ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παναθηναϊκό πάρτι και… στεγνό καθάρισμα στο ΣΕΦ!

Ο Παναθηναϊκός έκανε πάρτι στο ΣΕΦ, κόντρα σε προβλήματα και διαιτητικές αποφάσεις, επικρατώντας 88-77 του Ολυμπιακού με για την 24η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Φοβερό ματς από Σαντ Ρος και Μποχωρίδη.

Παναθηναϊκό πάρτι και... στεγνό καθάρισμα στο ΣΕΦ!

Ο Παναθηναϊκός έκανε πάρτι στο ΣΕΦ, κόντρα σε προβλήματα και διαιτητικές αποφάσεις, επικρατώντας 88-77 του Ολυμπιακού με για την 24η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Φοβερό ματς από Σαντ Ρος και Μποχωρίδη.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά από το πρώτο λεπτό του αγώνα και έδειξε πόσο θέλει να πάρει τη νίκη σε αυτό το ματς. Ένα τρίποντο του Σαντ Ρος ανέβασε την διαφορά σε διψήφιο επίπεδο (7-17, 7′), όμως εκεί… ξύπνησαν οι γηπεδούχοι, που «έτρεξαν» σερί 8-0 για να πλησιάσουν στο καλάθι (15-17, 9′). Ένα τρίποντο του ΜακΚίσικ κατέβασε την διαφορά στον πόντο (18-19), αλλά οι «πράσινοι» έκλεισαν την πρώτη περίοδο έχοντας το πάνω χέρι στο σκορ (18-21).

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.082 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με τον Παπαγιάννη ξεκίνησε στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός και με τον Έλληνα σέντερ να είχε «κρύψει» τα καλάθια, οι «πράσινοι» πήγαν στο +6 (21-27). Ο Ολυμπιακός αντέδρασε με τον ΜακΚίσικ και μείωσε ξανά στον πόντο (28-29), στο 15’. Ωστόσο, το «τριφύλλι» απάντησε με καλές άμυνες, που οδήγησαν σε απανωτά λάθη τους Πειραιώτες, ενώ οι Μποχωρίδης και Παπαγιάννης έστειλαν τη διαφορά στο +8 (30-38), στο 18’. Μάλιστα, το μεγαλύτερο… παράσημο για τους παίκτες του Κάτας ήταν πως είχαν βγάλει εντελώς εκτός αγώνα τον Σλούκα, ο οποίος ήταν αρνητικός. Στον εναπομείναντα χρόνο, όμως, ο Ολυμπιακός έσφιξε αμυντικά και με μπροστάρη τον ΜακΚίσικ μείωσε στο -3 (35-38), στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Ο Ολυμπιακός δεν είχε ταχύτητα στην επίθεση και τα περίμενε όλα εκτελεστικά από τον Χάρισον, ο Παναθηναϊκός από την άλλη έπαιζε με υπομονή και με σουτ του Παπαπέτρου από μέση απόσταση έχτισε το μεγαλύτερο προβάδισμά του (41-52 στο 25′). Το τρίποντο του Κασελάκη (44-57 στο 27′) απαντήθηκε από ένα μίνι ξέσπασμα των γηπεδούχων που μείωσαν στους πέντε (54-59), λίγο πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου που κρατούσε την ομάδα του Κάτας μπροστά με ισορροπημένο παιχνίδι και με σκληρή άμυνα στη ρακέτα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στην τρίτη περίοδο και ένα σερί 5-0 δημιούργησε και με την… βούλα συνθήκες ντέρμπι στο ΣΕΦ (59-61, 31′). Αυτό πάντως ήταν προσωρινό, αφού οι φιλοξενούμενοι βρήκαν σκορ, ξανά μέσω του εξαιρετικού Σαντ Ρος και απάντησαν με δικό τους σερί, που τους έφερε στο +9 (59-68, 33′). Ο Παναθηναϊκός μπήκε στα τελευταία πέντε λεπτά με αυτό το… μαξιλαράκι (64-73, 35′) και είχε απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια επιστροφής των γηπεδούχων, όπως συνέβη στο μεγάλο τρίποντο του Ουάιτ μετά από το δεύτερο εύστοχο σουτ του Σλούκα (38′). Έτσι έφτασε σε ένα μεγάλο διπλό, που συνδυάστηκε μάλιστα με ένα αδιανόητο 100% στις βολές!

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-21, 35-38, 54-61, 77-88

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.