ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ BLOG

Η πεντάδα που κρίνει πολλά και η… γαργάρα με τον Σεμέδο!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Panathinaikos24.gr, για το σερί του Μπόλονι, αλλά και την πεντάδα αγώνων, που έρχεται και θα κρίνει πολλά για την Ευρώπη, ενώ κάνει αναφορά και στην κόκκινη, που δεν δέχθηκε ο Σεμέδο και θα του στερούσε την συμμετοχή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Η πεντάδα  που κρίνει πολλά και η… γαργάρα με τον Σεμέδο!

Ο Λάζλο Μπόλονι δικαιούται να λέει, ότι ήρθε στον Παναθηναϊκό και από τον πάτο της βαθμολογίας, τον έχει φέρει στο -2 από την έξοδο στην Ευρώπη και στο -4 από την δεύτερη θέση. Ότι και να λέει ο καθένας, βλέπεις τα αποτελέσματα, βλέπεις την βαθμολογία και απλά παραδέχεσαι, ότι ο Μπόλονι κάνει αυτό, που φαινόταν ακατόρθωτο. Και το κάνει μέσα σε ένα κλίμα, που δεν θα το έλεγες και ….ιδανικό. Οι αρχηγοί ζήτησαν ραντεβού από τον Αλαφούζο, για να κάνουν παράπονα, για την προπόνηση και την συμπεριφορά του Μπόλονι, από τις διαρροές, όλος ο κόσμος έμαθε ότι έγινε, παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός πήγε και κέρδισε μέσα στο Περιστέρι τον Ατρόμητο. Και με πρωταγωνιστές στο τρίτο γκολ τις δυο μεταγραφές. Τον Ενγκμπαγκοτό που έκανε την ενέργεια και την ασίστ στον σκόρερ Σάνκαρε, που πήγε να το χάσει, αλλά το έβαλε με την συμβολή και του δοκαριού.

Ο τρόπος που ήρθε η νίκη, η καλή παρουσία των νέων παικτών βοηθάει τον Παναθηναϊκό να πάει με ηρεμία σε μία σημαντική εβδομάδα. Αν η ομάδα δεν κέρδιζε στο Περιστέρι, σήμερα θα ακούγαμε άλλα, για τον επικίνδυνο Μπόλονι, που πλακώνεται με τους παίκτες και κάνει αναχρονιστική προπόνηση. Η νίκη βοηθάει στην γενική ηρεμία και αυτό το πιστώνεται ο Μπόλονι, αλλά και οι παίκτες. Διότι οι ίδιοι παίκτες λένε, ότι έχουν πρόβλημα, αλλά όταν μπαίνουν στο γήπεδο, τα δίνουν όλα για τη νίκη και αυτό δείχνει, ότι ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από όλα. Και καλά κάνουν, διότι σε αντίθετο αποτέλεσμα ο κόσμος μαζί τους θα τα βάλει, με όλα αυτά, που έχουν βγει και όχι με τον Μπόλονι. Το 11-3-3 με τον Μπόλονι στον πάγκο δεν είναι απλό, ούτε ήταν εύκολο. Ηρθε σε μία ομάδα, που δεν ήξερε κανέναν παίκτη από το ρόστερ με εξαίρεση τον Μολό, που είχε συνεργαστεί, βρήκε μία ημιδιαλυμένη κατάσταση και έφερε άμεσα τα αποτελέσματα. Και όποιος λέει για την μπάλα, που παίζει η ομάδα, βλέπουμε πως παίζουν και οι άλλες ομάδες και ειδικά η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Το αποτέλεσμα μετράει στην Ελλάδα και η βαθμολογία λέει, ότι ο Μπόλονι έκανε ένα σερί, που ελάχιστοι το πίστευαν και το πιστώνεται.

Αυτό το σερί, όμως, για να έχει αξία στο τέλος θα πρέπει η ομάδα να βγει στην Ευρώπη, διότι αν δεν βγει η χρονιά θα είναι καταστροφική και λίγοι στο τέλος θα θυμούνται αυτό το 11-3-3. Και για μένα πολύ σημαντικά θα είναι τα αποτελέσματα στην επόμενη πεντάδα αγώνων μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Τρία ντέρμπι στην Λεωφόρο με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και ενδιάμεσα δύο παιχνίδια με ΠΑΣ και Παναιτωλικό εκτός. Αν μετά το τέλος αυτών των αγώνων ο Παναθηναϊκός είναι τέταρτος στην βαθμολογία τότε θα έχει πολλές πιθανότητες να προλάβει την Ευρώπη. Ακόμα και αν δεν είναι τέταρτος και είναι στο -2, όπως σήμερα έχει πιθανότητες στα play off. Αν η διαφορά μεγαλώσει τότε θα είναι δύσκολα τα πράγματα.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 30.719 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

