ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Παναθηναϊκός: Γενέθλια με ψηφιακή έκθεση υλικού του Καλαφάτη

Τα 113 χρόνια ζωής συμπληρώνει σήμερα ο Παναθηναϊκός και ο Ερασιτέχνης παρουσιάζει μια ψηφιακή έκθεση με σπάνιες φωτογραφίες αλλά και υλικό από τον ιδρυτή του συλλόγου Γιώργο Καλαφάτη.

Παναθηναϊκός: Γενέθλια με ψηφιακή έκθεση υλικού του Καλαφάτη

Τα 113 χρόνια ζωής συμπληρώνει σήμερα ο Παναθηναϊκός και ο Ερασιτέχνης παρουσιάζει μια ψηφιακή έκθεση με σπάνιες φωτογραφίες αλλά και υλικό από τον ιδρυτή του συλλόγου Γιώργο Καλαφάτη.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

«Γενέθλια με το αρχείο του ιδρυτή Γιώργου Καλαφάτη

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος γιορτάζει σήμερα έναν αιώνα και 13 χρόνια ζωής και σας παρουσιάζει για πρώτη φορά το ιστορικό αρχείο του ιδρυτή του Παναθηναϊκού Γιώργου Καλαφάτη.

Πρόκειται για μία σύγχρονη ψηφιακή έκθεση μουσειακού τύπου, με τρισδιάστατη περιήγηση στον χώρο, που «στεγάζεται» στην ιστοσελίδα www.1908.gr από την Εκδοτική Belle Époque, υπό την αιγίδα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου.

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δει σπάνια ντοκουμέντα από την πολυκύμαντη ζωή του Γιώργου Καλαφάτη, από την παιδική ηλικία του έως και τον θάνατό του.

Δεκάδες φωτογραφίες του Ιδρυτή (τόσο αθλητικές, όσο και προσωπικές – έως και ντοκουμέντα από την πολεμική του δραστηριότητα), σπάνιο αρχειακό υλικό και αναλυτικό χρονολόγιο με τους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής του «περνούν» μπροστά από τα μάτια του επισκέπτη, σ’ ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στον χρόνο.

Ειδικότερα ως προς τη θέαση του ίδιου φωτογραφικού υλικού πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχουν δύο ξεχωριστές δυνατότητες-επιλογές: Πρώτη επιλογή είναι η 3D περιήγηση στην ψηφιακή έκθεση μέσω Η/Υ ή laptop.

Και επιπλέον, μέσω οποιασδήποτε συσκευής android, αρκεί προηγουμένως ο χρήστης να έχει κατεβάσει την εφαρμογή “artsteps”. Δεύτερη επιλογή είναι ο επισκέπτης, κατά την είσοδό του στο site, να επιλέξει το photo book, στο οποίο οι φωτογραφίες είναι ταξινομημένες ανά θεματική κατηγορία.

Είτε στη μία είτε στην άλλη επιλογή, υπάρχουν σε καθεμία φωτογραφία επεξηγηματικές λεζάντες, όπου αναγράφονται τα απαθανατιζόμενα πρόσωπα, οι χρονολογίες, τα γεγονότα και τα τοπόσημα.

Η ψηφιακή έκθεση θα διαρκέσει από σήμερα 3 Φεβρουαρίου (επέτειο ίδρυσης του Συλλόγου μας) έως και τις 19 Φεβρουαρίου, ημερομηνία στην οποία, το 1964, έφυγε από τη ζωή ο Ιδρυτής Γιώργος Καλαφάτης».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.