ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βόλος ΝΠΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-2

Μάγκικο διπλό στον Βόλο με… ατίθασα νιάτα!

Με γκολ των Καμπετσή (42') και Ιωαννίδη (65') και παρά το γεγονός ότι έπαιζε με 10 παίκτες από το 52' λόγω αποβολής του Χουάνκαρ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 εκτός έδρας του Βόλου για τη 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Πέμπτη σερί νίκη για το τριφύλλι, που παρέμεινε αήττητο στον δεύτερο γύρο και δίχως να έχει δεχθεί γκολ!

Μάγκικο διπλό στον Βόλο με... ατίθασα νιάτα!

Με γκολ των Καμπετσή (42′) και Ιωαννίδη (65′) και παρά το γεγονός ότι έπαιζε με 10 παίκτες από το 52′ λόγω αποβολής του Χουάνκαρ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 εκτός έδρας του Βόλου για τη 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Πέμπτη σερί νίκη για το «τριφύλλι», που παρέμεινε αήττητο στον δεύτερο γύρο και δίχως να έχει δεχθεί γκολ, παρά τις απουσίες λόγω τραυματισμών, καρτών και κορωνοϊού.

Το ματς

Με τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός, καθώς οι «πράσινοι» είχαν αρκετές απουσίες λόγω τραυματισμών και καρτών. Ο Λάζλο Μπόλονι έδωσε φανέλα βασικού στους Σάντσες, Χατζηθεοδωρίδη, Αϊτόρ και Βιγιαφάνιες.

Παραιτήθηκε ο Κούγιας!
Παραιτήθηκε ο Κούγιας! 45.719 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η γηπεδούχος ομάδα θέλησε να αιφνιδιάσει το «τριφύλλι» και στο 2ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ, διαμαρτυρήθηκε έντονα για παράβαση του Καμπετσή (φαίνεται να βρίσκει η μπάλα το χέρι του σε σουτ του Μπαρτόλο), ωστόσο η φάση εξετάστηκε από το VAR χωρίς να προκύψει κάτι το μεμπτό. Οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι ήταν ασύνδετοι στα πρώτα λεπτά, καθώς ο Βόλος έπαιζε αρκετά ψηλά και αυτό το γεγονός ήταν η αιτία που έδειχναν οι «πράσινοι« μπλοκαρισμένοι.

Στο 12ο λεπτό, ο Βόλος είχε μια πολύ καλή ευκαιρία να απειλήσει την εστία του Διούδη, καθώς μετά τη σέντρα του Ρενάτο, τελευταία στιγμή η «πράσινη» άμυνα έκοψε τη μπάλα, προτού ο Μαρτίνες γίνει κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή από πλεονεκτική θέση.

Από ένα λάθος του Βιγιαφάνιες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Βόλος έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση και μετά από σέντρα του Φεράρι (18′), η μπάλα βρήκε το δοκάρι, με τους «πράσινους» να μην προλαβαίνουν να επιστρέψουν. Ένα λεπτό αργότερα (19′), ο Βόλος είχε ακόμα μια καλή ευκαιρία για να παραβιάσει την εστία του Διούδη, αλλά ο Μπαρτόλο πλάσαρε άστοχα, με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι.

Στο ίδιο διάστημα ο Λάζλο Μπόλονι είχε έντονα παράπονα από τους παίκτες του, καθώς έβλεπε το δυναμισμό που έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο ο Βόλος, με τους «πράσινους» να κάνουν πολλά λάθη και να δείχνουν πολλές αδυναμίες.

Ο Παναθηναϊκός της πρώτη πολύ καλή ευκαιρία την έχασε στο 26ο λεπτό, όταν ο Καμπετσής έκανε τη σέντρα, η μπάλα κατέληξε στο κεφάλι του Ιωαννίδη, ωστόσο ο νεαρός φορ, δεν έπιασε όπως θα ήθελε την κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του Κλέιμαν. Ένα λεπτό αργότερα (27′), οι «πράσινοι», είχαν ακόμα μια καλή στιγμή, ωστόσο η πολύ καλή σέντρα του Βιγιαφάνιες, δεν έφτασε ιδανικά στον Καμπετσή, με την άμυνα των γηπεδούχων να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Στο 33ο λεπτό, η πίεση που άσκησε ο Δουβίκας στον Πούγγουρα έφερε αποτέλεσμα, με τον νεαρό φορ των γηπεδούχων να κλέβει τη μπάλα, έκανε μέτρα μέσα στην περιοχή, γύρισε άψογα στον Ρενάτο, αλλά ο τελευταίος σούταρε ψηλά και άστοχα. Στο 37′ ο Χουάνκαρ δοκίμασε μια σέντρα, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, αλλά ο Κλέιμαν έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ. Στο 4ο’ ακόμα ένα λάθος της «πράσινης» άμυνας έφερε σε θέση επίθεσης τους γηπεδούχους, με τον Σάντσες να διώχνει έγκαιρα πριν γίνει κάτοχος της μπάλας ο Μαρτίνες μέσα στην περιοχή.

