦΗ μετά από εκτέλεση κόρνερ απείλησε την εστία του Διούδη, όμως η κεφαλιά του Σελίμοβιτς ήταν άστοχη, με τη μπάλα να φεύγει ψηλά πάνω από το τέρμα. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί άνετα το προβάδισμα.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να βρει ακόμα ένα γκολ και να κλειδώσει την υπόθεση της νίκης, ωστόσο, αυτοί που έκαναν την πρώτη καλή φάση ήταν οι φιλοξενούμενοι με τον Νέιρα να σουτάρει άστοχα στο 50′, με τον ΟΦΗ να παραμένει ψηλά και να δοκιμάζει τις αντοχές της αμυντικής γραμμής του «τριφυλλιού». Στο 55′ ο Παναθηναϊκός με τον Ιωαννίδη έγινε για πρώτη φορά απειλητικός στο β’ μέρος, όμως ο νεαρός φορ πλάσαρε άστοχα.

Είναι χαρακτηριστικό πως, οι «πράσινοι» είχαν αρχίσει να εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια κόπωσης, με τον ΟΦΗ να διακρίνει το πρόβλημα των γηπεδούχων και να παίζει συνεχώς ψηλά, πιέζοντας το «τριφύλλι». Στην πίεση των Κρητικών το «τριφύλλι» άντεχε, όμως ήταν εμφανές πως η ομάδα χρειαζόταν ένα φρεσκάρισκα στο χώρο του κέντρου.

Στο 65′ ο Παναθηναϊκός έφυγε στην αντεπίθεση μετά από αρκετά λεπτά, όμως παρά την καλή πάσα του Εμμανουηλίδη στον Καμπετσή, ο νεαρός φορ έφυγε πολύ πλάγια και πλάσαρε άστοχα, με τον Βάτερμαν να βγαίνει και να μαζεύει τη μπάλα.

Ο Μπόλονι έριξε στον αγωνιστικό χώρο Μακέντα και Αϊτόρ, αλλάζοντας στην ουσία παίκτες στα «φτερά» της επίθεσης, όμως το πρόβλημα στο κέντρο υπήρχε και ο ΟΦΗ συνέχιζε να πιέζει προς τα καρέ του Διούδη ανορθόδοξα. Μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίσουν, όταν ο Στάικος ανενόχλητος έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά το σουτ στην κίνηση πέρασε άουτ στο 78′.

Η είσοδος του Βιγιαφάνιες έδωσε πνοή στο «τριφύλλι» και οι «πράσινοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 79′ για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Συγκεκριμένα μετά από εναλλαγή πασών σε μικρό χώρο, η μπάλα έφτασε στον Αϊτόρ αλλά το αριστουργηματικό σουτ του Ισπανού εξτρέμ, βρήκε το κάθετο δοκάρι του Βάτερμαν.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, ο ΟΦΗ αναζήτησε το κάτι παραπάνω, αλλά η κεφαλιά του Διαμαντή στο 81′, κατέληξε πάνω στον Διούδη, με τον τερματοφύλακα του «τριφυλλιού» να απομακρύνει προ του Γρίβα.

Με τρομερή ατομική ενέργεια του Αλεξανδρόπουλου και πάσα-ασίστ στον Καμπετσή, ο Παναθηναϊκός πέτυχε το 2-0 και κλείδωσε την υπόθεση νίκη. ο Αλεξανδρόπουλος πήρε τη μπάλα ελίχθηκε εντυπωσιακά μέσα στην περιοχή και με «τακουνάκι» έδωσε στον αφύλακτο Καμπετσή, ο οποίος βρήκε δίχτυα για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, μετά το γκολ που έδωσε τη νίκη απέναντι στον Άρη την περασμένη Κυριακή.

Μετά το 2-0 τα πόδια των παικτών της ομάδα του ΟΦΗ «κόπηκαν», με αποτέλεσμα το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Καραντώνη, να βρίσκει τους παίκτες του Παναθηναϊκού να πανηγυρίζουν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα και να βρίσκονται πάντα στο κυνήγι των ευρωπαϊκών εισιτηρίων.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Μπόλονι): Διούδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χούανκαρ, Μολό, Βέλεθ, Μαουρίτσιο (Βιγιαφάνιες 76′), Αλεξανδρόπουλος, Εμμανουηλίδης (Αϊτόρ 69′), Ιωαννίδης (Μακέντα 69′), Καμπετσής (Χατζηθεοδωρίδης 90′).

ΟΦΗ (Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Σελίμοβιτς, Στάρτζεον (Γρίβας 73′), Νέιρα, Βαφέας (Τσιλιανίδης 61′), Διαμαντής, Γιαννούλης (Ντε Γκούζμαν 85′), Σαρδινέρο, Στάϊκος, Κοροβέσης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...