ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Πλήρωσε το υπερβολικό rotation

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την απόφαση του Μπόλονι να υπερβάλλει αλλάζοντας κατά τα 9/11 την ενδεκάδα του ντέρμπι, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να το πληρώσει.

Πλήρωσε το υπερβολικό rotation

Σαν να το έχει η μοίρα του. Πάντα να τα κάνει όλα λάθος στα πρώτα παιχνίδια και μετά να… τρέχει. Το έκανε και πέρσι με τον ΠΑΣ, όταν έχασε στο πρώτο ματς 1-0 και προκρίθηκε με το 3-1 του ΟΑΚΑ. Το έκανε και με τον ΠΑΟΚ πέρσι στα προημιτελικά, στο 2-0 της Τούμπας που δεν ανατράπηκε. Το είχε κάνει στους οδυνηρούς αποκλεισμούς από τη Λαμία.

Το πάθημα των προηγούμενων χρόνων δεν έγινε μάθημα στον Παναθηναϊκό. Και βρίσκεται πάλι στην ίδια κατάσταση. Να καλείται να γυρίσει ένα εις βάρος του σκορ που διαμορφώθηκε σήμερα. Μπορεί το 2-1 να είναι καλύτερο από το περσινό 1-0. Αλλά και ο φετινός ΠΑΣ Γιάννινα είναι καλύτερος από τον περσινό. Μας το έδειξε – και – σήμερα. Ειδικά στο διάστημα 46′-70′ οι Ηπειρώτες έμοιαζαν με… Μπαρτσελόνα.

Και ο Παναθηναϊκός στο ίδιο διάστημα; Δεν έκανε τίποτα απολύτως. Όπως και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Για ακόμα μια φορά οι πράσινοι προηγήθηκαν νωρίς στο ματς. Το έκαναν στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα, στο Βικελίδης με τον Άρη, στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, στη Λεωφόρο με τον Ολυμπιακό. Θετικό σημάδι το ότι μπαίνουν με φόρα και ένταση στα ματς. Το μετά όμως παραμένει… θέμα.

Τούτη τη φορά ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ του προβάδισμα, όπως έκανε σε όλα τα προηγούμενα ματς που προηγήθηκε από την αρχή του έτους. Δεν κατάφερε να πάρει καν την ισοπαλία. Και η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο μάλλον αδικεί τον ΠΑΣ για το τελικό 2-1.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε το υπερβολικό rotation. Ο Μπόλονι επέλεξε να αλλάξει τους εννιά από τους έντεκα του ντέρμπι. Ηταν αδύνατον να υπάρχει συνοχή. Τόσο μεγάλο rotation χρειάζεται μόνο απέναντι σε ομάδες πολύ χαμηλότερου βεληνεκούς. Και ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μία από τις καλές ομάδες του φετινού πρωταθλήματος. Και δεν είναι υπερβολικό το rotation επειδή οι παίκτες που μπήκαν είναι χειρότεροι απ’ αυτούς που δεν έπαιξαν. Άλλωστε πολλοί εξ αυτών ξεκίνησαν τη σεζόν ως βασικοί. Ο Μακέντα, ο Χατζηγιοβάνης, ο Αϊτόρ, ο Βιγιαφάνιες, ο Φακούντο Σάντσες. Ολοι τους ήταν στον βασικό κορμό.

Όμως κανείς απ’ αυτούς δεν είχε αγωνιστικό ρυθμό. Το rotation θέλει ισορροπία. Με παίκτες που έχουν ρυθμό και συμπληρωματικά κάποιος που δεν έχουν. Η απόφαση να αλλάξουν οι εννιά από τους έντεκα μέσα σε τέσσερις μέρες μοιάζει… καταδικαστική για μια ομάδα. Και οι πράσινοι το πλήρωσαν.

Η πρόκριση σαφώς και δεν έχει χαθεί. Ένας σοβαρός Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο μπορεί να ανατρέψει το 2-1 και να περάσει στα ημιτελικά. Αυτό το ματς πρέπει να το δουν σαν τελικό στο Κορωπί. Θα είναι μεγάλη αποτυχία ο αποκλεισμός από την επόμενη φάση στο “ζευγάρωμα” με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Και πλέον ο προημιτελικός της Λεωφόρου παίρνει τον χαρακτήρα του αγώνα της χρονιάς έως τώρα.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.