ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Delivery στα χιόνια:« Τους υποχρεώνουν σε διανομές με δικό τους αυτοκίνητο»!

Απίθανες καταγγελίες.

Delivery στα χιόνια:« Τους υποχρεώνουν σε διανομές με δικό τους αυτοκίνητο»!

Άφησαν τα μηχανάκια και «έπιασαν» τα αυτοκίνητα οι διανομείς στην Αττική λόγω της αυξημένης κίνησης των παραγγελιών που δέχονται για delivery όσα καταστήματα αψήφισαν τον χιονιά και άνοιξαν την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στο Λεκανοπέδιο, παρά την κακοκαιρία. Ενδεικτικό είναι ότι ένα 20% των διανομέων στην Αττική σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Επισιτισμού Εργατοϋπαλλήλων – Νομού Αττικής Γιώργο Στεφανάκη υπό την ανάγκη του μεροκάματου αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους προκειμένου να κάνουν τη διανομή φαγητού και καφέ σε διάφορες περιοχές της Αττικής που δεν μπορούσε να φτάσει… μηχανάκι. Τουλάχιστον ένα τροχαίο ατύχημα διανομέα με δίκυκλο καταγράφηκε στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Δευτέρας ενώ άλλα τρία διερευνώνται στον Πειραιά, την Δυτική Αττική και το κέντρο την Τρίτη. Αν και τα περισσότερα καταστήματα στο Λεκανοπέδιο δεν άνοιξαν την Τρίτη, όσα λειτουργούν δέχονται βροχή παραγγελιών, δυσκολεύοντας τη ζωή των ντελιβεράδων.

Delivery: Παίζουν κορώνα-γράμματα τη ζωή τους

«Έχουμε πάρα πολλούς συναδέλφους οι οποίοι κάτω από την πίεση των εργοδοτών αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν την Τρίτη τα αυτοκίνητά τους για να κάνουν διανομές των παραγγελιών από τα καταστήματα που δουλεύουν. Σε πολλές περιπτώσεις δεν τους πληρώνουν ούτε τις βενζίνες ενώ παρά τις υποσχέσεις δεν τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας» δήλωσε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Επισιτισμού Αττικής Γιώργος Στεφανάκης. Αν και τα περισσότερα καταστήματα παραμένουν κλειστά το φαινόμενο αυτό σύμφωνα με τον ίδιο έχει πάρει διαστάσεις στην περιοχή της Γλυφάδας. Ο κ. Στεφανάκης καλεί τους συναδέλφους να αρνηθούν σε αυτές τις συνθήκες τη διανομή με μηχανάκι για όσες μέρες κρατήσει η κακοκαιρία, ζητώντας παράλληλα από τον κόσμο να δείξει κατανόηση και να κάνει υπομονή για όσο διάστημα σφυροκοπά η Μήδεια.

Θα έπρεπε να απαγορεύσουν στα καταστήματα την διανομή

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία που τραβήχτηκε την Δευτέρα στα Εξάρχεια. Διανομέας μέσα στο χιονιά ανεβάζει με τα χέρια το μηχανάκι του λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου και μετά την πίεση του καταστήματος να πάει για δουλειά. «Το πιστεύεις ότι ακόμη και σήμερα κάποιοι παραγγέλνουν καφέ; αναρωτήθηκε σαστισμένος ο διανομέας με το θερμόμετρο να φλερτάρει με το μηδέν και τα χιόνι να σκεπάζει την Αθήνα. «Δεν είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης του κόσμου να μην παραγγέλνει και του διανομέα να μην εκτελέσει την παραγγελία.

Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία!
Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία! 2.682 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μας έχουν κάνει ακορντεόν με το άνοιξε-κλείσε των καταστημάτων

«Το θέμα ήταν αναγκαίο να λυθεί από την πολιτική προστασία η οποία θα έπρεπε να είχε απαγορεύσει τη διανομή εκεί που υπάρχουν προβλήματα. Και όχι να έγκειται στην καλή διάθεση του κάθε εργοδότη να μην ανοίξει και στου κάθε πελάτη ότι δεν χρειάζεται αυτές τις μέρες να παραγγείλει» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού . Όπως εξήγησε ο κ. Παπαγεωργίου ενώ έχει εκδοθεί απόφαση για την απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών, την ίδια ώρα επιτρέπουν την κυκλοφορία των δίκυκλων. «Αυτό είναι τραγικό. Έχουμε ζήσει δύσκολες στιγμές με νεροποντές αλλά με το χιόνι είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα Κλείνουν και ανοίγουν τα καταστήματα για πλάκα. Μας έχουν κάνει ακορντεόν».

Τράβηξε χειρόφρενο η Wolt-Απενεργοποίησε την πλατφόρμα παραγγελιών

Λόγω της κακοκαιρίας η Wolt τράβηξε ήδη χειρόφρενο, διακόπτοντας τις παραδόσεις στην Αθήνα από το βράδυ της Δευτέρας. Το μέτρο ξεκίνησε να εφαρμόζεται σταδιακά από το πρωί της Δευτέρας για τις περιοχές των βόρειων προαστίων και μετά τη συνεχή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, επεκτάθηκε σε όλες τις περιοχές της Αθήνας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η λειτουργία των παραγγελιών στην πλατφόρμα έχει απενεργοποιηθεί και θα ξεκινήσει εκ νέου όταν οι καιρικές συνθήκες επιτρέψουν την ασφαλή μετακίνηση των συνεργατών διανομέων.

Κλειστές οι περισσότερες εταιρίες κούριερ

Την ίδια ώρα τα περισσότερα καταστήματα κούριερ παρέμειναν κλειστά την Τρίτη ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν παραδόσεις δεμάτων. Όσα άνοιξαν εξυπηρετούν πελάτες προσέλθουν σε αυτά είτε για να παραλάβουν δέματα είτε για να στείλουν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.