Επικαιρότητα

Lockdown: Κλείδωσε η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα!

Στο «τραπέζι» βρίσκεται επίσης η απαγόρευση  διαδημοτικών μετακινήσεων στην Αθήνα, ωστόσο υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή του εν λόγω μέτρου. Αυστηρότερα μέτρα αναμένεται να εφαρμοστούν στην Πάτρα.

Σκληρότερα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να ληφθούν προκειμένου να ανακοπεί το νέο κύμα της πανδημίας.

Αύριο Παρασκευή θα γίνει η κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων οι οποίοι θα εξετάσουν το πρόβλημα της κινητικότητας σε περιοχές επιβαρυμένες επιδημιολογικά όπως η Αττική, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη και θα καταθέσουν την εισήγησή τους στην κυβέρνηση. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης, αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο στις 18:00 κατά την ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Η σημερινή εισήγηση των λοιμωξιολόγων (της “μικρής” επιτροπή που συνεδριάζει κάθε Πέμπτη) είναι να «κοκκινίσει» τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και η Αχαΐα. Μέχρι πρότινος στο κόκκινο βρισκόταν μόνο ο δήμος Πατρέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ είναι πολύ πιθανόν να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα κατά τα Σαββατοκύριακα και όχι τις καθημερινές, καθώς είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί η εφαρμογή των μέτρων ενώ δεν αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλο συνωστισμό στα Μέσα Μεταφοράς.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 είναι πολύ πιθανόν να εφαρμοστεί από το προσεχές Σαββατοκύριακο, 6-7 Φεβρουαρίου.

Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης η απαγόρευση  διαδημοτικών μετακινήσεων στην Αθήνα, ωστόσο υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.

Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/lockdown-apagoreysi-kykloforias-stis-1800-savvatokyriaka-sto-kokkino-i-thessaloniki Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

Exit mobile version