ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Κάτας: «Πρέπει να ξεκινάμε από την άμυνα»

Οι δηλώσεις του Οντεντ Κάτας κατά την αναχώρηση του Παναθηναϊκού για τη Μαδρίτη, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τη Ρεάλ.

Κάτας: «Πρέπει να ξεκινάμε από την άμυνα»

Για τη Μαδρίτη αναχώρησε το πρωί της Τρίτης (26/1) η αποστολή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ εν όψει της αυριανής εκτός έδρας αναμέτρησης με την Real Madrid (27/1, 22.00) για την 22η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού», Όντεντ Κάτας, δήλωσε: «Νιώθω καλύτερα κάθε μέρα, αποκτώ καλύτερη σύνδεση με τους παίκτες και αυτοί με την σειρά τους εξοικειώνονται σιγά σιγά περισσότερο με αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε. Πάντα προσπαθείς να κερδίσεις. Φυσικά γνωρίζουμε ότι η Μαδρίτη είναι ένα από τα πιο δύσκολα μέρη που μπορεί να αγωνιστεί κανείς.  Επίσης το πρόγραμμα των τελευταίων 10 ημερών είναι δύσκολο, ειδικά από την στιγμή που μας λείπουν δυο σημαντικοί παίκτες».

Όσο για τις αλλαγές που περιμένει να δει στην ομάδα του, τόνισε: «Πρέπει να ξεκινάμε από την άμυνα, να είμαστε πιο σταθεροί. Σε κάποια σημεία είμαστε επιθετικοί και ενοχλούμε την αντίπαλη ομάδα. Έτσι θέλω να είμαστε για μεγαλύτερα διαστήματα. Ειδικά όταν παίζεις απέναντι σε ομάδες υψηλού επιπέδου όπως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, πρέπει να τους επιβραδύνεις, να τους ενοχλείς και να τους βγάλεις από τον ρυθμό τους. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».

Τέλος, αναφορικά με τον Ταβάρες, είπε: «Πρέπει τον περιορίσεις. Στην τελική ανάλυση όταν παίζεις απέναντι σε μεγάλες ομάδες όπως η Ρεάλ και πρέπει μερικές φορές να πάρεις ρίσκα. Δεν μπορείς να καλύψεις τα πάντα, πρέπει να την περιορίσεις και να παίξεις έξυπνα απέναντί του. Απέναντί του μπορεί να αναγκαστείς να πάρεις δύσκολα, μαρκαρισμένα σουτ. Πρέπει να παίξεις έξυπνα και υπομονετικά απέναντί του».

Πρόβλημα με Χεζόνια!
Πρόβλημα με Χεζόνια! 6.974 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από μέρους του ο Λεωνίδας Κασελάκης δήλωσε: «Για εμάς είναι ένα ματς-πρόκληση καθώς αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που είναι κάθε χρόνο ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Εμείς, από την πλευρά μας, πρέπει να εστιάσουμε στα αδύνατα σημεία της Ρεάλ γιατί έχει πολλά δυνατά σημεία. Πρέπει να τη “χτυπήσουμε” τις λιγοστές της αδυναμίες με υπομονή και αυτοπεποίθηση για 40 λεπτά. Θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό που έγινε πριν λίγο καιρό στο ΟΑΚΑ και το οποίο κρίθηκε στην παράταση. Έχουμε αρκετές αλλαγές, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στη λειτουργία μας. Από την άλλη και η Ρεάλ θα έχει κάποιες απουσίες οι οποίες προφανώς δεν θα πρέπει να μας αποπροσανατολίσουν γιατί διαθέτει πολύ μεγάλο βάθος στο ρόστερ της και μπορεί να τις καλύψει. Επομένως, είναι ένα ματς που θα κριθεί καθαρά από τη συγκέντρωσή μας και την ένταση που δεδομένα θα πρέπει να έχουμε για 40 λεπτά».

Όσον αφορά στο στόχο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ο Κασελάκης ήταν ξεκάθαρος: «Εννοείται ότι πάμε για τη νίκη, πάμε για το καλύτερο δυνατό. Σίγουρα, υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες καθώς αντιμετωπίζουμε μια ομάδα υψηλού επιπέδου, αλλά θεωρώ ότι έχουμε χρέος να κάνουμε μια μεγάλη νίκη και να την αφιερώσουμε στον κόσμο μας, καθώς πολλές φορές έχει απογοητευτεί φέτος. Θέλουμε να του δώσουμε μια μεγάλη χαρά. Δεν ξέρω αν θα είναι με τη Ρεάλ, αλλά η ομάδα έχει το πνεύμα του νικητή. Οπουδήποτε παίζει πηγαίνει για τη νίκη. Θεωρώ πως έχει δείξει τις ικανότητες να το κάνει, το θέμα είναι να δείξουμε την απαραίτητη συγκέντρωση για να το κάνουμε και σε διάρκεια αυτό το πράγμα».

Τέλος, σχετικά με τον Όντεντ Κάτας και τις αλλαγές που έχει φέρει στην ομάδα σχολίασε ότι: «Ο κόουτς έχει αλλάξει πολλά πράγματα, έχει τη δική του φιλοσοφία και στην επίθεση και στην άμυνα. Στο μπάσκετ δεν υπάρχουν σωστά και λάθη, το θέμα είναι αυτά που κάνεις να τα στηρίζεις 100%. Εστιάζει πολύ στο θέμα της δημιουργίας μέσα από το pick n roll και αυτό νομίζω πως είναι κάτι που δίνει σε όλους τους παίκτες την ευκαιρία να γίνουν μέρος στην επιθετική λειτουργία. Σε σχέση με το ματς με τη Λάρισα εμείς θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην άμυνα καθώς η Ρεάλ είναι μια ομάδα που δεν συγχωρεί κανένα λάθος. Θα πρέπει να κατεβάσουμε το παθητικό μας αν θέλουμε να έχουμε πιθανότητες για τη νίκη».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...