ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EUROLEAGUE

Το πάλεψε για την ανατροπή, αλλά…

Ο Παναθηναϊκός έφερε τη διαφορά στους πέντε πόντους στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, αλλά τελικά γνώρισε την ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία με 76-66.

Το πάλεψε για την ανατροπή, αλλά...

Ο Παναθηναϊκός εμφάνισε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης, μείωσε τη διαφορά στους έξι πόντους πέντε λεπτά πριν το τέλος, αλλά τελικά γνώρισε την ήττα με 76-66.

Πλέον οι πράσινοι στρέφουν την προσοχή τους στην αναμέτρηση με την Βαλένθια την Παρασκευή.

Το ματς

Πρόβλημα με Χεζόνια!
Πρόβλημα με Χεζόνια! 6.424 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε το παιχνίδι με… ζεστές τις μηχανές της (12-6 στο 5′) και πήρε σκορ από τους Γκάμπριελ Ντεκ, Τζέφρι Τέιλορ (6π. έκαστος). Μάλιστα, με κάρφωμα του τελευταίου οι Ισπανοί πήραν το πρώτο διψήφιο προβάδισμα της βραδιάς (16-6), με το «τριφύλλι» να αρχίζει με 3/10 εντός πεδιάς. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έπαιρναν κακές επιλογές, δεν είχαν συνοχή στην άμυνά τους και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 25-12. Να σημειώσουμε πως ο ασταμάτητος Ντεκ είχε 10 πόντους (2/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4/4 βολές), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο από την 1η περίοδο.

Το τρίποντο του Φαμπιέν Κοζέρ έφερε τους γηπεδούχους στο +14 (29-15 στο 13′) και ο Όντεντ Κάτας κάλεσε τάιμ άουτ, θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Ωστόσο, τίποτα δεν πήγαινε καλά για το «τριφύλλι». Παράλληλα, ο Γάλλος σούτινγκ γκαρντ των γηπεδούχων ήταν «καυτός» (3/3 3π.) και η «βασίλισσα» έφτασε σε double score (38-19). Στην τελική ευθεία του πρώτου μέρους η εντυπωσιακή κυριαρχία των παικτών του Πάμπλο Λάσο συνεχίστηκε (41% τρίποντο) και ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να αντιδράσει, παρακολουθώντας την εξέλιξη του αγώνα σαν θεατής (49-27). Στο 20′ οι «πράσινοι» είχαν 10 άστοχα σουτ πίσω από τα 6,75μ. σε ισάριθμες προσπάθειες.

Οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν 13 τρίποντα και 22′ αγώνα για να ευστοχήσουν στο πρώτο τους (Άαρον Ουάιτ) και με ένα 7-0 σερί προσπάθησαν να «ροκανίσουν» την απόσταση (49-34 στο 23′). Η «αντεπίθεση» του Παναθηναϊκού, που ξεκίνησε μέσω της άμυνας, έριξε τη διαφορά στο -11 (55-44 στο 27′ με 3π. του Λευτέρη Μποχωρίδη). Στην αμέσως επόμενη φάση ο Τζέισι Κάρολ «απάντησε» με μία από τις γνωστές… βόμβες του (58-44 στο 28′), αλλά καθώς προσγειωνόταν πάτησε πάνω στο πόδι του «Μπόχω» και τραυματίστηκε, δημιουργώντας εκνευρισμό στον πάγκο των γηπεδούχων. Το τρίποντο του Λεωνίδα Κασελάκη έφερε το ματς σε μονοψήφιο (58-49), όμως στο τελευταίο δίλεπτο η Ρεάλ με 6-1 επιμέρους σκορ πήρε ξανά τον έλεγχο και τις… διαφορές ασφαλείας (64-50).

Το δίδυμο Νεμάνια Νέντοβιτς – Ζακ Όγκαστ έβρισκε σκορ και κρατούσε το «τριφύλλι» στο ματς. Από την άλλη, ο Σέρχιο Γιουλ σημάδευε σίδερο ξανά και ξανά (0/7 εντός πεδιάς σε εκείνο το σημείο) και ο Μάρκους Φόστερ, που αγωνίστηκε κανονικά, έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο για το -5 (66-61 στο 35′). Οι Ισπανοί έπαθαν… ένα μικρό μπλακ άουτ πίσω από τα 6,75μ., αλλά οι Φόστερ – Μακ αστόχησαν σε κρίσιμα λέι απ και δεν εκμεταλλεύτηκαν το «νεκρό» διάστημα της Ρεάλ. Ο Αλμπέρτο Αμπάλδε, λοιπόν, τους… τιμώρησε με ένα σουτ – χρυσάφι (69-61 στο 36′) και το πρώτο εύστοχο σουτ της βραδιάς από τον Γιουλ ήταν εκείνο που «καθάρισε» το παιχνίδι (72-61 στο 37′). Στο τελευταίο λεπτό με τη Ρεάλ στο +8 ο Νεμάνια Νέντοβιτς ούρλιαξε για ένα φάουλ που δεν του δόθηκε σε προσπάθεια για λέι απ και χρεώθηκε με τεχνική ποινή, με το ματς να… τελειώνει σε εκείνο το σημείο (76-66).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...