ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Τι Τζέι Μπρέι: Ένα πολύτιμο «εργαλείο» στα χέρια του Κάτας (Pics, Vids)

Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Τι Τζέι Μπρέι και το Panathinaikos24.gr, αναλύει τον παίκτη που έρχεται για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας για το επόμενο 1,5 χρόνο με τους «πράσινους».

Τι Τζέι Μπρέι: Ένα πολύτιμο «εργαλείο» στα χέρια του Κάτας (Pics, Vids)

Στο πρόσωπο του 28χρονου Αμερικανού γκαρντ με θητεία στον Κολοσσό, αλλά και στο γερμανικό πρωτάθλημα με τις Μπάγερν και Ράστα Βέχτα, κατέληξε ο Όντετ Κάτας για τον Παναθηναϊκό, με τον παίκτη να έχει επαφές με τη διοίκηση των Βαυαρών ώστε να λύσει το συμβόλαιό του και να έρθει άμεσα στην Ελλάδα για να ενσωματωθεί στο «τριφύλλι.

Κάπου εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε, πως ο παίκτης δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο υπόλοιπο των αναμετρήσεων της Ευρωλίγκα, καθώς έχει παρέλθει η προθεσμία και ο Μπρέι έρχεται στον Παναθηναϊκό με σκοπό να ενισχύσει τις προσπάθειες των «πρασίνων» για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Παράλληλα στο «τριφύλλι» αναζητούν τη φόρμουλα αποδέσμευσης για τον Μάρκους Φόστερ, καθώς δεν έχουν μείνει ευχαριστημένοι από την μέχρι τώρα απόδοσή του, ενώ έντονος προβληματισμός υπάρχει και για τον Σέλβιν Μακ, ειδικά μετά τις τελευταίες του εμφανίσεις.

Ο Μπρέι το 2017-18 έπαιξε στην Ελλάδα με τη φανέλα του Κολοσσού, με την ομάδα της Ρόδου να μένει ικανοποιημένη από τον παίκτη και την απόδοσή του. Ο 28χρονος ανήκει στην Μπάγερν ομάδα που ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με συμμετοχές μάλιστα και στην Ευρωλίγκα.

Στην πορεία παραχωρήθηκε δανεικός στην Ισπανική Σαραγόσα, με τη φανέλα της οποίας είχε κατά μέσο όρο 7,5 πόντους, 2,2 ασίστ και 2,7 ριμπάουντ, σουτάροντας με 50% στα δίποντα, 36% στα τρίποντα και 83% στις βολές.

Το συμβόλαιο που προσφέρει ο Παναθηναϊκό στον παίκτη είναι διάρκειας 1,5 έτους, με τις δύο πλευρές να έχουν έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία. Ο Κάτας λειτουργεί για το «τριφύλλι» με το βλέμμα του και στην επόμενη σεζόν και αυτός είναι ένας λόγος που οι «πράσινοι» έριξαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων συμβόλαιο με μακρά ισχύ και όχι μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.

Απόφοιτος του Πρίνστον, συμμετοχή σε δύο summer league

Ο παίκτης έχει ύψος 1,96 και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Πρίνστον, με το οποίο αγωνίστηκε στο κολλεγιακό πρωτάθλημα. Οι αριθμοί του εκεί ήταν εντυπωσιακοί, καταγράφοντας κατά μέσο όρο 17,9 πόντους, 8,4 ριμπάουντ και 6,6 ασίστ ανά παιχνίδι.

Το 2014 συμμετείχε στο Summer League ως μέλος των Ράπτορς ωστόσο παρά τη θετική του παρουσία δεν κέρδισε συμβόλαιο και αποχώρησε για την Ευρώπη και την Ιταλία συγκεκριμένα, όπου έπαιξε στην Serie B και την Τραπάνι με την οποία κατέγραψε σε 29 εμφανίσεις 9,5 πόντους μ.ο.

