ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παναθηναϊκός: Η διπλή αγωνιστική της «μεταμόρφωσης» του Μποχωρίδη (Vids)

Ο Παναθηναϊκός στη διπλή αγωνιστική της Ευρωλίγκας, μέτρησε μια νίκη και μία ήττα, ωστόσο οι εμφανίσεις του Λευτέρη Μποχωρίδη ήταν το καλύτερο αγωνιστικό μήνυμα για το «τριφύλλι» που σχεδιάζει ο Όντεντ Κάτας.

Παναθηναϊκός: Η διπλή αγωνιστική της «μεταμόρφωσης» του Μποχωρίδη (Vids)

Ο Παναθηναϊκός στη διπλή αγωνιστική της Ευρωλίγκας, μέτρησε μια νίκη και μία ήττα, ωστόσο οι εμφανίσεις του Λευτέρη Μποχωρίδη ήταν το καλύτερο αγωνιστικό μήνυμα για το «τριφύλλι» που σχεδιάζει ο Όντεντ Κάτας.

Είναι από τις αγωνιστικές που τα αποτελέσματα για μια ομάδα που στην ουσία είναι εκτός στόχων, δεν παίζουν κανένα απολύτως ρόλο. Ωστόσο, βοηθούν τους παίκτες να κάνουν το βήμα παραπάνω, να πάρουν φόρα για τη συνέχεια στις υποχρεώσεις τους, αλλά και για τους προπονητές να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα. Πολύ περισσότερο για τον Όντετ Κάτας που δεν βρίσκεται αρκετό καιρό στον «πράσινο» πάγκο, αλλά που θέλει να βάλει δειλά – δειλά τη δική του ταυτότητα στο παιχνίδι των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ένας παίκτης που δείχνει να κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση και να αποτελεί σημείο αναφοράς στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ήταν σ’ αυτά τα δύο ματς (και πολύ περισσότερο σε αυτό του ΟΑΚΑ κόντρα στη Βαλένθια) ο Λευτέρης Μποχωρίδης.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.775 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Έλληνας γκαρντ με τα πολλά σκαμπανεβάσματα στη φετινή σεζόν, πραγματοποίησε δύο από τις καλύτερες εμφανίσεις του με την «πράσινη» φανέλα, ενώ παράλληλα στο ματς του ΟΑΚΑ με τη Βαλένθια, κατέγραψε και τριπλό carrer high σε πόντους, ασίστ και αξιολόγηση.

Ο Μποχωρίδης ανταποκρίθηκε πλήρως σε ότι του ανέθεσε ο προπονητής του και με το δικό του τρόπο θέλησε να περάσει το μήνυμά του, πως η ομάδα θα πρέπει να αρχίσει να τον εμπιστεύεται παραπάνω και να αρχίζει να αναλαμβάνει ολοένα και περισσότερες ευθύνες. Στην αναμέτρηση της Μαδρίτης εκεί όπου ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα (76-66), ο Έλληνας γκαρντ συμμετείχε περίπου 19 λεπτά, σημειώνοντας 5 πόντους με 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 4 ριμπάουντ. Όμως ήταν και πρωταγωνιστής σε μια άτυχη στιγμή όπου άθελα του υπέπεσε σε αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Κάρολ που οδήγησε στον τραυματισμό του παίκτη της Ρεάλ.

Το γεγονός πως «κρεμάστηκε» γι’ αυτή του την ενέργεια, δεν τον έριξε ψυχολογικά και δύο ημέρες αργότερα ο Λευτέρης ήταν μια σταθερά στην καλύτερη εμφάνιση της ομάδας του στη φετινή διοργάνωση. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε άνετα της Βαλένθια (91-72) με τον Μποχωρίδη να είναι ένα από τα «κλειδιά» νίκης για το γκρουπ του Όντετ Κάτας με τριπλό ρεκόρ καριέρας.

Συγκεκριμένα, έκανε τρία ρεκόρ σε αξιολόγηση (19), πόντους (12) και ασίστ (5), όντας καθοριστικός για την έκβαση του αποτελέσματος υπέρ των «πρασίνων».

Ο Μποχωρίδης εμφάνισε το καλύτερο αγωνιστικό του πρόσωπο την κατάλληλη χρονική στιγμή, δίνει στον Κάτας ένα credit παραπάνω και αποδεικνύει πως αν έχει τη σωστή αθλητική αντιμετώπιση, μπορεί ο Παναθηναϊκός να αρχίζει να βασίζεται πάνω του. Αν προσθέσουμε στην εξίσωση πως έρχεται και το ντέρμπι «αιωνίων» στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός δείχνει να βρίσκει «αντίδοτα» εκ των έσω στα προβλήματα που έδειξε να τον ταλαιπωρούν μέσα στη σεζόν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.