ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1

Πράσινοι μάγκες νίκησαν Ολυμπιακό και του έκοψαν το αήττητο ξανά! (vids)

Αν υπήρχε μια ομάδα να σπάσει το σερί του Ολυμπιακού, αυτός είναι ο Παναθηναϊκός που είχε πάθος και ψυχή στο «αιώνιο» ντέρμπι και με τέρματα των Μαουρίτσιο (6') και Σανκαρέ (75') πήρε σπουδαία νίκη με 2-1. Μείωσαν με Ελ Αραμπί οι ερυθρόλευκοι στο 82'.

Πράσινοι μάγκες νίκησαν Ολυμπιακό και του έκοψαν το αήττητο ξανά! (vids)

Αν υπήρχε μια ομάδα να σπάσει το σερί του Ολυμπιακού, αυτός είναι ο Παναθηναϊκός που είχε πάθος και ψυχή στο «αιώνιο» ντέρμπι και με τέρματα των Μαουρίτσιο (6′) και Σανκαρέ (75′) πήρε σπουδαία νίκη με 2-1. Μείωσαν με Ελ Αραμπί οι ερυθρόλευκοι στο 82.

Σπουδαία εμφάνιση από τον «λαβωμένο» Σωκράτη Διούδη κράτησε τη νίκη για την ομάδα του στο φινάλε. Κυρίαρχος με γκολ και ασίστ ο Γιουνούς Σανκαρέ. Ρεσιτάλ από τον Λάζλο Μπόλονι βραχυκύκλωσε τα ατού των ερυθρόλευκων.

Το ματς

Με σχηματισμό 4-3-3 και τους Ενγκμπακοτό, Σανκαρέ να ξεκινούν για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα από την ημέρα που αποκτήθηκαν, επέλεξε να παρατάξει το «τριφύλλι» στο μεγάλο ντέρμπι ο Λάζλο Μπόλονι.

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 83.242 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα και με απόλυτη πίστη στο ντέρμπι. Οι «πράσινοι» με το σύστημα του Μπόλονι είχαν κόψει στα δύο τον Ολυμπιακό και ευτύχησαν να πανηγυρίσουν πρώτοι., παρά τη χαμένη ευκαιρία του Ενγκμπακοτό στο 5και το άστοχο πλασέ. Συγκεκριμένα στο 6ο λεπτό, ο Σανκαρέ μετά από ατομική ενέργεια, έβγαλε τη σέντρα και στο πίσω δοκάρι, η μπάλα πήγε στον Μαουρίτσιο που ήταν αφύλακτος και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Σα.

Οι «πράσινοι» είχαν απόλυτη κυριαρχία στο παιχνίδι τους, έδιναν την κατοχή μπάλας στον Ολυμπιακό, αλλά ήταν οι ερυθρόλευκοι παρουσίαζαν μια φλυαρία στο παιχνίδι τους, κάτι που διευκόλυνε το έργο των παικτών του Μπόλονι.

Το σουτ του Μπουχαλάκη δεν ανησύχησε τον Διούδη στο 27’, με τη μπάλα να φεύγει πολλά μέτρα άουτ. Το «τριφύλλι» είχε τρομερή αλληλοκάλυψη και οι παίκτες του Μάρτινς δεν είχαν τι να κάνουν τη μπάλα, περιστρεφόμενοι γύρω γύρω.

Ο Ολυμπιακός με τη συμπλήρωση μισής ώρας, πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες και με κοντινές πάσες, έφτανε εύκολα μέχρι τα όρια της περιοχής του Διούδη, αλλά οι «πράσινοι» με απομάκρυναν κάθε υποσχόμενη μπάλα που θα μπορούσε να δημιουργήσει κίνδυνο για τον Διούδη. Το σουτ του Καμαρά στο 32’ δεν ανησύχησε τον Διούδη, που έπεσε και μάζεψε εύκολα.

Το ματς κυλούσε το ίδιο τέμπο, Ο Ολυμπιακός είχε κατοχή, έψαχνε χώρους, αλλά από ουσία μηδέν. Είναι χαρακτηριστικό πως έπρεπε να φτάσουμε στο 42’ για να δούμε τελική προσπάθεια από την πλευρά των φιλοξενουμένων, με τον Βρουσάι να βρίσκει τη μπάλα με το κεφάλι αλλά άστοχα. Ένα λεπτό αργότερα (43’) ο Χασάν, επωφελήθηκε από το λάθος του Μαουρίτσιο, έκανε την ατομική ενέργεια αλλά το σουτ ήταν δυνατό και άστοχο.

