ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου με Κικίλια, Χαρδαλιά, Τσιόδρα – Προς σκληρό lockdown η Αττική

Έκτακτη σύσκεψη συγκαλείται στις 13.30 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση μετά και την εκτίναξη του ιικού φορτίου στην Αττική.

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου με Κικίλια, Χαρδαλιά, Τσιόδρα - Προς σκληρό lockdown η Αττική

Έκτακτη σύσκεψη συγκαλείται στις 13.30 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση μετά και την εκτίναξη του ιικού φορτίου στην Αττική. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ο υπουργός Υγείας, έθεσε στο «τραπέζι» και επίσημα το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown στην Αττική, αναφέροντας στο Open ότι εάν και τα σημερινά δεδομένα της πορείας της πανδημίας είναι ανησυχητικά, δήλωσε στο Open ότι θα εισηγηθεί ένα «σύντομο, ολικό lockdown», αντίστοιχο με του περασμένου Μαρτίου.

Ο υπουργός Υγείας, τόνισε ότι οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές δείχνουν ότι η Ελλάδα, μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και το Σύστημα Υγείας δέχεται πολύ μεγάλη πίεση.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 57.813 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η εισήγηση του κ. Κικίλια θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση ζήτησε ωστόσο να δοθεί χρόνος για την λήψη των όποιων αποφάσεων, για να μην υπάρξει ξανά πισωγύρισμα και εικόνα που δεν είναι σωστή, δίνοντας την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να λέει διάφορα.

«Η διαφορά τύπου Μαρτίου με σήμερα είναι κλειστά σχολεία και όχι click away στην αγορά, δεν βλέπω κάποια άλλη διαφορά. Αν αυτό εισηγηθεί ο υπουργός, τι να σας πω. Εμείς στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε άλλες ανησυχίες, ο κάθε ένας όμως βλέπει τον τομέα της ευθύνης του δεν το λέω κριτικά, λογικό είναι».

Επιστήμονες για «σκληρό» lockdown: Τουλάχιστον δυο εβδομάδες για να είναι αποτελεσματικό

«Αν είναι να κάνουμε lockdown, έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Κικίλιας. Το κάνεις τώρα, τώρα που ακόμη δεν έχει γίνει η διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών πολύ μεγάλη», τόνισε ο Δημήτρης Σαρηγιάννης καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής μιλώντας στον ΑΝΤ1. Πρόσθεσε ότι θα μπορούσε το καθολικό απαγορευτικό να διαρκέσει από δύο έως τρεις εβδομάδες.

Αντίστοιχη είναι η άποψη και του καθηγητή πνευμονολογίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, ο οποίιος δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως για να είναι αποτελεσματικό ένα σκληρό lockdown, πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον 2 εβδομάδες κατά τις οποίες θα είναι όλα κλειστά και βέβαια θα πρέπει οι πολίτες να μην βρίσκουν τρόπους για να «ξεφύγουν».

Εκτίναξη κρουσμάτων δείχνουν τα λύματα της Αττικής

Νωρίτερα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαίδης, τόνισε ότι η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής έφτασαν αυτή την εβδομάδα στο 205% και πως σύμφωνα με τα μοντέλα θα μπορούσε να μεταφράζεται σε περίπου 100.000 φορείς εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς ασυμπτωματικοί.

Στην ίδια εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, εκτίμησε ότι στις αρχές Μαρτίου τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού ενδέχεται να φτάσουν τα 2.500 και πρότεινε κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων στο Λεκανοπέδιο.

Απαντώντας στον κ. Τζανάκη, ο κ. Βασιλακόπουλος, είπε ότι εάν επιβεβαιωθεί πλήρως αυτό το σενάριο, είναι εντελώς διαφορετικό για το Σύστημα Υγείας να διαχειριστεί 2.500 κρούσματα τον Μάρτιο σε σχέση με τον περασμένο Νοέμβριο διότι τον Μάρτιο σχεδόν όλοι οι άνω των 80 θα έχουν εμβολιαστεί και δεν θα κινδυνεύουν να πεθάνουν από κορωνοϊό.

Πηγή: Skai.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...