ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Βέλεθ-Σένκεφελντ: Δύο «Hummer» σε τιμή ευκαιρίας (Vids)

Οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν κυρίαρχοι στο ντέρμπι, είναι από τους πολυτιμότερους του φετινού Παναθηναϊκού και ο Λάζλο Μπόλονι έχει κάθε λόγο για να χαμογελάει. Ανάλυση του Panathinaikos24.gr.

Βέλεθ-Σένκεφελντ: Δύο «Hummer» σε τιμή ευκαιρίας (Vids)

Ο Παναθηναϊκός είχε πολλούς πρωταγωνιστές στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά πέρα από τους σκόρερ (Μαουρίτσιο-Σανκαρέ) και τον τερματοφύλακά του που κράτησε στα δύσκολα και άντεξε την πίεση που άσκησαν οι ερυθρόλευκοι, υπήρχαν και οι αφανείς ήρωες.

Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στους Βέλεθ και Σένκεφελντ που η ανοδική τους πορεία στο β’ γύρο, είναι σημείο αναφοράς για τον Παναθηναϊκό. Οι δύο παίκτες είναι τα «hummer» που έψαχνε το «τριφύλλι» άλλες εποχές, πιο εύρωστες.

Η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια που περνάει αγωνιστική κρίση, έχει βρεθεί να έχει στο ρόστερ του «διαμάντια», άλλωστε κανείς δεν ξεχνάει την παρουσία ενός ακόμα σκληροτράχηλου αμυντικού, του Ροντρίγκο Μολέντο.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 37.088 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην ίδια κατηγορία μπορούν κάλλιστα να μπουν και οι Βέλεθ και Σένκεφελντ, διεκδικώντας επάξια μια θέση στην κορυφή της λίστας. Το κόστος απόκτησής τους από το «τριφύλλι» σχεδόν πενιχρό. Άλλωστε για να φτιάξεις μια καλή ομάδα, δεν χρειάζεται να διαθέτεις «χοντρό πορτοφόλι», αλλά να είσαι έξυπνος και να κινηθείς με τέτοιο τρόπο που στο τέλος της οποιαδήποτε κουβέντας να βγεις και πολλαπλά κερδισμένος.

Για τον Ολλανδό «βράχο» που έδειξε τα διαπιστευτήρια του σχεδόν αμέσως, δεν μπορούμε να πούμε το οτιδήποτε. Είναι τέτοια η απόδοσή του, που παίζει σχεδόν άριστα σε κάθε ματς. Προφανώς θα εμφανιστούν και οι «κακές» ημέρες στη δουλειά, αλλά σ’ αυτό το διάστημα που παίζει με το «τριφύλλι» στο στήθος, αυτές οι ημέρες είναι σχεδόν μηδαμινές.

Παίζει με το μυαλό, έχει ικανότητα να διαβάζει το παιχνίδι των αντιπάλων επιθετικών και η χθεσινή εικόνα που εξαφανίζει τον Χασάν από το παιχνίδι, πρέπει να συγκαταλέγεται στα top ματς που έχει κάνει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως την περασμένη εβδομάδα στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο αποκόμισε μια διάσειση και ήταν εκτός προπονήσεων για αρκετές ημέρες.

Εκτός από τον Σένκεφελντ, ένας άλλος που διεκδικεί τα φώτα του πολυτιμότερου, είναι ο Φραν Βέλεθ. Ο Ισπανός στοπερ παρά το ισχνό του ξεκίνημα επί Πογιάτος, έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του, έχει την εμπιστοσύνη του Λάζλο Μπόλονι και αποτελεί και αυτός με τη σειρά του, σήμα κατατεθέν στη φετινή «πράσινη» άμυνα.

Στο χθεσινό ντέρμπι ο Βέλεθ είχε πολύ καλή απόδοση, πιστώνεται τη συμμετοχή του στη φάση του 2ου γκολ του «τριφυλλιού», όμως και οι τοποθετήσεις του ήταν άριστες. Προέρχεται από συνεχόμενα ματς, εμφανίζει κόπωση κατά διαστήματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά αναμφισβήτητα είναι ένας από τους λόγους της αναγέννησης του Παναθηναϊκού στο β’ μισό του φετινού πρωταθλήματος.

Επίσης, στο παιχνίδι του έχει και το γκολ, το είδαμε και στο Περιστέρι, όπου βάζει τις βάσεις για το εκτός έδρας διπλό, με τον Λάζλο Μπόλονι να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Η συνέχεια θα δείξει αν συνεχίσει το συγκεκριμένο δίδυμο τις υψηλές πτήσεις, όμως μια ομάδα που θέλει να πετύχει θα πρέπει να «χτίζει» τις βάσεις της επιτυχίας της, από τα μετόπισθεν, εκεί όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα το συγκεκριμένο δίδυμο αποτελεί ξεχωριστό σημείο αναφοράς στα επιτυχημένα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.