ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ιωαννίδης στο panathinaikos24: “Να μην είμαστε ταπεινοί στους στόχους μας- Ηθελα να τους κάνω να με νιώσουν” (aud)

Ο Φώτης Ιωαννίδης μιλάει αποκλειστικά στο panathinaikos24 podcast και τον Διονύση Δεσύλλα. Το σερί του τριφυλλιού, η δική του συνεισφορά, οι στόχοι της ομάδας, οι προσωπικές του επιδιώξεις, ο Λάζλο Μπόλονι, αλλά και οι μάχες που έδωσε με τους αμυντικούς του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

Ιωαννίδης στο panathinaikos24:

Ο Φώτης Ιωαννίδης μιλάει αποκλειστικά στο panathinaikos24 podcast και τον Διονύση Δεσύλλα. Το σερί του τριφυλλιού, η δική του συνεισφορά, οι στόχοι της ομάδας, αλλά και οι προσωπικές του επιδιώξεις.

Οταν το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός έκανε δικό του τον Φώτη Ιωαννίδη από τον Λεβαδειακό, οι περισσότεροι κάναμε λόγο για μια “επένδυση για το μέλλον”. Για έναν ποδοσφαιριστή που θα ερχόταν από τον πάγκο και σταδιακά θα βελτιωνόταν μέσω των υψηλών απαιτήσεων μιας μεγάλης ομάδας. Η πραγματικότητα ήρθε να μας διαψεύσει. Ο 21χρονος άσος, μετά το αρχικό διάστημα που βρισκόταν στον πάγκο, άρχισε να παίρνει τις ευκαιρίες του και σιγά σιγά να καθιερώνεται στη βασική ενδεκάδα από τον Λάζλο Μπόλονι. Με 12 συμμετοχές και 2 γκολ μέχρι τώρα, αλλά και με μια μαχητική διάθεση, ο Ιωαννίδης είναι ένα από τα πρόσωπα του τελευταίου διαστήματος στο οποίο ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να χτίσει ένα σερί.

Ο Ιωαννίδης μιλάει στο panathinaikos24 podcast και τον Διονύση Δεσύλλα. Η νίκη επί του Ολυμπιακού, οι στόχοι, οι προσωπικές επιδιώξεις, ο Μπόλονι, το κλίμα στα αποδυτήρια, αλλά και η αύρα της Λεωφόρου.

Δημάτος: «Σοβαρές πιθανότητες ο Κυπελλούχος να αρχίσει από τον δεύτερο προκριματικό του Europa»
Δημάτος: «Σοβαρές πιθανότητες ο Κυπελλούχος να αρχίσει από τον δεύτερο προκριματικό του Europa» 982 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ας αρχίσουμε με τα του ντέρμπι. Τι έπαιξε ρόλο για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα;

«Ήταν μια σημαντική νίκη για εμάς και βαθμολογικά και ψυχολογικά. Αυτό που μας έδωσε τη νίκη ήταν ότι ακολουθήσαμε ένα πλάνο, που δουλεύαμε από την αρχή της εβδομάδας. Το ακολουθήσαμε πιστά και γι΄ αυτό πήραμε τη νίκη».

Το πάθος και η τακτική προσήλωση ήταν αυτά που σας βοήθησαν;

«Αυτό ακριβώς. Θεωρώ ότι κάθε ποδοσφαιριστής σε ένα τέτοιο παιχνίδι τα δίνει όλα και σε συνδυασμό με το πλάνο που είχαμε δουλέψει ήρθε το αποτέλεσμα, που όλοι θέλαμε».

Θα ήθελα να μου πεις που οφείλεται η αποτελεσματικότητα που έχει η ομάδα; Είναι η δουλειά που γίνεται καθημερινά;

«Πρώτα από όλα μπορώ να πω ότι είμαστε προσηλωμένοι στο αμυντικό μας πλάνο, αλλά η αλήθεια είναι ότι προσπαθούμε μέσα από τις προπονήσεις να δουλέψουμε στο δημιουργικό κομμάτι και να βγάλουμε περισσότερες ευκαιρίες. Πιστεύω ότι βήμα – βήμα θα καταφέρουμε να το πετύχουμε αυτό».

Θεωρείς ότι μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός στέλνει ένα μήνυμα προς τους ανταγωνιστές του για την τετράδα ότι θα είναι πιο ισχυρός;

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε κάνει ένα πολύ καλό σερί με θετικά αποτελέσματα. Θεωρώ ότι έχουμε μπει πολύ καλά στο κυνήγι για την δεύτερη θέση, που είναι ο εφικτός στόχος. Θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Πες μας λίγο για τις σκληρές  μονομαχίες με τον Σεμέδο στο ντέρμπι. Έπεσε πολύ “ξύλο”… 

«Η αλήθεια είναι ότι είχα γεμίσει και γρατζουνιές και μελανιές, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Και οι αντίπαλοι είναι δυνατά κορμιά. Εγώ από την αρχή του παιχνιδιού ήθελα να τους κάνω να με… νιώσουν και να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει χώρο και χρόνο στο γήπεδο».

