ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Ο Αλεξανδρόπουλος και η… δεύτερη θέση

Ο Αλεξανδρόπουλος πρέπει να... κλειδωθεί στο Κορωπί με ρήτρα πάνω από δέκα εκατομμύρια. Αυτή είναι η μία κουβέντα. Η άλλη έχει να κάνει με τους στόχους του Παναθηναϊκού.  Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος. 

Ο Αλεξανδρόπουλος και η... δεύτερη θέση

Ο Αλεξανδρόπουλος πρέπει να… κλειδωθεί στο Κορωπί με ρήτρα πάνω από δέκα εκατομμύρια. Αυτή είναι η μία κουβέντα. Η άλλη έχει να κάνει με τους στόχους του Παναθηναϊκού.  Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Αυτό δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο κείμενο αποθέωσης που θα διαβάσεις για τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο. Από την πρώτη του συμμετοχή, πέρσι τον Οκτώβριο στο ματς με τον Ατρόμητο που πήρε τη θέση του Κουρμπέλη, όλοι ρωτούσαν ποιος είναι αυτός ο νέος πιτσιρικάς που εμφανίστηκε. Γρήγορα οι πληροφορίες έπεφταν βροχή. Όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τούτη τη φορά, όμως, ούτε ένας δεν υπήρχε που να μη λέει καλή κουβέντα. Ούτε ένας δεν έβρισκε ένα… ψεγάδι στο νεαρό μέσο. Όσοι τον γνώριζαν από τις μικρότερες ομάδες είχαν να λένε για το ταλέντο του. Για ένα παιδί που θα αφήσει εποχή στον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με πρώτο απ’ όλους; Τον Νίκο Νταμπίζα.

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού ήταν εκείνος που επέμενε να μην πάρει ο Παναθηναϊκός άλλον χαφ αφού έχει τον Αλεξανδρόπουλο. Και πως έπρεπε από το καλοκαίρι του 2019 κιόλας να πάρει ευκαιρίες, να… ψηθεί, ώστε σε λίγους μήνες να είναι έτοιμος να σηκώσει τη φανέλα του βασικού. Τώρα δικαιώνονται εκείνες οι κουβέντες του Νταμπίζα.

Η κίνηση ποδοσφαιριστή μεγάλης κλάσης που κάνει στο δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού απέναντι στον ΟΦΗ είναι απλά η… βιτρίνα. Είναι σαν να φωνάζει ο μικρός σε όσους δεν παρατηρούν το παιχνίδι του πόσο ταλέντο έχει. Πόσο σπουδαίος μπορεί να γίνει. Πως μπορεί εκεί που τίποτα δεν κινείται σε ένα παιχνίδι, να περάσει… 3-4 και να βγάλει πάσα – έτοιμο γκολ με το τακουνάκι. Την κάνει συχνά αυτή την κίνηση, αλλά την κάνει κοντά στη μεσαία γραμμή, εκεί που κινείται κατά κύριο λόγο.

Έχει μεγάλο διασκελισμό, είναι πιο ταχύς απ’ ότι σου “λέει” το κορμί του πως είναι, παίζει με το κεφάλι ψηλά, μπορεί να… μπουκάρει και είναι δυνατός ώστε να χρησιμοποιήσει το κορμί του όπως χρειάζεται για να κερδίσει πλεονέκτημα.

Ο Αλεξανδρόπουλος πρέπει να… κλειδωθεί στο Κορωπί με ένα νέο συμβόλαιο πολλών ετων και με μια ρήτρα που θα έχει διψήφιο αριθμό πάνω. Και αυτό πρέπει να γίνει από τώρα που βρισκόμαστε 1,5 χρόνο πριν τη λήξη του συμβολαίου του. Για όσους θεωρούν πως είναι νωρίς, αρκεί μια ματιά στις περιπτώσεις του Ζαγαρίτη και του Βαγιαννίδη, οι οποίοι δεν ήταν καν στο επίπεδο αυτού του παιδιού.

Αυτή είναι η μία κουβέντα που προκύπτει από το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Η προοπτική του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου. Η άλλη έχει να κάνει με τη βαθμολογική θέση του Παναθηναϊκού. Υπερβολικός ο τίτλος; Μπορεί. Ακόμα υπάρχει δρόμος για τη δεύτερη θέση. Αλλά όχι τόσο μακρύς όσο πριν από λίγο χρονικό διάστημα. Και όσο πιο ψηλά στοχεύεις, τόσο πιο ψηλά μπορεί να καταλήξεις

Ο Παναθηναϊκός είναι στο -6 από την ΑΕΚ που είναι στη δεύτερη θέση. Είναι στο -5 από ΠΑΟΚ και Άρη. Και τούτη τη στιγμή δεν είναι χειρότερος από κανέναν τους. Δεν είναι, δα, και καλύτερος, αλλά η απόσταση που τους χωρίζει από αγωνιστικής πλευράς δεν είναι μεγάλη. Άλλωστε κέρδισε ΑΕΚ και Άρη, έχασε με το ζόρι από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και έχει τους δύο δικεφάλους στη Λεωφόρο.

Αν συνεχίσει με την ίδια σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα, μπορεί να ελπίζει πως όχι μόνο θα βγει στην Ευρώπη, αλλά θα διεκδικήσει και κάτι παραπάνω από τη σεζόν.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.