Για τον Παναθηναϊκό ο σκόρερ Μαουρίτσιο, είχε την τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος, ωστόσο το δυνατό σουτ του Βραζιλιάνου, βρήκε τον Σα σε ετοιμότητα που μπλόκαρε με τη δεύτερη τη μπάλα.

Στην αρχή της επανάληψη ο Μάρτινς παρενέβη για την ομάδα του και προχώρησε στις πρώτες διορθωτικές κινήσεις. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός όμως που έχασε την πρώτη πολύ καλή ευκαιρία στο 47’ για να διευρύνει το σκορ, με τον Χουάνκαρ να σεντράρει άψογα και τον Σανκαρέ ανάμεσα στα στόπερ του Ολυμπιακού να πιάνει την κεφαλιά, με τη μπάλα να κοντράρει σε σώματα και να αλλοιώνεται η πορεία της προς την εστία. Ένα λεπτό αργότερα (48’), η ατομική ενέργεια και το σουτ που δοκίμασε ο Ιωαννίδης δεν απείλησε τον Σα, με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Στο ίδιο μοτίβο κυλούσαν τα λεπτά στο ντέρμπι, με τον Ολυμπιακό να έχει κατοχή, να προσπαθεί να βρει κενό χώρο και τον Παναθηναϊκό να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση. Με την εικόνα να αναγκάζει τον Μάρτινς να παρεμβαίνει εκ νέου και να προσθέτει φρέσκα πόδια για την ομάδα του.

Το σύστημα του Μάρτινς με δυο φορ, ανάγκασε τον Μπόλονι να προσαρμόσει την ομάδα του στα νέα δεδομένα, με τον Αλεξανδρόπουλο να οπισθοχωρεί για να προσφέρει εξτρά βοήθειες και τον Σανκαρέ να κυριαρχεί στο κέντρο.

Στο 64ο λεπτό, ο Χασάν έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, καθώς μετά από ενέργεια του Τιάγκο Σίλβα, η μπάλα έμεινε «ζωντανή» μέσα στην περιοχή, με τον Αιγύπτιου να πλασάρει άουτ, προλαβαίνοντας στην έξοδο τον Διούδη. Στο 70’ οι φιλοξενούμενοι με τον Ελ Αραμπί απείλησαν με κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει λίγα μέτρα άουτ.

Στο 75’ ο Σανκαρέ έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Χουάνκαρ, ο Βέλεθ πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα έμεινε μέσα στην περιοχή και ο Σενεγαλέζος εξτρέμ πλάσαρε για το 2-0.

Μετά το 2-0 του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός τα έπαιξε όλα για όλα και με τον Μασούρα έχασε μια καλή ευκαιρία στο 81’, αλλά σούταρε άστοχα από εξαιρετική θέση. Το ματς, πήγαινε υπέροχα για τον Παναθηναϊκό, αλλά στο 82’ μετά από σύγχυση στα καρέ του Διούδη, ο Ελ Αραμπί ήταν αυτός που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να μειώσει και να βάλει ξανά φωτιά το ντέρμπι.

Το σουτ του Βαλμπουενά στο 88 κατέληξε στην αγκαλιά του Διούδη, με τους «πράσινους» να κρατούνε με νύχια και με δόντια το προβάδισμα. Ο Έλληνας τερματοφύλακας έκανε και την επέμβαση του αγώνα στο 89’ σε σουτ του Μασούρα, διατηρώντας το 2-1 για την ομάδα του. Το γύρισμα του Μπουχαλάκη στο 90, βρήκε τον Διούδη που είχε βγει για να τελειώσει τη φάση, με τον Παναθηναϊκό να παραμένει μόνιμα σε θέση άμυνας.

Στο 94’ ο Ολυμπιακός έμεινε με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Μπα αντίκρυσε τη 2η κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Καρλίτος. Δευτερόλεπτα απέμεναν για το φινάλε, με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση. Με το φινάλε να βρίσκει μεγάλο νικητή τον Παναθηναϊκό με σκορ 2-1 και να βάζει τέλος στο αήττητο σερί των ερυθρολεύκων.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Μπόλονι): Διούδης, Μολο, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Μαουρίτσιο, Αλεξανδρόπουλος (Νιάς 70’), Σανκαρέ, Ενγκμπακοτό, Καμπετσής (Καρλίτος 66’), Ιωαννίδης.

Ολυμπιακός (Μάρτινς): Σα, Σεμέντο, Καμαρά (Μασούρας 77’), Παπασταθόπουλος (Μπα 56’), Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Βρουσάι (Βαλμπουενά 46’), Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα, Φορτούνης (Ελ Αραμπί 56’), Χασάν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...