ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-1

Αγνώριστος Παναθηναϊκός, «έμπλεξε» για την πρόκριση

Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο 2' με τον Μακέντα, ο Παναθηναϊκός ήταν νωθρός, γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα και είναι υποχρεωμένος να πάρει την πρόκριση στη Λεωφόρο. Δοκάρι με τον Χατζηγιοβάνη είχαν οι «πράσινοι». Πρώτη ήττα μέσα στο 2021.

Αγνώριστος Παναθηναϊκός, «έμπλεξε» για την πρόκριση

Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο 2′ με τον Μακέντα, ο Παναθηναϊκός ήταν νωθρός, γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα και είναι υποχρεωμένος να πάρει την πρόκριση στη Λεωφόρο. Δοκάρι με τον Χατζηγιοβάνη είχαν οι «πράσινοι». Πρώτη ήττα μέσα στο 2021.

Το ματς

Ο Λάζλο Μπόλονι παρέταξε τον Παναθηναϊκός με αρκετές αλλαγές και σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ξενόπουλος και στα στόπερ οι Σένκεφελντ, Πούγγουρας. Δεξιά ο Σάντσες και αριστερά ο Χατζηθεοδωρίδης. Στα χαφ ήταν οι Νιάς, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες και μπροστά οι Χατζηγιοβάνης, Αϊτόρ, Μακέντα.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν στην πρώτη τους φάση, μόλις στο 2′ να ανοίξουν το σκορ. Σε μια προσπάθεια από αριστερά ο Χατζηθεοδρωρίδης έβγαλε τη σέντρα, από τις κόντρες ο Βιγιαφάνιες με κεφαλιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Μακέντα και ο Ιταλός από κοντά σούταρε δυνατά για το 0-1. Ένα λεπτό αργότερα, ο Λεό απείλησε για τον ΠΑΣ, αλλά το σουτ που έκανε από κοντά πέρασε άουτ. Στο 17′, έπειτα από ωραία σέντρα του Χατζηγιοβάνη, ο Πούγγουρας πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στη συνέχεια το τριφύλλι οπισθοχώρησε και ο Λάζλο Μπόλονι φώναζε διαρκώς για την μέτρια ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.200 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από ένα τέτοιο σημείο ήρθε το γκολ του ΠΑΣ για το 1-1, όταν ο Παμλίδης στο 20′ με εξαιρετική ενέργεια, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνιά για το 1-1. Μετά το προβάδισμά του ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να… χτίσει πάνω σε αυτό, με αποτέλεσμα ο ΠΑΣ όχι μόνο να γίνει απειλητικός, αλλά να σκοράρει βάζοντας δύσκολα στους πράσινους.

Από το 25′ και μετά, οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι άρχισαν και πάλι να ελέγχουν τον ρυθμό. Στο 33′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία, όταν από ωραία ενέργεια και σέντρα του Χατζηθεοδωρίδη από αριστερά, ο Μακέντα τσίμπησε την μπάλα, αλλά ο Αϊτόρ από πολύ κοντά δε βρήκε καλά την μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα, πάλι Αϊτόρ σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Λοντίγκιν μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Στο 37′ ο ΠΑΣ Γιάννινα βγήκε μπροστά, αλλά το σουτ του Παμλίδη έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Ξενόπουλος. Στο 41′ ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι. Ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι με τον εξτρέμ του τριφυλλιού να στέκεται άτυχος. Το ημίχρονο έληξε με τις δυο ομάδες να είναι ισόπαλες 1-1.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο τυπικά γηπεδούχος ΠΑΣ προσπάθησε να αιφνιδιάσει αναποτελεσματικά το «τριφύλλι» ενώ με τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου, οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να παραβιάσουν για 2η φορά την εστία του Λοντίγκιν, όταν έφυγαν με πλεονέκτημα στο transition αλλά την τελευταία στιγμή η άμυνα του ΠΑΣ, έκοψε την πάσα που προσπάθησε να περάσει ο Αϊτόρ προς τον Μακέντα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Ο ΠΑΣ με ασφυκτικό pressing αρκετά ψηλά αποσυντόνισε τους παίκτες του «τριφυλλιού» και μετά από φάση διαρκείας είχε τη δική του καλή στιγμή με το πλασέ του Ελευθεριάδη να φεύγει λίγα μέτρα άουτ. Στο 56′ το ωραίο ποδόσφαιρο που έπαιζε ο ΠΑΣ παραλίγο να στοιχίσει ακριβά στον Παναθηναϊκό, με τον Παμλίδη να αστοχεί ανέλπιστα εξ’ επαφής. Ο Παναθηναϊκός δεχόταν επιθέσεις κατά ριπάς από τον ΠΑΣ που ήθελε να φτάσει στο γκολ, δείγμα ενδεχομένως κούρασης των παικτών, ωστόσο το 1-1 ήταν το σκορ που παρέμενε στο ματς, με τη μια ώρα αγώνα συμπληρωμένη.

Αυτό που επεδίωκε ο ΠΑΣ, το κατάφερε στο 66′ με «δράστη» τον Κάργα, μετά από εκτέλεση κόρνερ ο αρχηγός του ΠΑΣ πήδηξε σε σωστό χρόνο και με σκαστή κεφαλιά παραβίασε την εστία του Ξενόπουλου για το 2-1. Ο Μπόλονι διέκρινε τα «θέματα» που είχε η ομάδα του στην ανάπτυξη και αποφάσισε να παρέμβει δραστικά με σκοπό να αλλάξει προς το καλύτερο την εντελώς νωθρή εικόνα του «τριφυλλιού». Ο Ρουμάνος τεχνικός θέλησε να ρισκάρει βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο δυο επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης αναποτελεσματικά.

Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης ο ΠΑΣ έριξε το ρυθμό του θέλοντας να κάνει και διαχείριση στο υπέρ του αποτέλεσμα, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει τις δικές του καλές στιγμές, χωρίς αποτέλεσμα. Στο 80′ ο Σάντσες θα μπορούσε να απειλήσει την εστία του Λοντίγκιν, αν το σουτ που δοκίμασε από αρκετά καλή θέση, ήταν πιο δυνατό, με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του ΠΑΣ.

Τα λεπτά κυλούσαν εις βάρος των «πρασίνων» που δεν μπόρεσαν στο τελευταίο μέρος να κάνουν οτιδήποτε, με το τελικό σφύριγμα να δίνει στον ΠΑΣ πολύτιμη νίκη και μικρό προβάδισμα πρόκρισης. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός δεν βγήκε εντελώς χαμένος από την αναμέτρηση, καθώς με το εκτός έδρας γκολ και τη ρεβάνς στην έδρα του έχει μια ακόμα ευκαιρία για να πάρει εκείνος το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Παμλίδης (89’ Νάουμετς), Ντομίνγκες, Κάστρο, Ελευθεριάδης, Λεό (82’ Μιλιντσεάνου), Καρτάλης.

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Ξενόπουλος, Σάντσες (84’ Τζαβίδας), Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (70’ Αθανασακόπουλος), Νιάς, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (79’ Καμπετσής), Μακέντα (70’ Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (70’ Ενγκμπακοτό).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.