ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Μεταλλάξεις κορωνοϊού – Σύψας: «Ίσως χρειαστεί και τρίτη δόση του εμβολίου»

Για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού και τον έντονο προβληματισμό, που έχουν προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

Μεταλλάξεις κορωνοϊού - Σύψας: «Ίσως χρειαστεί και τρίτη δόση του εμβολίου»

Στον ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί της Δευτέρας (1/2) ο Νίκος Σύψας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων μίλησε για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, οι οποίες έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα, ενώ όπως υπογράμμισε «η βρετανική μετάλλαξη είναι παντού από την Κρήτη μέχρι τη Βόρεια Ελλάδα».

Αναφερόμενος στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, η οποία ανησυχεί περισσότερο τους ειδικούς, εξαιτίας της αυξανόμενης μεταδοτικότητας και ανθεκτικότητας της, ο κ.Σύψας ανέφερε πως «υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι τα εμβόλια είναι λιγότερο αποδοτικά».

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 60.396 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην συνέχεια των λεγομένων του μάλιστα είπε πως υπάρχει πιθανότητα, ο μεταλλαγμένος ιός να ξεπερνά την ανοσία. «Έαν επικρατήσει το στέλεχος της Νότιας Αφρικής στην Ελλάδα, ούτε η νόσηση μας καλύπτει, ούτε τα εμβόλια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σ΄ότι έχει να κάνει με το εμβόλιο της Pfizer υποστήριξε ότι «μέχρι σήμερα η εταιρεία επικαλείται δεδομένα εργαστηριακά ότι το εμβόλιο είναι αποδοτικό άρα μάλλον δεν θα πρέπει να ανησυχούμε». Παράυτα ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, να χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου, εκτός από τις δύο που προβλέπονται σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να καλυφθούν και οι μεταλλάξεις.

«Υπάρχει κίνδυνος τον Φεβρουάριο να έχουμε επιτάχυνση της επιδημίας εάν ισχύσουν δύο προϋποθέσεις: να φτάσουν το 30% τα κρούσματα μεταλλαγμένων στελεχών στην Ελλάδα και να επιβεβαιωθεί η αύξηση της μεταδοτικότητας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Σύψας κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ στην συνέχεια συμπλήρωσε πως «η αύξηση του Ιανουαρίου για την οποία δεν έχουμε τόσες καλές εξηγήσεις μπορεί να οφείλεται στη μετάλλαξη του κορωνοϊού».

Στο φινάλε των λεγομένων του ο καθηγητής είπε ότι όλα είναι στο τραπέζι «από το σενάριο του καθολικού lockdown μέχρι το κλείσιμο των σχολείων».

Πηγή: Skai.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...