ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Σόκαρε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ο Προμηθέας!

Ηττα - σοκ για τον Παναθηναϊκό με 80-78 από τον Προμηθέα Πάτρας στο ΟΑΚΑ για τη 13η αγωνιστική της basket league. Τραγικό λάθος του Μποχωρίδη στο φινάλε.

Σόκαρε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ο Προμηθέας!

Ηττα – σοκ για τον Παναθηναϊκό με 80-78 από τον Προμηθέα Πάτρας στο ΟΑΚΑ για τη 13η αγωνιστική της basket league. Τραγικό λάθος του Μποχωρίδη στο φινάλε.

Το ματς

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ νευρικά την αναμέτρηση με αποτέλεσμα το σκορ να είναι πολύ χαμηλό στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Με τον Μήτογλου να μπαίνει δυναμικά στο ματς και να έχει πέντε πόντους και πέντε ριμπάουντ, ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά (11-8 στο 5′), χωρίς πάντως να είναι αποτελεσματικός στην επίθεση, χωρίς να χτίσει ένα έστω μικρό προβάδισμα. Ο Τζεράι Γκραντ δημιούργησε σοβαρά προβλήματα και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με εκπρόθεσμο τρίποντο του Λούντζη (16-14) την ώρα που οι πράσινοι είχαν 5/11 δίποντα, 1/4 τρίποντα και επτά ασίστ για έξι λάθη απέναντι στις τέσσερις τελικές πάσες των Πατριών που είχαν μόλις ένα λάθος.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.879 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πιο… ζωηρό ήταν το δεύτερο δεκάλεπτο, με τους «πράσινους» να διατηρούσαν το προβάδισμα με Φόστερ και Μακ (26-23) στην αρχή και τους Τζεράι Γκραντ και Δημήτρη Αγραβάνη, με τον Αθηναίου οργανωτή, να απαντούν στο ανοικτό γήπεδο και τους Πατρινούς να ξεφεύγουν στο +8 (28-36), στο 16’. Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήρθε με τα επιθετικά ριμπάουντ (31-36), αλλά η απάντηση της ομάδας του Γιατρά ήταν άμεση, με καλές άμυνες που της έδωσαν αιφνιδιασμούς για το +10 (33-43), με τον Νέντοβιτς να διαμορφώνει το 36-43 του πρώτου ημιχρόνου.

H ανάπαυλα έκανε καλό στους παίκτες του Παναθηναικού, που μπήκαν… αγριεμένοι στο παρκέ και «έτρεξαν» σερί 7-0 για να ισοφαρίσουν σε 43-43 (22′). Ο Προμηθέας αντέδρασε και πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ (45-50, 25′), όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν ξανά με σερί (8-0), πήραν εκ νέου το προβάδισμα (53-50, 29′) και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 58-55.

Στα δύσκολα βγαίνουν μπροστά οι μεγάλοι παίκτες και ο Παπαπέτρου το έκανε στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου. Πέτυχε διαδοχικά σουτ για το 70-61 στο 34′, με τον Προμηθέα να δείχνει για ακόμα μία φορά χαρακτήρα, να μειώνει στους δύο (70-68) με σερί 0-7 και πέρασαν και μπροστά με τρίποντο του Έβανς, όμως Παπαπέτρου και Μήτογλου έγραψαν το 78-71, Λούντζης και Έβανς μείωσαν στο καλάθι (78-76 στα 27.9″) και ο Γκραντ ισοφάρισε στο 78-78 στα 16.9″ μετά από κλέψιμο του Λούντζη και ασίστ του Αθηναίου. Ο Μποχωρίδης ανέλαβε το κατέβασμα, ο Έβανς έκλεψε και σκόραρε για το 78-80 και οι πράσινοι ηττήθηκαν καθώς δεν είχαν ξεκάθαρη απόφαση στο φινάλε, με τον Μποχωρίδη να αστοχεί σε τρίποντο υπό κακές προϋποθέσεις.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 36-43, 58-55, 78-80

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.