Στο φινάλε εκείνης της σεζόν, κυνήγησε εκ νέου το όνειρο του NBA, συμμετέχοντας στο Summer League με τη φανέλα των Νικς της Νέας Υόρκης ωστόσο και πάλι παρά τη θετική του παρουσία, οι δρόμοι για τον «μαγικό κόσμο» δεν του άνοιξαν.

Τα πρώτα βήματα στην Ευρώπη

Κάπου εκεί πήρε την απόφαση να έρθει ξανά στην Ευρώπη και ο προορισμός του ήταν ή Γερμανία. Ένα πρωτάθλημα σκληρό, αλλά που έδινε ευκαιρίες στον Τι Τζέι για να ανοίξει τα φτερά του στο άθλημα, ωστόσο σύντομα προκύπτει τραυματισμός και η καριέρα του ανακόπτεται απότομα, με τον Μπρέι να καταλήγει στο Βέλγιο για το υπόλοιπο της σεζόν 16/17. Εκεί βρίσκει ρυθμό μέσα από τους αγώνες και καταγράφει 33 συμμετοχές με 8.2 πόντους μέσο όρο. Ξεπερνώντας πλήρως και τα θέματα τραυματισμών.

https://www.youtube.com/watch?v=xpVaM0tL3h4

Ο ερχομός του στην Ελλάδα για τον Κολοσσό

Κάπου εκεί, στο δρόμο του βρίσκεται ο Κολοσσός της Ρόδου, με τον Μπρέι να έρχεται στη χώρα μας για πρώτη φορά για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α1. Με τον Κολοσσό παίζει 26 ματς, ανεβάζει τους προσωπικούς του αριθμούς και στο τέλος της σεζόν 17/18, επιστρέφει στη Γερμανία.

Η επιστροφή του στη Γερμανία και η συνεργασία με τη Ράστα Βέχτα

Στη Γερμανία βρίσκει συμβόλαιο στη Ράστα Βέχτα με την οποία παίζει εκπληκτικά και αδιάκοπα. Θα δει το όνομα του στη λίστα με τους παίκτες της αγωνιστικής. Συμμετέχει στο all star game και ανεβάζει εκπληκτικά τους προσωπικούς του αριθμούς. Έχει αυτοπεποίθηση και το γεγονός αυτό τον απελευθερώνει και τον κάνει να παίξει πάρα πολύ καλά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν 18/19.

Το άλμα για τη Μπάγερν και οι κακές σχέσεις με τον Τρινκέρι

Η Μπάγερν βλέπωντας την εξέλιξή του, τον παρακολουθεί στενά και τον δελεάζει με συμβόλαιο αλλά και συμμετοχή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, την Ευρωλίγκα.

Με τους Βαυαρούς υπογράφει διετές συμβόλαιο, ωστόσο μετά από δέκα μόλις συμμετοχές, μένει εκτός με τραυματισμό για περισσότερους από 3 μήνες, γεγονός που τον πήγε πίσω σε απόδοση.. Τη φετινή σεζόν δεν υπολογιζόταν από τον Τρινκιέρι με τον οποίο οι κακές γλώσσες αναφέρουν πως δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις και κάπου εκεί έρχεται ο δανεισμός για τη Σαραγόσα, από την οποία αποχώρησε, καθώς τις τελευταίες ημέρες προέκυψε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού.

Ο παίκτης βρίσκεται σε συζητήσεις για να λύσει τη συνεργασία του με τους Βαυαρούς και όλα δείχνουν πως σύντομα θα το καταφέρει και θα έρθει στη χώρα μας για να μπει στο «πράσινο» ρόστερ και να βοηθήσει το «τριφύλλι» στην διατήρηση των εντός συνόρων κεκτημένων.

Είναι πολύ καλός στο παιχνίδι 1vs1, έχει στο ρεπερτόριο του το μακρινό σουτ, ενώ έχει ιδιαίτερη έφεση στο κομμάτι των ασίστ, γεγονός που μπορεί να τον κάνει ένα πολύτιμο «εργαλείο» στον Παναθηναϊκό που θέλει να παρουσιάσει στο παρκέ ο Ισραηλινός τεχνικός.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.