ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ BLOG

Επιτέλους ένας Παναθηναϊκός που θέλουμε να βλέπουμε

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τη διαφορετική νοοτροπία που έδειξε ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι, τα τρία γκολ που σημείωσε για πρώτη φορά και τους νέους παίκτες.

Επιτέλους ένας Παναθηναϊκός που θέλουμε να βλέπουμε

Δεν ενθουσίασε με την απόδοσή του ο Παναθηναϊκός, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα του Περιστερίου, αλλά έχουμε ξανά πει: είναι δύσκολο να δούμε ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών φέτος από την ομάδα. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις, τέτοιες θα υπάρξουν την επόμενη σεζόν, ειδικά αν παραμείνει στον πάγκο ο ίδιος προπονητής.

Υπάρχουν, όμως, απαιτήσεις να είναι ανταγωνιστικός, να παίρνει τα ματς που πρέπει και φυσικά να βγει στην Ευρώπη. Αν δεν τα καταφέρει θα είναι αποτυχία.

Είχε, όμως, στο Περιστέρι ίσως για πρώτη φορά σε αυτό το αήττητο σερί που τρέχει εντός 2021 την αύρα της μεγάλης ομάδας. Σου έδινε τη σιγουριά πως στο φινάλε θα καταφέρει να βρει όσα γκολ χρειάζονται για να φύγει νικητής από το γήπεδο. Και είχε αντίδραση στις δύσκολες εξισώσεις που του έβαλε ο αντίπαλος.

Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του
Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του 4.110 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δέχτηκε γκολ μετά από περισσότερα από 700 λεπτά και θα μπορούσε να μη… συνέλθει. Του έχει ξανά συμβεί. Ετούτη τη φορά, όμως και ιδιαίτερα μετλα το 2-2, έβαλε την μπάλα κάτω, έμεινε ψύχραιμος, άνοιξε το παιχνίδι, πήρε ρίσκα, έψαξε το τρίτο γκολ. Δεν “έκατσε” στην ισοπαλία, δεν πήγε να διαφυλάξει το 2-2.

Και το… μήνυμα το πήραν οι παίκτες από τον πάγκο. Αυτή τη φορά ο Μπόλονι δεν άργησε να κάνει τις αλλαγές, όπως το συνηθίζει. Στο 60′ έριξε Σανκαρέ και Ενγκμπακοτό, ώστε να δώσει φρεσκάδα μεσοεπιθετικά, με δύο ποδοσφαιριστές που πατάνε περιοχή. Έβαλε και τον Μακέντα, ζήτησε άπλωμα στο γήπεδο ώστε να ανοίξουν οι χώροι, όταν ο Παντελίδης γύριζε το σχήμα για να παίξει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, σε ένα 5-3-2.

Δεν έβγαλε πολλές ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός, σου έδινε όμως την εντύπωση πως θα φτιάξει 2-3 φάσεις και αν καταφέρει να σκοράρει θα πάρει τη νίκη. Όπως σου έδινε την εντύπωση της καλύτερης ομάδας στο γήπεδο, σε αντίθεση με ότι είχε συμβεί στα ματς με τον Άρη, τον Απόλλωνα, το ΟΦΗ στη Λεωφόρο.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι πράσινοι για πρώτη φορά στη σεζόν σημείωσαν τρία γκολ σε ένα παιχνίδι. Έφτασε Φλεβάρης για να το κάνουν. Η νίκη είναι πολύ σημαντική, αφού πλέον μπροστά έχουν ένα σωρό ντέρμπι. Σε κανονική διάρκεια και πλέι οφ. Και αυτά τα ντέρμπι θα κρίνουν και τον τελικό στόχο, που είναι η ευρωπαϊκή έξοδος.

Οσον αφορά τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, ο Νιας με εξαίρεση το δεύτερο γκολ που χάνει τον παίκτη του, ήταν επιβλητικός στην άμυνα. Δεν τον πέρασαν ούτε μία φορά, είχε καλό διάβασμα και καταπληκτικές τοποθετήσεις, βγαίνοντας συνεχώς πρώτος στην μπάλα και βάζοντας… στοπ.

Ο Ενγκμπακοτό θα προσφέρει σίγουρα ταχύτητα και έδειξε στοιχεία που λείπουν από τους ακραίους του Παναθηναϊκού, ο Σανκαρέ ναι μεν σκόραρε, αλλά ακόμα χρειάζεται χρόνος για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Ήταν βαρύς και έδειξε πίσω σε τρεξίματα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.