*Και ο Ενγκμπαγκοτό και ο Σανκαρέ και ο Νίας έδειξαν πράγματα με το καλημέρα. Θα πρέπει να τους δούμε σε βάθος χρόνου, για να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα, αλλά όλοι είπαμε στην ενέργεια του Ενγμπαγκοτό «επιτέλους ένας εξτρέμ, γρήγορος, που πέρασε αντίπαλο και έκανε στην σωστή πάσα». Αυτό δείχνει τα προβλήματα, που υπάρχουν στο ρόστερ και την αποτυχία των μεταγραφών του καλοκαιριού. Ο Σανκαρέ και ο Νίας έχουν τη δύναμη, το ύψος, που ήθελε ο Μπόλονι και ο Σανκαρέ μπορεί να είναι αργός, αλλά έχει καλή τεχνική και θα φανεί και στη συνέχεια αυτό. Και μιλάμε για τρεις παίκτες μεγαλωμένους στην Γαλλία…

*Ο Σεμέδο έκανε κ…δάκτυλο το είδε όλη η Ελλάδα, αλλά στο var στο Καραϊσκάκη ….έτρωγαν σουβλάκια, η φοβήθηκαν το ντου. Ανεξάρτητα για ποιο λόγο το έκανε και αν ήταν για πλάκα ο κανονισμός λέει, ότι έπρεπε να αποβληθεί ο Σεμέδο και να τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές, άρα να μην παίξει στο ντέρμπι της Κυριακής. Γαργάρα η κόκκινη. Ολες οι αθλητικές εκπομπές έδειξαν την φάση και είπαν χθες, ότι του χαρίστηκε η κόκκινη, εκτός από μία, που και αυτή την έκανε …γαργάρα. Ποια δεν την έδειξε; Εύκολη η απάντηση, η πιο …….αδέσμευτη αθλητική εκπομπή της Κυριακής . Όχι φυσικά, ότι περίμενα κάτι διαφορετικό, απλά το επισημαίνω, για να δείξω την κατάντια…..

*Η ομάδα πριν το ντέρμπι έχει κύπελλο και αν πάει στα Γιάννενα με το μυαλό στο ντέρμπι, θα χάσει και θα είναι δύσκολο να το γυρίσει στην Λεωφόρο σε ένα μήνα. Πέρυσι το γύρισε στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΣ, αλλά πέρυσι είχε κόσμο το γήπεδο και ο ΠΑΣ δεν είχε τη δυναμική τη φετινή. Και το κύπελλο εδώ, που έχει φθάσει η ομάδα είναι ευκαιρία να το διεκδικήσει . Για αυτό για μένα όλο το βάρος πρέπει να πέσει στο ματς της Πέμπτης, να προσπαθήσει η ομάδα να κερδίσει και να είναι πιο ήρεμη στη ρεβάνς και μετά να ασχοληθεί με το ντέρμπι.

*Βλέπω, ότι ακόμα είμαστε Δευτέρα και τους έχει πιάσει πανικός με την Λεωφόρο. Τσιριχτά το μεσημέρι στα ερτζιανά για την Λεωφόρο, ότι γίνονται μόνιμα επεισόδια, από ανθρώπους, που έκαναν γαργάρα το ντου στον Μπόλονι στον πρώτο γύρο, στο Καραισκάκη της αγαπημένης τους ομάδας, έκαναν γαργάρα το ξύλο που έφαγαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού το 2011 τότε που έγινε, έκαναν γαργάρα το ποτήρι, που έφαγε ο Αναστασίου στο ίδιο γήπεδο το 2014 και που χρόνια τώρα μέσα από το προφίλ του δήθεν αντικειμενικού διαβάζουν τα non paper από τον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός είναι σε φόρμα, ο Παναθηναϊκός δεν είναι γενικά στα καλά του, το παιχνίδι θα γίνει χωρίς κόσμο, λόγω πανδημίας, γιατί τέτοιος πανικός; Δηλαδή αν ο Παναθηναϊκός διεκδικούσε τίτλο, πόσο πιο πολύ θα …τσίριζαν;

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.