Ο Παναθηναϊκός αυτό που ήθελε το πέτυχε στο 42′, όταν μετά από φάση διαρκείας, καθώς μετά από εξαιρετική σέντρα του Σάντσες, ο Μαουρίτσιο πήρε την κεφαλιά, ο Κλέιμαν απέκρουσε, αλλά κάτοχος της μπάλας έγινε ο Καμπετσής που χωρίς δεύτερη σκέψη σούταρε και παραβίασε την εστία των γηπεδούχων για το 1-0. Η φάση ελέγχθηκε και από το VAR, καθώς υπήρχαν φωνές των γηπεδούχων για φάουλ του Ιωαννίδη στην αρχή της επίθεσης.

Με τη συμπλήρωση των 45 λεπτών, ο Βόλος έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία για να φέρει στα ίσια το ματς, καθώς μετά την ατομική ενέργεια του Φεράρι, η μπάλα απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού προτού δημιουργηθεί κίνδυνος για τον Διούδη. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη, το μοτίβο του αγώνα ήταν ίδιο όπως και στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Την πρώτη καλή στιγμή την είχε και πάλι ο γηπεδούχος Βόλος στο 51′, όταν μετά την ωραία ανάπτυξη των παικτών του, ο Φεράρι γύρισε τη μπάλα σε σωστό χρόνο, όμως ο Κιάκος σούταρε απελπιστικά άστοχα, με τη μπάλα να φεύγει πολλά μέτρα ψηλά άουτ.

Τα πράγματα άρχισαν να γίνονται δύσκολα για το «τριφύλλι», καθώς ο διαιτητής Ευαγγέλου απέβαλλε τον Χουάνκαρ για χτύπημα σε αντίπαλο εκτός φάσης. Έτσι ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να παίξει την υπόλοιπη ώρα του αγώνα με παίκτη λιγότερο και τον Λάζλο Μπόλονι να πρέπει να ανακατέψει τα αγωνιστικά του πλάνα, με σκοπό να κρατηθεί υπέρ της ομάδας του το αποτέλεσμα. Στο 59′ η κεφαλιά του προωθημένου Βέλεθ μετά το φάουλ του Βιγιαφάνιες δεν ανησύχησε τον Κλέιμαν που βγήκε και μπλόκαρε.

Ο Βόλος με το αριθμητικό πλεονέκτημα, προσπαθούσε συνέχεια να αναπτυχθεί και να πλησιάσει τα καρέ του Διούδη, ωστόσο ο τρόπος ήταν ανορθόδοξος με το «τριφύλλι» να ελέγχει απόλυτα το ματς. Ο Παναθηναϊκός μάλιστα βρήκε και δεύτερο γκολ κόντρα στη ροή της αναμέτρησης με τον Φώτη Ιωαννίδη στο 65′, όταν εκμεταλλεύτηκε άριστα την πάσα του Αϊτόρ μετά την ατομική ενέργεια του Μαουρίτσιο στην αντεπίθεση, γράφοντας το 2-0 υπέρ της ομάδας του.

Ο Λάζλο Μπόλονι μετά και το 2-0 και βλέποντας την ομάδα του να ελέγχει απόλυτα το ματς, προσπάθησε να ηρεμήσει τους παίκτες του, καθώς παρά τις προσπάθειες των παικτών του Βόλου, οι «πράσινοι» δεν αντιμετώπισαν τον παραμικρό κίνδυνο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, η εικόνα δεν άλλαξε, με τον Μπόλονι να επιλέγει να ξεκουράσει τους παίκτες του, κάνοντας ιδανική διαχείριση. Δύο σουτ του Μπάλλα από την πλευρά των γηπεδούχων στο 80′ και στο 82′, βρήκαν σε απόλυτη ετοιμότητα τον Σωκράτη Διούδη με τον χρόνο να κυλά υπέρ του Παναθηναϊκού. Ο Βόλος παρά την τελική αντεπίθεση, δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάτι το αξιοσημείωτο, με το 2-0 υπέρ του «τριφυλλιού» να μένει μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

Έτσι ο Παναθηναϊκός του Λάζλο Μπόλονι συνεχίζει να είναι αήττητος μέσα στο 2021, καταγράφοντας παράλληλα και την πέμπτη σερί του νίκη, κρατώντας παράλληλα και ανέπαφη την εστία του.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Βόλος ΝΠΣ (Λόπες): Κλέιμαν, Ντεντάκης (23′ Μπαριέντος – 46′ Κιάκος – 71′ Μπάλλας), Φεράρι, Γκρίλο, Μήτογλου, Ριένστρα, Τσοκάνης, Σάντος, Μαρτίνες, Δουβίκας, Μπαρτόλο.

Παναθηναϊκός (Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Βέλεθ, Μαουρίσιο (90′ Αγιούμπ), Βιγιαφάνιες, Χατζηθεοδωρίδης, Καμπετσής, Ιωαννίδης (82′ Καρλίτος), Αϊτόρ (79′ Χατζηγιοβάνης).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...