ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Χαρδαλιάς για lockdown Αττικής: Δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις μεταξύ δήμων – Όλα τα μέτρα

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι το μέτρο των διαδημοτικών μετακινήσεων με τον κωδικό 6 αξιολογήθηκε και τελικά δεν θα απαγορευτούν, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο στην εφαρμογή του, αλλά και γιατί θα ήταν μια ταξική επιλογή για τους πολίτες που ζουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές με λίγους χώρους πρασίνου.

Χαρδαλιάς για lockdown Αττικής: Δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις μεταξύ δήμων - Όλα τα μέτρα

«Στόχος είναι να βρισκόμαστε πάντα έναν βήμα μπροστά από τον ιό», τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς εξειδικεύοντας τα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο στις 6 το πρωί στην Αττική και έως τις 28 Φεβρουαρίου. Είπε ότι η απόφαση για αυξημένους περιορισμούς ελήφθη λόγω της αύξησης των νοσηλειών αλλά και των μεταλλάξεων και προειδοποίησε ότι ο ιός είναι σαν τη φωτιά και μπορεί να απλωθεί γρήγορα.

Δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι το μέτρο των διαδημοτικών μετακινήσεων με τον κωδικό 6 αξιολογήθηκε και τελικά δεν θα απαγορευτούν, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο στην εφαρμογή του, αλλά και γιατί θα ήταν μια ταξική επιλογή για τους πολίτες που ζουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές με λίγους χώρους πρασίνου.

Χρήση Μάσκας

Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 11.546 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Διαβάστε όλα τα μέτρα εδώ

Μετακινήσεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00 – 05:00 τις καθημερινές

Απαγόρευση κυκλοφορίας 18:00 – 05:00 τα Σαββατοκύριακα

Μετακινήσεις με SMS για 6 λόγους

Λιανεμπόριο

Αναστολή

Εξαιρούνται της αναστολής λειτουργίας γεωπονικά καταστήματα εφοδιασμού αγροτικών προϊόντων

Κατ’ εξαίρεση λειτουργία των ανθοπωλείων το Σαββατοκύριακο 13-14/2

Κομμωτήρια, μανικιούρ, προσωπική περιποίηση

Αναστολή λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένων όμοιων υπηρεσιών που προσφέρονται από ιατρεία και πολυδύναμα ιατρικά κέντρα.

Εκπαίδευση

Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση για τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, ολοήμερα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης), καθώς και για όλες τις λοιπές εκπαιδευτικές δομές. Εξαιρετικώς επιτρέπεται η διά ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Εστίαση

Αναστολή

Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται εστιατόρια, αναψυκτήρια και καφέ που λειτουργούν εντός ξενοδοχείων, εφόσον εξυπηρετούν μόνο τους διαμένοντες σε αυτά.

Καταστήματα τροφίμων

Προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τροφίμων: 07:00 – 20:30 τις καθημερινές και 07:00 – 17:30 τα Σαββατοκύριακα

Ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης)

Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων

Απαγόρευση πώλησης προϊόντων λιανεμπορίου

Δυνατότητα παραδόσεων delivery τις Κυριακές από σούπερ μάρκετ

Λαϊκές αγορές

Υποχρεωτική επέκταση χώρου αγορών ή λειτουργία παράλληλων αγορών. Σε περίπτωση μη τεχνικής δυνατότητας επέκτασης του χώρου αγορών ή λειτουργίας παράλληλων αγορών δραστηριοποιείται το πενήντα τοις εκατό (50%) των κλάδων παραγωγών/εμπόρων

Πενήντα τοις εκατό (50%) των θέσεων των παραγωγών/εμπόρων με πέντε (5) μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων

Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων

Δημόσιες Υπηρεσίες

Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό και υποχρεωτική τηλεργασία στο 50% του προσωπικού

Υποχρεωτική προστασία υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας και παροχή τηλεργασίας, όπου είναι εφικτό

Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, εφόσον συνάδει προς τη φύση των καθηκόντων, επιπλέον των υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου

Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού

Ιδιωτικές Επιχειρήσεις

Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό

Υποχρεωτική προστασία εργαζομένων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας και παροχή τηλεργασίας όπου είναι εφικτό

Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό

Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού

Πηγή: Skai.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.