ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Χουέρτας: «Ο Διαμαντίδης ήταν ένας αληθινός ηγέτης στο παρκέ»

Ο Βραζιλιάνος γκαρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για τον ρόλο που έπαιξε στην καριέρα του ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Χουέρτας: «Ο Διαμαντίδης ήταν ένας αληθινός ηγέτης στο παρκέ»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Pick and Roll» παραχώρησε ο Μαρσελίνο Χουέρτας ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την αγάπη που έχει για τη χώρα μας και τους Έλληνες, ενώ μίλησε με θαυμασμό για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τόσο σαν παίκτη, όσο και σαν άνθρωπο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βραζιλιάνος:

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Ο Διαμαντίδης ήταν μεγάλος καθρέφτης για μένα όσο μεγάλωνα. Θαύμαζα το πώς έπαιζε και έλεγχε το παιχνίδι, όχι μόνο λόγω του παιχνιδιού του, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόταν στο παρκέ.

Είχε πολύ σεβασμό, ήταν ταπεινός. Ένας αληθινός ηγέτης. Έδειχνε την ηγετική του ικανότητα περισσότερο με τις πράξεις του παρά με τα λόγια. Μπορώ να κάθομαι εδώ και να μιλάω για ώρες για τον Διαμαντίδη»

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 53.252 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τον Γιώργο Μπόγρη: «Είναι έξυπνος παίκτης. Κάποιες φορές μιλάμε με τον Φιτιπάλντο και έρχεται και λέει “εδώ είμαστε οι τρεις πλέι-μέικερ της ομάδας”. Σκέφτεται πολύ σαν πλέι-μέικερ και έχει για προτεραιότητα την ομάδα.

Μας δίνει πολλά εντός και εκτός παρκέ. Το περιβάλλον στα αποδυτήρια με παίκτες του δικού του προφίλ είναι πάντοτε θετικό γιατί ενώνει την ομάδα. Έχει παίξει σε πολλές σπουδαίες ομάδες και ξέρει τι χρειάζεται για να νικάς.

Κάθε ομάδα χρειάζεται έναν παίκτη σαν αυτό. Κάνει τόσα πολλά μικρά πράγματα που είναι σημαντικά σε μία ομάδα. Κάποιες φορές δεν φαίνονται στο φύλλο της στατιστικής, αλλά όταν φτάνουμε στην ουσία είναι πολλά».

Για τον Λάζαρο Παπαδόπουλο: «Αν υπάρχει ένα πράγμα που θυμάμαι από τον Λάζο εκτός από το μπάσκετ είναι πως ήταν μεγάλος λάτρης του ψαρέματος. Επίσης μπορούσε να κρατήσει την αναπνοή του κάτω από το νερό ακόμα και για εφτά λεπτά.

Θυμάμαι μία μέρα τον είδα στο τζακούζι να ηρεμεί. Πήγε κάτω από το νερό και σκέφτηκα ότι αυτός ο τύπος θα λιποθυμήσει, θα πεθάνει μάλλον. Ήταν εκεί δεν ξέρω για πόσο, αλλά σίγουρα περισσότερο από πέντε λεπτά. Ούτε καν συγκεντρώθηκε για να μπει κάτω από το νερό και σκεφτόμουν ότι είναι τρελός”.

Ήταν εκπληκτικός παίκτης. Ήταν ωραίο να παίζεις με έναν παίκτη που κυριαρχούσε τόσο πολύ στο low post. Στις μέρες μας λείπουν όλο και περισσότερο τέτοιοι παίκτες και όταν έπαιζε ήταν ένας από τους τρεις καλύτερους ψηλούς στην Ευρώπη».

Για τον Κώστα Παπανικολάου: «Ο Παπανικολάου είναι ένας απίστευτος φίλος και περάσαμε σπουδαία στην Μπαρτσελόνα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...