ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παναθηναϊκός: Η παράδοση που «χτίζει» ο Ουάιτ στο ΣΕΦ

Ιδιαίτερη αδυναμία φαίνεται να έχει ο Άαρον Ουάιτ στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, με την παράδοση να είναι υπέρ του Αμερικανού.

Παναθηναϊκός: Η παράδοση που «χτίζει» ο Ουάιτ στο ΣΕΦ

Ο Παναθηναϊκός πέρασε σαν οδοστρωτήρας (88-77) από την έδρα του Ολυμπιακού, με τον Άαρον Ουάιτ να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση για την ομάδα του.

Οι ερυθρόλευκοι σύμφωνα με τους αριθμούς της προϊστορίας, τα «βρίσκουν» σκούρα όταν η αντίπαλο ομάδα έχει στο ρόστερ της τον Αμερικανό φόργουορντ, καθώς σε έξι αναμετρήσεις, ο ‘Ααρον Ουάιτ έχει τέσσερις νίκες για τις ομάδες με τις οποίες έχει αγωνιστεί.

Η παράδοση αυτή, ξεκίνησε να χτίζεται τη σεζόν 2017/18, όταν ο Αμερικανός αγωνιζόταν στην Ζαλγκίρις Κάουνας. Η ομάδα από τη Λιθουανία κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό εκείνη τη σεζόν τρεις φορές στο ΣΕΦ (κανονική διάρκεια και πλέι οφ), με τους «πράσινους» του Κάουνας να έχουν δυο νίκες και μια ήττα.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.660 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Την αμέσως επόμενη σεζόν (2018/19) που ήταν και η τελευταία του Ουάιτ στη Ζαλγκίρις, οι Λιθουανοί πέρασαν από το ΣΕΦ νικηφόρα στην αναμέτρηση της κανονικής διάρκειας της σεζόν.

Τη σεζόν που μας πέρασε και δεν ολοκληρώθηκε λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν στο δυναμικό της Αρμάνι Μιλάνο και στην αναμέτρηση του ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε, ο Ουάιτ αγωνίστηκε για λίγα μόνο δευτερόλεπτά, καθώς αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού.

Φέτος, ο Ουάιτ έβαλε τη φανέλα του Παναθηναϊκού και μέχρι τώρα πραγματοποιούσε αναιμικές εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα. Έπρεπε όμως να φτάσει το ματς στο ΣΕΦ, για να κάνει ο Ουάιτ την κορυφαία εμφάνιση με την «πράσινη» φανέλα, όντας από τους διακριθέντες του συγκροτήματος του Όντετ Κάτας.

Έτσι, σε σύνολο έξι αναμετρήσεων, ο δυναμικός φόργουορντ, έχει τέσσερις νίκες και δύο ήττες. Με την παρουσία του σ’ αυτά τα τέσσερα νικηφόρα αποτελέσματα, να είναι κάτι παραπάνω από καταλυτική για να έρθει η επικράτηση για την ομάδα του.

Αναλυτικά η προϊστορία του Ουάιτ στο ΣΕΦ

Σεζόν 2017/2018

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις 87-88 (καν. διάρκεια)

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις 78-87 (1ο ματς πλέι οφ)

Σεζόν 2018/2019

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις 68-72

Σεζόν 2019/2020

Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο 91-70

Σεζόν 2020/2021

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 77-88

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.