Τελικά, ο Παναθηναϊκός που μπορεί να φτάσει;

«Εμείς θέλουμε να γίνουμε πιο δημιουργικοί. Δεν είναι κάτι που δεν το δουλεύουμε. Απλώς θεωρώ και έχω την εντύπωση πως αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα, δηλαδή οι τρεις βαθμοί. Από τη στιγμή που αυτό το πετυχαίνουμε και αν αυξήσουμε και τις ευκαιρίες που δημιουργούμε θα πετύχουμε τον στόχο μας».

Τι έχει αλλάξει ο Λάζλο Μπόλονι;

«Είναι ο τρόπος και η ψυχολογία που μας μεταφέρει και ότι αυτό το πλάνο που ακολουθούμε σε κάθε αγώνα. Πλάνο το οποίο μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τον αγώνα και το υλοποιούμε σε μεγάλο βαθμό».

Έχουν ειπωθεί αρκετά για το κλίμα στο Κορωπί και για τις σχέσεις με τον προπονητή. Τι θα ήθελες να πεις εσύ για όλα αυτά;

«Νομίζω, ότι από αυτή την μικρή εμπειρία που έχω μέχρι στιγμής, πως τέτοια πράγματα είναι φυσιολογικά μέσα σε μία οικογένεια να υπάρχουν κάποιες εντάσεις και αυτό δεν επηρεάζει την αγωνιστική μας εικόνα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Τελευταία βλέπουμε βέβαια ότι σιγά σιγά φαίνεται ότι γίνεται πιο δεμένη η ομάδα. Τι έχεις να πεις γι΄ αυτό; Πως το βλέπεις εσύ;

«Εμείς οι ποδοσφαιριστές έχουμε πολύ καλή σχέση μεταξύ μας και με τον προπονητή παρότι τις εντάσεις που είχαμε κάποιες περιόδους. Τα  πράγματα είναι καλά. Όσο ειδικά υπάρχουν θετικά αποτελέσματα δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε τέτοια πράγματα».

Υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι για φέτος. Κοιτάζει για πιο ψηλά η ομάδα ή βήμα – βήμα;

«Εννοείται ότι παιχνίδι με παιχνίδι πρέπει να βλέπουμε το πρωτάθλημα και νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να βλέπει ταπεινά τους στόχους. Πρέπει να κοιτάμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Οι πιο εφικτοί στόχοι είναι η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο».

Θα ήθελες να μας πεις πως έγινε η μεταγραφή σου το καλοκαίρι;

«Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν κάποιες επαφές και την προηγούμενη χρονιά. Εγώ ήμουν συγκεντρωμένος, ώστε να δείξω ότι καλύτερο μπορώ. Ο Λεβαδειακός με στήριζε πολύ. Το καλοκαίρι προχώρησαν οι επαφές του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό. Εγώ αμέσως δέχτηκα. Οπότε νομίζω έγινε το καλύτερο δυνατό και για μένα».

Νιώθεις δικαιωμένος με την επιλογή σου;

«Εννοείται. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος».

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο;

«Από πολύ μικρός. Αν δεν κάνω λάθος από τεσσάρων – πέντε ετών. Από τα δέκα μου ήμουν στις ακαδημίες του Ολυμπιακού και μετά έπαιξα στο τοπικό με την Χαλκίδα. Μετά στην ακαδημία του Λεβαδειακού και μετά η συνέχεια είναι γνωστή».

Το γεγονός ότι έχεις πάρει συνεχόμενα παιχνίδια σε βοηθάει στο να αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση;

«Εγώ από την πλευρά μου θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να βοηθάω την ομάδα πρώτα απ΄ όλα. Πιστεύω ότι πρέπει να εκμεταλλευτώ όποια ευκαιρία μου δίνεται, όπως θεωρώ ότι έχω κάνει, αλλά και να συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί στόχοι που θέτεις;

«Αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι μόνο στον Παναθηναϊκό. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα. Θέλω να πετύχουμε τους στόχους μας και μέσα από την ομάδα να κάνω και εγώ το καλύτερο με τον εαυτό μου».

Πως είναι να αγωνίζεσαι στη Λεωφόρο. Βλέπετε εσείς οι ποδοσφαιριστές τη διαφορά και αυτή την αύρα του γηπέδου που λέμε;

«Η αλήθεια είναι ότι νιώθω υπέροχα γενικά όταν παίζω στη Λεωφόρο, αλλά αυτό που ένιωσα ήταν μοναδικό στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Θυμάμαι ότι έλεγα και στους φίλους μου πόσο διαφορετικά θα ήταν με τον κόσμο. Και έτσι όμως το συναίσθημα ήταν υπέροχο».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.