ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ BLOG

Στη Λεωφόρο κανείς δεν θα γλιτώνει…

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Panathinaikos 24.gr για την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού, τον Μπόλονι, που πλέον αποδεικνύει, ότι είναι μετρ του αποτελέσματος και την Λεωφόρο που είναι και πάλι κάστρο.

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Panathinaikos 24.gr για την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού, τον Μπόλονι, που πλέον αποδεικνύει, ότι είναι μετρ του αποτελέσματος και την Λεωφόρο που είναι και πάλι κάστρο.

Όπως λέει και το σύνθημα «στη Λεωφόρο κανείς δεν θα γλιτώνει…». Και δεν γλίτωσε ούτε ο ΟΦΗ. Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 και πλέον έχει ένα σερί τεσσάρων νικών στο πρωτάθλημα που τον κάνουν να ελπίζει σε έξοδο στην Ευρώπη. Ο Λάζλο Μπόλονι στα τελευταία εννέα παιχνίδια έχει επτά νίκες μία ισοπαλία και μία ήττα. Πορεία, που αν μην τι άλλο, πιστώνεται στο Ρουμάνο τεχνικό που μάζεψε μια… παιδική χαρά και την έκανε ομάδα. Ναι, μπάλα δεν παίζει, αλλά παίρνει τα αποτελέσματα. Και επειδή στην Ελλάδα είμαστε το αποτέλεσμα μετράει…

Η νίκη με τον ΟΦΗ ήρθε με λίγο άγχος στο δεύτερο ημίχρονο όταν η ομάδα της Κρήτης πίεζε, αλλά το άγχος το έδιωξε ο Καμπετσής με το δεύτερο συνεχόμενο γκολ του και ο Αλεξανδρόπουλος, που ήταν ο δημιουργός με μία ωραία προσωπική ενέργεια, που κατέληξε σε τακουνάκι -πάσα στον σκόρερ. Και οι δύο έλαμψαν και ο τρίτος μικρός, που ήταν εκ των κορυφαίων ήταν ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο οποίος είχε δύο καλές στιγμές για γκολ και είχε καλή συνεργασία ανασταλτικά με τον Μολό. Οι τρεις μικροί έλαμψαν, αφού ο Εμμανουηλίδης δίνει και στην ασίστ στο γκολ του Σένκεφελντ και αυτό το 1-0 ήταν καθοριστικό, για την έκβαση του αγώνα.

Η ψυχή του Βέλεθ δείχνει τον δρόμο για να συνεχίσει το σερί ο Παναθηναϊκός, που είναι μία ομάδα, πλέον, που προσέχει πολύ να κρατήσει το μηδέν πίσω και με μία- δύο ενέργειες να πάρει τα ματς . Μέχρι τώρα τα καταφέρνει με τον καλύτερο τρόπο . Αν σταματήσουν να έρχονται τα αποτελέσματα σίγουρα θα υπάρξει κόσμος που θα θυμηθεί, ότι δεν παίζουμε καλά. Αλλά είπαμε Ελλάδα είμαστε. Κανείς δεν παίζει κάτι σπουδαίο και οι προπονητές κρίνονται από τα αποτελέσματα.

Η Λεωφόρος έστω και άδεια δίνει άλλη αύρα στους παίκτες του Παναθηναϊκού, από το αχανές ΟΑΚΑ, ενώ ο αντίπαλος αισθάνεται ότι παίζει εκτός ακόμα και χωρίς κόσμο στην εξέδρα. Τέσσερα ματς έχει δώσει η ομάδα στην φυσική της έδρα . Εχει τρεις νίκες και μία ισοπαλία με τον ΠΑΣ (2-0), τον Αστέρα (0-0), την ΑΕΛ (2-0), τον ΟΦΗ (2-0) και συντελεστή τερμάτων 6-0. Δεν χρειάζονται πολλές υπερβολές, παρά μόνο ότι ο Μπόλονι έχει βρει τον τρόπο να παίρνει, ότι μπορεί από τους παίκτες. Για να έχει τύχη ο Παναθηναϊκός να γυρίσει το χαρτί και να κάνει τον… αυτονόητο στόχο της αρχής της σεζόν, να βγει στην Ευρώπη, πρέπει να συνεχίσει το σερί και να πάει να κερδίσει την Τετάρτη στον Βόλο, διότι και ο Αρης επέστρεψε στις νίκες, ενισχύεται συνέχεια με πρώην παίκτες του Ολυμπιακού (μεγάλη… έκπληξη, ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε) και δεν θα είναι εύκολο να καλυφθεί η διαφορά.

*Σωστά μπήκε ο Βιγιαφάνιες στο 75′ αντί του Μαουρίσιο, πιστεύω όμως, ότι αυτό θα έπρεπε να γίνει πιο νωρίς, διότι ο Βραζιλιάνος είχε… κρεμάσει από την κούραση και χρειαζόταν ένας παίκτης να κρατήσει την μπάλα.

Exit mobile version